Prajitura cu mere si nuca de cocos

Prajitura cu mere si nuca de cocos

Inca o reteta superba - am descoperit-o pe un forum si am zis s-o incerc. Ne-a placut foarte mult, are o aroma puternica de cocos si mere, textura pufoasa si usor umeda. De cand am pus-o la cuptor nu se mai putea in casa de la aroma de cocos, abia asteptam s-o gustam :)

Ingrediente

Zahar
180 g
Unt
130 g
Oua
3 buc
Lapte de vaca
200 ml
Nuca de cocos
80 g
Faina alba calitate superioara
160 g
Praf de copt
1.5 lingurite
Mere
3 buc

Pasi de urmat

1

Se amesteca laptele cu nuca de cocos intr-o cratita. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 2-3 min, apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca putin.

2

Amestecati untul moale cu zaharul, apoi cu mixerul amestecati bine compozitia.

3

Adaugati cate un ou, pe rand, in compozitia de unt si zahar. Bateti fiecare ou cu mixerul, sa se incorporeze bine cu cealalta compozitie.

4

Cam asa arata compozitia finala de oua, unt si zahar.

5

Adaugati compozitia de cocos si lapte, amestecati bine cu mixerul. Intr-o alta frafurie amestecati faina cu praful de copt si il adaugati treptat in compozitia de mai sus, amestecand cu mixerul sa nu fie cocoloase.

6

Merele le spalati, curatati de coaja si seminte, si taiati marunt. Adaugati in aluat si amestecati bine.

7

Ungeti cu unt o tava de 26-28 cm, tapetati fundul tavii cu hartie de copt.

8

Turnati aluatul in tava si il distribuiti uniform pe toata suprafata. Il puneti la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste bine.

9

Dupa ce este gata, il lasati sa se racoreasca si il puneti pe o tava/farfurie rotunda. Presarati putina nuca de cocos sau pudra si prajitura este gata. Este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

nina
nina 25 nov 2009, 23:42

 CA DE OBICEI  CEVA SPECIAL    .....AM SA  O FAC  DUPA CE TERMIN TRATAMENTUL<DAR MI O POFTA!!!

lena
Elena (lena) 25 nov 2009, 23:45

Sanatate Multa Nina! Neaparat merita incercata

vero79
veronica (vero79) 27 nov 2009, 09:32

multumim pentru reteta,arata foarte bine,usor de facut si gustoasa

nota 10+

Nota mea pentru reteta:
Claudia75
Claudia75 28 nov 2009, 10:30

Buna, Lena! Retetele cu nuca de cocos sunt preferatele mele. Sigur o s-o incerc si o sa-ti spun apoi parerea mea.

oanastnc
oanastnc 28 nov 2009, 21:20

cred ca este foarte delicioasa, reteta mi se pare usoara, cu siguranta am sa o incerc

nina
nina 29 nov 2009, 19:16

CEVA USOR SI FOARTE BUN,AM SA O FAC DE MOS NICOLAE!!!

Nota mea pentru reteta:
alinutza85
alinutza85 02 dec 2009, 16:00

Este foarte,foarte buna.Poate chiar cea mai buna prajitura pe care am mancat-o in viata mea.I-am dat gata pe toti....chiar si pe mineMultumim LENA.....din tot sufletul!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 02 dec 2009, 16:09

Ma bucur mult Cand citesc comentariile si imi spuneti ca le gatiti si va place, imi creste inima si am elan sa lucrez mai departe. Va pup si sa va fie de bine

alinutza85
alinutza85 02 dec 2009, 16:26

nu ai idee ce mult ma bucur ca exista oameni ca tine....multa sanatate si mult spor in ceea ce faci.pup

Una
Alexandra (Una) 05 dec 2009, 20:07

Am facut si eu prajiturica asta...am respectat reteta, am lasat-o la cuptor pana s-a rumenit frumos pe afara...insa inauntru e.....prea "umeda"...cred ca nu s-a facut. Imi pare atat de rau..asa frumos mirosea in casa in timp ce era la cuptor...ce as putea face?

