Clafoutis cu Prune Reteta VIDEO

Clafoutis cu Prune

Daca vreti o prajitura cu prune rapida, care se face din 3 miscari si se mananca din 1 - va recomand sa incercati aceasta reteta de Clafoutis cu Prune. Nu este prajitura pufoasa sau chec, este un fel de tarta cu aluat asemanator cu cel de clatite, mai elastic si moale. La reteta de Clafoutis cu Cirese sau cel cu Mere, am avut pareri impartite. La multa lume le-a placut procesul, simplitate, la fel si gustul. Altii mi-au spus ca nu e pe gustul lor, deci depinde de preferinte si asteptari.

Eu oricum sunt fan, mie imi place textura si faptul ca puteti combina fructele cu acest aluat simplu. Intr-o ora sunteti cu desertul gata, toata lumea fericita si poftele linistite!

Daca incercati reteta, nu ezitati sa faceti o poza si sa ne aratati in comentarii cum este - primiti pentru asta electrocasnice Heinner in concursul nostru.

Ingrediente

Prune
500 g
Oua
2 buc
Lapte
150 ml
Unt
10 g
Zahar
100 g
Faina alba
90 g
Esenta de vanilie
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Ungeti cu unt moale o tava mai adanca - a mea a fost cea de tarta, de 30cm.

Am uns cu degetele, mai simplu, usor si rapid.

2

Prunele le taiatji in jumate/sferturi si scoateti samburii.

3

Le aranjati in tava unsa cu unt.

4

Presarati deasupra 2 linguri de zahar.

5

Intr-un bol adanc puneti ouale, 80g de zahar, laptele, vanilia si faina.

6

Amestecati bine cu un tel(mixerul va cam stropi - aluatul este mai lichid), sa nu fie cocoloase.

7

Turnati atent aluatul peste prunele din tava.

Data viitoare voi incerca sa torn cumva mai sub prune, sa ramana prunele "goale" deasupra.

8

Puneti tava in cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

9

Lasati sa se raceasca putin, dar e perfect s-o serviti calda, eventual presarata deasupra cu putin zahar pudra.

10

Este o prajitura simpla, fina si cu siguranta buna.

Pofta Mare!

Cantitate: 1 kilogram (7-8 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

tiki
tiki 20 sep 2017, 16:10

Buna. Graba strica treaba. Credeti-ma pe cuvant ca ea e. Si carbunele e sanatos. De vina sunt gemul, ketchupul si felul meu de-a coace-praji totul mai mult, de frica ca nu cumva sa nu fie facute. Am mancat aceea felie si chiar ca a fost buna. Pe bune, nu glumesc. De data aceasta va trebui sa ma sacrific eu, ca nu pot sa servesc pe nimeni. Este o prajitura care se face foarte- extrem de repede, si daca ai prune ,celelalte precis se gasesc in casa oricarei gospodine. Eu am facut  jumatate de portie si credeam ca nu iese nimic asa  mica cantitate am avut, dar...inca prea mult pentru mine. Multumesc mult si promit ca o voi mai repeta. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 sep 2017, 16:14

Si acuma postez cu ea nefacuta, sa vedeti ca am spus adevarul, desi nu seamana. (Nu doresc puncte ca nu e produsul final).Ce bine arata asa.

Poza mea pentru reteta:
Issa
Issa 26 sep 2017, 17:55

Salutare am dat si eu prajitura in rola, e foarte frumoasa a crescut prunele sau umflat arata minunat, debia astept sa o si gust, mersi Lena de asa frumusete

Sobo
Eu Eu (Sobo) 27 sep 2017, 15:53

Am facut-o si eu azi dar in loc de esenta de vanilie am pus esenta de migdale,foarte buna,felicitari!!!

ileanacarmen
ileanacarmen 09 oct 2017, 12:41

Iata si prajiturile mele deoarece am facut 2 de la inceput. Sunt usor de facut si sunt bune.

Poza mea pentru reteta:
VerbinaBaltei488
Verbina Baltei (VerbinaBaltei488) 17 oct 2017, 12:16

Aceasta prajitura o fac de cand au aparut prunele.

Este delicioasa si se face rapid.

Eu pun insa mai putin zahar in compozitie ca sa nu ma ingras prea mult!!!!

Multumesc din suflet pentru reteta.

Este nemaipomenit de gustoasa si de simpla si nu ai cum sa gresesti.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: