Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Unul din cele mai populare deserturi franceze și de fapt este o clătită la cuptor cu fructe - acestea le puteți combina cum vă place, dar nouă ne-a plăcut foarte mult varianta cu cireșe. Am încercat-o și pe cea cu căpșuni, a fost foarte bună, dar totuși cireșele se potrivesc și mai bine cu acest aluat.

Se prepară foarte repede și banal, important să aveți fructele pregătite din timp - proaspete sau decongelate. Recomand s-o încercați neapărat, foarte bună și fină...

Ingrediente

Cireșe fără sâmburi
600 g
sau căpșuni, vișine, coacăze, alte fructe de pădure
Ouă
4 buc
   
Zahăr
100 g
   
Făină albă
125 g
   
Lapte
250 ml
   
Sare
0.25 lingurite
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Unt
10 g
pentru uns tava și puțin pesmet - dacă aveți tava de silicon omiteți untul

Pași de urmat

Pas 1

Puneți cireșele într-o tavă (28-30 cm) unsă cu unt și tapetată cu pesmet.

Eu am tava de silicon și nu am mai uns cu nimic.

Clafoutis cu cireșe - Pas 1
Pas 2

Într-un bol puneți restul ingredientelor și le amestecați bine cu telul sau blenderul - va ieși un aluat ca de clătite.

Clafoutis cu cireșe - Pas 2
Pas 3

Turnați-l peste cireșele din tavă.

Clafoutis cu cireșe - Pas 3
Pas 4

Și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 30-35 minute.

Clafoutis cu cireșe - Pas 4
Pas 5

Lăsați să se rumenească - observați că va crește destul de mult, aveți grijă să fie tava mai înaltă, din aceea de pandișpan.

Clafoutis cu cireșe - Pas 5
Pas 6

Deși crește la cuptor, după 5-10 minute, când o scoateți se va lăsa, este normal.

Clafoutis cu cireșe - Pas 6
Pas 7

Serviți caldă, pudrată cu puțin zahăr și un eventual sos de vanilie sau de fructe.

Clafoutis cu cireșe - Pas 7
Pas 8

Se poate coace și în forme mici, individuale și servită chiar în ele.

Aici am o felie și pentru voi, cred că destul de reprezentativă - prăjitura este foarte plăcută și gustoasă.

Poftă Bună!

Clafoutis cu cireșe - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lianulia
Lianulia 10 Jun 2013, 21:28

Nici nu am terminat bine de citit reteta, ca si eram la bucatarie sa o fac... Adevarul ca demult asteptau niste visine in congelator (visam sa fac tortul "Casuta lui Goguta", sau cam asa ceva), dar fiind mai elaborat, tot amanam...

Iar acum revenid la desertul de fata, este pe cat de simplu si rapid, pe atat de bun! (sa nu mai spun si ca am pus visinele pe jumate inca inghetate...) 

Nota mea pentru rețetă:
Lia1
Lia1 11 Jun 2013, 09:38

cred ca este si mai buna cu visine; acum se gasesc pe piata, este sezonul lor;

arata super, cred ca e si foarte buna

Draculina969
Draculina969 12 Jun 2013, 09:08

am facut-o ieri si mi s-a parut destul de buna.i-ar mai trebui niste zahar...eu i-am pus niste dulceata de cirese de-asupra...mi s-a parut mai buna cealalalta (tip pandispan)

tiki
tiki 14 Jun 2013, 13:17

Buna Lena. Tot eu,cine alta? Te rog sa-mi spui ce metoda ai de scoatere a samburilor din cirese,visine..? Eu folosesc un  ac de siguranta, ca sa scot samburele pe la codita. Deci o singura gaura. Mai am un dispozitiv in care pun cireasa il inchid si ca un "cui" impinge samburele pe partea cealalta.Deci nu-mi place ca e gaurita cireasa in 2 locuri. Astept,daca ai o metoda mai buna si sa mearga mai repede. Multumesc.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 14 Jun 2013, 13:27

Eu folosesc un dispozitiv din ala cu 2 gauri in cirese - cel care face mai repede, pui o mana de cirese si le ia pe rand pe toate. Uite de aici l-am luat.

vio2011
vio2011 30 Jan 2015, 18:03

Lena,chiar e bun aparatul asta de scos sâmburi,merită?

lena
Elena (lena) vio2011 31 Jan 2015, 21:38

Nu prea se merita, m-am trezit iarna ca jumate din visine avea samburii pe loc si tot scuipam din ei, mi-am rupt si un dinte  :)

Tot cel mai sigur este lucrul manual :)

tiki
tiki 01 Feb 2015, 06:43

Buna. Eu, dupa cum ati  citit folosesc acul de siguranta. Cu partea cea cu cerculet,nu unde se inchide si-mi place ca il scot tot pe la codita, deci nu gauresc toata cireasa-visina. Pupici.

Olghina.18
Olghina.18 18 Apr 2016, 19:24

O bunătate, numa ce am scos-o de la cuptor😋😋😋... Mulțumim Draga Lena

EsteraLindström124
Estera Lindström (EsteraLindström124) 10 Jun 2017, 23:02

am facut-o azi. coacaze si capsuni. si tot azi am facut si prajitura  de ciocolata cu bilute de cocos. Foarte bune. poze nu stiu sa pun aici. ti-am aratat pe fb rezultatul la asta, cu fructe.

te urmaresc cu mare placere :)

lena
Elena (lena) Estera Lindström (EsteraLindström124) 11 Jun 2017, 14:14

Multumesc mult!