Eclere cu cremă de vanilie

Eclere cu cremă de vanilie

Am descoperit de puțin timp că soțul meu este mare amator de eclere și atunci mi-am dat seama că am trecut cu ochii peste această minunată rețetă și nu o am pe site explicată. Acum vă arăt rețeta clasică, am testat-o și iese minunat, eclerele sunt fragede, crocante - exact ca la carte și vă promit că nu mâncați așa ceva la o cofetărie în oraș, cât de bună n-ar fi (am testat noi câteva, garantat!).

Bineînțeles crema puteți s-o faceți cum vă place, eu mă împac bine cu Crema de vanilie rapidă, deasupra puteți pune frișcă de casă sau glazură de ciocolată, în cel mai rău caz și niște zahăr pudră.

Soțul a insistat să vă arăt și o secțiune a eclerelor la ultimul pas, ca să vă conving la sigur să testați rețeta :)

Semipreparate

1000 ml
am făcut 2 porții și vă recomand la fel, să vă ajungă, că asta-i farmecul - cremă din plin!

Ingrediente

Unt
100 g
   
Ouă
4 buc
   
Făină albă calitate superioară
150 g
   
Apă
250 ml
   
Sare
0.25 lingurite
   
Frișcă
500 ml
recomand s-o faceți din smântână dulce de 32%, aveți rețeta la semipreparate

Pași de urmat

Pas 1

Într-o cratiță măsurați apa, sarea și untul, le puneți pe foc.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 1
Pas 2

Când apa începe să fiarbă și untul se topește, adăugați făina "în ploaie" - amestecând continuu cu telul, să nu fie cocoloașe.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 2
Pas 3

Dați telul la o parte și vă luați o lingură sau spatulă - mai țineți oala pe foc jumătate de minut amestecând continuu, observați că aluatul începe să se desprindă de pe pereți și se adună.

Luați acum oala de pe foc.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 3
Pas 4

Lăsați 10-15 minute să se răcorească.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați ouăle unul câte unul, după fiecare amestecați bine cu mixerul - de la început va fi mai greu, aluatul fiind mai dens.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 5
Pas 6

Trebuie să vă iasă un aluat care să curgă mai greu de pe lingură.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 6
Pas 7

Vă pregătiți duiul și punga de format eclerele - în cel mai rău caz le puteți pune și cu o lingură.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 7
Pas 8

Așterneți cu hârtie de copt o tavă de cuptor.

Puneți aluatul în punga de ornat și formați eclere de mărimea și forma dorită.

 

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 8
Pas 9

Aveți grijă să lăsați ceva spațiu între ele, vor crește mult la copt și să nu se lipească între ele.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 9
Pas 10

Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 25-30 minute, nu vă grăbiți să le scoateți chiar dacă par rumene repede, se vor lăsa și pleoști când le scoateți.

Maré grijă! Nu se deschide cuptorul deloc în timp ce se coc eclerele - se vor dezumfla și turti - eu am pățit-o și știu sigur!

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 10
Pas 11

Până se coc și răcoresc eclerele preparați crema de vanilie - puteți s-o faceți și mai înainte.

Eu am făcut 2 porții, așa vă recomand și vouă. Lăsați să se răcorească bine.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 11
Pas 12

Eclerele răcorite se taie atent cu cuțitul pe lateral.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 12
Pas 13

Și le umpleți cu cremă de vanilie - eu am folosit o lingură mai mică, așa mi s-a părut mai comod.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 13
Pas 14

Le ornați cu frișcă bătută, rețeta o aveți aici - sau puteți să topiți puțină ciocolată și o folosiți pentru topping.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 14
Pas 15

Aici aveți și secțiunea promisă, foarte delicioase, au devenit și preferatele mele.

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 15
Pas 16

Am citit pe undeva că se păstrează foarte bine congelate, am pus câteva de test și eu la congelator - pentru o poftă :)

Poftă Bună!

Eclere cu cremă de vanilie - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (19 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 90

SimonaOnin
Simona Onin (SimonaOnin) 25 Mar 2023, 14:05

Buna Lena.. Daca aș vrea să fac cojile de eclere cu cacao, ce cantități ar trebui sa folosesc?

ButucElena728
Butuc Elena (ButucElena728) Simona Onin (SimonaOnin) 27 Mar 2023, 17:30

Nu am incercat niciodata, dar probabil se inlocuieste o parte din faina cu pudra de cacao.😉

SimonaOnin
Simona Onin (SimonaOnin) Butuc Elena (ButucElena728) 27 Mar 2023, 17:47

Mulțumesc frumos.

MarinaB
MarinaB 29 Oct 2020, 23:11

Cam așa au ieșit la mine eclerele! Le-am dat cu nutela deasupra și au avut un mare succes ! Mulțumim de Rețete!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LecaIon421
Leca Ion (LecaIon421) 17 Jun 2020, 16:55

Salut, spune-ți vă rog, eclerele le coacem in cuptor cu ventilatorul pornit sau simplu ?

lena
Elena (lena) Leca Ion (LecaIon421) 17 Jun 2020, 17:06

Simplu, fara ventilatot.

Sin Elena
Sin Elena 12 Oct 2017, 16:55

Pentru concurs

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
eduardu
Eduardu (eduardu) 24 Nov 2015, 14:25

avem o singura nemultumire:nu tin mult,cat de multe as face!!!!chiar si sotul,care nu e mare amator de dulciuri,face ravagii cand le vede!!!in curand o sa trebuiasca sa dublez ingredientele si pt piciul nostru de un an si 10 luni care nu le-a dat inca de gust,dar nu mai e mult :)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 05:46

Bun de tot ! Se cam lipeau eclerele de hirtia de copt, ar trebui sa o ung cu ulei? Merci.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 17:23

Nu ar trebui unsa hartia, cred ca este hartia de mai proasta calitate sau eclerele mai putin coapte. Cand se usuca bine sar singure de pe hartie.

In cel mai rau caz, da, ungeti hartia cu putin ulei.

Apropo, merci mult de toate comentariile

Alinastr
Alinastr 17 Mar 2015, 21:34

Buna Lena!saptamana trecuta am incercat reteta ta si vreau sa-ti spun k mi-au iesit niste eclere minunate,ca dupa vreo 2zile le-am facut iar(au crescut foarte bine)...astea din foto sunt din prima tura;a doua le-am ornat si mai frumos,dar am uitat sa fac foto:)...

Acum am in cuptor checul tau cu morcov...sper sa-mi iasa bn;)...

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 22 Jan 2015, 01:00

Fac multe prajituri da ma temeam sa ma apuk de eclere,ma gindeam ca nu o sami reuseasca,dar degeaba nu liam facut pina acuma. Acestea din poza gata sint in burtica

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
trofin larisa
trofin larisa 16 Oct 2014, 21:40

buna Lena,am facut si eu astazi si sunt foarte bune,am facut cu altfel de crema,mi-au iesit super,numa ca nu le-o iesit forma cum trebuie, gresisem un pic cu faina,nu era destul ded moale aluatul si am mai pus un ou,

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 03 Sep 2014, 15:58

Buna..No coment..

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile