Ingrediente
●
Cirese fara samburi
600 g
sau capsuni, visine, coacaze, alte fructe de padure
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Unt
10 g
pentru uns tava si putin pesmet - daca aveti tava de silicon omiteti untul
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti ciresele intr-o tava(28-30 cm) unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Eu am tava de silicon si nu am mai uns cu nimic.
Pas 2
Intr-un bol puneti restul ingredientelor si le amestecati bine cu telul sau blenderul - va iese un aluat ca de clatite.
Pas 3
Turnati-l peste ciresele din tava.
Pas 4
Si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 30-35 minute.
Pas 5
Lasati sa se rumeneasca - observati ca va creste destul de mult, aveti grija sa fie tava mai inalta, din aceea de pandispan.
Pas 6
Desi creste la cuptor, dupa 5-10 minute, cand o scoateti se va lasa, este normal.
Pas 7
Serviti calda, pudrata cu putin zahar si un eventual sos de vanilie sau de fructe.
Pas 8
Se poate coace si in forme mici, individuale si servita chiar in ele.
Aici am o felie si pt voi, cred ca destul de reprezentativa - prajitura este foarte placuta si gustoasa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)