Eclere cu cremă de vanilie
Am descoperit de puțin timp că soțul meu este mare amator de eclere și atunci mi-am dat seama că am trecut cu ochii peste această minunată rețetă și nu o am pe site explicată. Acum vă arăt rețeta clasică, am testat-o și iese minunat, eclerele sunt fragede, crocante - exact ca la carte și vă promit că nu mâncați așa ceva la o cofetărie în oraș, cât de bună n-ar fi (am testat noi câteva, garantat!).
Bineînțeles crema puteți s-o faceți cum vă place, eu mă împac bine cu Crema de vanilie rapidă, deasupra puteți pune frișcă de casă sau glazură de ciocolată, în cel mai rău caz și niște zahăr pudră.
Soțul a insistat să vă arăt și o secțiune a eclerelor la ultimul pas, ca să vă conving la sigur să testați rețeta :)
Semipreparate
●
1000 ml
am făcut 2 porții și vă recomand la fel, să vă ajungă, că asta-i farmecul - cremă din plin!
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
150 g
●
Frișcă
500 ml
recomand s-o faceți din smântână dulce de 32%, aveți rețeta la semipreparate
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o cratiță măsurați apa, sarea și untul, le puneți pe foc.
Pas 2
Când apa începe să fiarbă și untul se topește, adăugați făina "în ploaie" - amestecând continuu cu telul, să nu fie cocoloașe.
Pas 3
Dați telul la o parte și vă luați o lingură sau spatulă - mai țineți oala pe foc jumătate de minut amestecând continuu, observați că aluatul începe să se desprindă de pe pereți și se adună.
Luați acum oala de pe foc.
Pas 4
Lăsați 10-15 minute să se răcorească.
Pas 5
Apoi adăugați ouăle unul câte unul, după fiecare amestecați bine cu mixerul - de la început va fi mai greu, aluatul fiind mai dens.
Pas 6
Trebuie să vă iasă un aluat care să curgă mai greu de pe lingură.
Pas 7
Vă pregătiți duiul și punga de format eclerele - în cel mai rău caz le puteți pune și cu o lingură.
Pas 8
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de cuptor.
Puneți aluatul în punga de ornat și formați eclere de mărimea și forma dorită.
Pas 9
Aveți grijă să lăsați ceva spațiu între ele, vor crește mult la copt și să nu se lipească între ele.
Pas 10
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 25-30 minute, nu vă grăbiți să le scoateți chiar dacă par rumene repede, se vor lăsa și pleoști când le scoateți.
Maré grijă! Nu se deschide cuptorul deloc în timp ce se coc eclerele - se vor dezumfla și turti - eu am pățit-o și știu sigur!
Pas 11
Până se coc și răcoresc eclerele preparați crema de vanilie - puteți s-o faceți și mai înainte.
Eu am făcut 2 porții, așa vă recomand și vouă. Lăsați să se răcorească bine.
Pas 12
Eclerele răcorite se taie atent cu cuțitul pe lateral.
Pas 13
Și le umpleți cu cremă de vanilie - eu am folosit o lingură mai mică, așa mi s-a părut mai comod.
Pas 14
Le ornați cu frișcă bătută, rețeta o aveți aici - sau puteți să topiți puțină ciocolată și o folosiți pentru topping.
Pas 15
Aici aveți și secțiunea promisă, foarte delicioase, au devenit și preferatele mele.
Pas 16
Am citit pe undeva că se păstrează foarte bine congelate, am pus câteva de test și eu la congelator - pentru o poftă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (19 voturi)