lena
Elena (lena) Alexandra (Una) 05 dec 2009, 21:22

Pai cred ca o fost temperatura prea mare la cuptor, in acest caz o acoperi cu folie de aluminiu, si o coci inca 15-20 d emin la foc foarte mic la cuptor.

dalinapet
dalinapet 19 dec 2009, 18:25

Salutare Lena! Pentru început doresc sa iti multumesc ptr retetele ce ni le oferi, sunt simple, ingredientele necostisitoare, iar timpul de pregatire este perfect si nu in cele din urma gustul .....iami.......este minunat. Sunt o incepatoare iar tu ma ajuti de minune sa ma surprind pe mine insumi si pe cei din jurul meu, cu rețetele de exceptie si explicațiile pe ințelesul tuturor. Felicitări!

lena
Elena (lena) 19 dec 2009, 18:32

Multumesc Mult!

elis
elis 20 feb 2010, 23:53

Lena ai retete grozave, ne-ai dat gata pe mine cat si pe prietenele mele.Fiind asa de explicita, ori care dintre retete par a fi usor de facut. Aproape zilnic fac cate ceva.Tot ce am incercat mi-a iesit super.Aceasta prajitura am testat-o cu ananas,cu banane si chiar cu visine.Nota 10cu felicitari merita din partea mea aceasta prajitura

elis
elis 21 feb 2010, 00:00

Lena, cu aceasta reteta si nu numai, ne-ai dat gata! Atat eu cat si prietenele mele suntem norocoase ca te avem, zilnic dar mai ales pentru duminica imi fac cate ceva din minunatele tale retete.

tanti
tanti 16 apr 2010, 20:36

foarte interesanta reteta

Nota mea pentru reteta:
tanti
tanti 16 apr 2010, 20:38

este super reteta,sunt foarte multumita.

elis
elis 19 apr 2010, 19:23

Este delicioasa,eu am inlocuit merele cu ananas si este super faina.

bia cris
mangiru bia cris (bia cris) 21 oct 2010, 22:13

sal lena vreau sa iti multumesc pt aceasta receta  minunata , lu fetita mea ia placut mult de tot  ,eu sunt in spania de vro 3 ani ,dar daca nmu eram aici cred ca nu puteam sa probez toate recete tale ,pt ce cumnata mea mia dat adresa ta si ea este inebbunita dupa recetele tale te pupam dulce si asteptam recete noi de craciun

natalina
miki (natalina) 11 mai 2011, 14:15

buna,Lena!nu demult am dat de situl asta.am ramas f multumita de retele ce le descopar aici si de modul atat de explicit  in care le postezi.am facut aceasta prajitura,este pur si simplu excelenta!!!!mult succes mai departe!!!

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 dec 2011, 11:26

A ieșit exact precum ați descris-o: pufoasă și ușor umedă! Iar aroma este fenomenală!

Poza mea pentru reteta:
miha77
miha77 03 feb 2012, 18:41

Si mie mi-a iesit foarte bune! 

  Iti multumesc si eu  pentru retele tale minunate!!

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 feb 2012, 20:42

Usoara si delicioasa! Mi-a placut enorm!

Poza mea pentru reteta:
Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 16 mai 2012, 18:46

interesanta 

raisa
Raisa Miruna (raisa) 29 oct 2012, 00:54

Mnom - mnom - mnommmm! Foarte buna, aromata, am pus si niste alune de padure si, ca de obicei de cand mi-am luat si eu forme de briose din silicon, am turnat in ele. Nu prea au crescut desi am pus 2 lingurite de praf de copt. Oricum, cu mere acre din copac face contrast si e foaaaarte gustoasa!

Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 11 dec 2013, 21:42

Buna, Lena. Vreau sa incerc si eu reteta asta atat de laudata si totodata simpla de facut, dar intrebarea mea e daca pot sa inlocuiesc laptele de vaca cu cel din comert (adica cu un procentaj mai mic de grasime), pentru ca nu locuiesc momentan la tzara si nu am de unde sa fac rost. Astept cu nerabdare raspuns, pentru ca maine sa-i fac proba retetei. Multumesc mult!

lena
Elena (lena) 12 dec 2013, 08:34

Da, fara grija.

LicaStar
Lica (LicaStar) 14 dec 2013, 21:54

Dupa cum spuneam mai sus, a venit randul si acestei prajituri. Dar cred ca am facut eu o mica greseala, ca trebuia sa mai pun faina (e un defect de al meu cu nimeritul fainii), pentru ca mi-a iesit prea umeda prajitura si am lasat-o mai mult la cuptor cu folie deasupra. In general a fost foarte buna la gust. Invat din greseli. Multumesc, Lena, pentru reteta si ajutor

Poza mea pentru reteta:
cdianac
cdianac 03 oct 2014, 21:47

Am facut saptamana trecuta aceasta reteta. A iesit extraordinar de buna! Atat de buna ca nu am apucat sa ii fac poze

Azi mi-a venit o idee, sa o modific putin si sa vad cum iese. Asa ca am pornit de la reteta de baza si, inaine de a pune faina, am pus 3 linguri de cacao, 2 fiole de esenta de rom. Apoi, la final, am pus un pumn de stafide si unul de alune tocate maricel. La final am improvizat o glazura de ciocolata din unt, cacao, zahar si esenta de rom. Am turnat glazura peste prajitura abia scoasa din cuptor. Rezultatul...nu am cuvinte sa va spun ce minunatie a iesit! De data asta am facut intai poza, abia apoi am pus in farfurii.

Multumesc Lena (si) pentru aceasta reteta! E la loc de cinste in caietul meu, in ambele variante

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Reli
Reli 01 dec 2014, 18:35

Buna Lena,

toate retetele sunt super dar nu ne dai marimea tavilor pe care le folosesti iar cand nu dai ingredientele in g ci in pahare un pahar are 200g?Este important deoarece in momentul in care eu folosesc o tava mai mare ca a ta nestiind marimea nu mai iese reteta prea bine

O zi buna.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Reli 02 dec 2014, 17:40

Da, Reli, sunt retete de mai demult la care nu am precizat dimensiunile chiar exact, dar ma gandeam ca se vede si in poze bine care ar fi tava.

Acum incerc sa rezolv si va spun in comentarii daca aveti nevoie, tava este de 28cm, paharul ca si orice pahar de bucatarie(1 cup) este de 250ml, nu grame.

Ekaterinka
Ekaterinka 22 feb 2015, 18:52

Lena pt o tava mare de cuptor dublez cantitatile ?nu va fi prea mult?

lena
Elena (lena) Ekaterinka 24 feb 2015, 10:37

Da, dublezi, va fi bine.

Ekaterinka
Ekaterinka 10 mai 2016, 21:33

prajitura mea preferata!cand am chef de ceva aromat,moale ,pufos si foooorte bun cu ea ma delectez.multumesc

Nota mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 13 aug 2016, 13:47

Daca inlocuiesc zaharul cu miere are ceva?

lena
Elena (lena) Ekaterinka 17 aug 2016, 16:57

Cred ca va fi bine, dar s-ar putea sa-si schimbe culoarea, sa fie mai maronie.

ella.elena
ella.elena 05 nov 2016, 15:45

Suuupeeer prajitura Am facut-o deja de nenumarate ori si nu am dat gres niciodata Acum mai fac si improvizatie si a iesit delicioasa ca de fiecare data : glazura de ciocolata neagra (ciocolata neagra + putin lapte topit la bain marie)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) ella.elena 07 nov 2016, 09:45

Super! Merci de ideea cu ciocolata :)

Lenuta25
Lenuta25 16 dec 2016, 17:54

Fenomenala prajitura

Poza mea pentru reteta: