Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Am descoperit de putin timp ca sotul meu este mare amator de eclere si atunci mi-am dat seama ca am trecut cu ochii peste aceasta minunata reteta si nu o am pe site explicata. Acum va arat reteta clasica, am testat-o si iese minunat, eclerele sunt fragede, crocante - exact ca la carte si va promit ca nu mancati asa ceva la o cofetarie in oras, cat de buna n-ar fi(am testat noi cateva, garantat!).

Bineinteles crema puteti s-o faceti cum va place, eu ma impac bine cu Crema de vanilie rapida, deasupra puteti pune frisca de casa sau glazura de ciocolata, in cel mai rau caz si niste zahar pudra.

Sotul a insistat sa va arat si o sectiune a eclerelor la ultimul pas, ca sa va conving la sigur sa testati reteta :)

Semipreparate

1000 ml
am facut 2 portii si va recomand la fel, sa va ajunga, ca asta-i farmecul - crema din plin!

Ingrediente

Unt
100 g
Oua
4 buc
Faina alba calitate superioara
150 g
Apa
250 ml
Sare
0.25 lingurite
Frisca
500 ml
recomand s-o faceti din smantana dulce de 32%, aveti reteta la sempipreparate

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-o cratita masurati apa, sarea si untul, le puneti pe foc.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 1
Pas 2

Cand apa incepe sa fiarba si untul se topeste, adaugati faina "in ploaie" - amestecand continuu cu telul, sa nu fie cocoloase.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 2
Pas 3

Dati telul la o parte si va luati o lingura sau spatula - mai tineti oala pe foc jumate de minut amestecand continuu, observati ca aluatul incepe sa se desprinda de pe pereti si se aduna.

Luati acum oala de pe foc.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 3
Pas 4

Lasati 10-15 minute sa se racoreasca.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati ouale unul cate unul, dupa fiecare amestecati bine cu mixerul - de la inceput va fi mai greu, aluatul fiind mai dens.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 5
Pas 6

Trebuie sa va iasa un aluat care sa curga mai greu de pe lingura.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 6
Pas 7

Va pregatiti duiul si punga de format eclerele - in cel mai rau caz le puteti pune si cu o lingura.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 7
Pas 8

Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor.

Puneti aluatul in punga de ornat si formati eclere de marimea si forma dorita.

 

Eclere cu crema de vanilie - Pas 8
Pas 9

Aveti grija sa lasati ceva spatiu intre ele, vor creste mult la copt si sa nu se lipeasca intre ele.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 9
Pas 10

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 25-30 minute, nu va grabiti sa le scoateti chiar daca par rumene repede, se vor lasa si pleoshti cand le scoateti.

Mare grija! Nu se deschide cuptorul deloc in timp ce se coc eclerele - se vor dezumfla si turti - eu am patit-o si stiu sigur!

Eclere cu crema de vanilie - Pas 10
Pas 11

Pana se coc si racoresc eclerele preparati crema de vanilie - puteti s-o faceti si mai inainte.

Eu am facut 2 portii, asa va recomand si voua. Lasati sa se racoreasca bine.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 11
Pas 12

Eclerele racorite se taie atent cu cutitul pe lateral.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 12
Pas 13

Si le umpleti cu crema de vanilie - eu am folosit o lingura mai mica, asa mi s-a parut mai comod.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 13
Pas 14

Le ornati cu frisca batuta, reteta o aveti aici - sau puteti sa topiti putina ciocolata si o folositi pentru topping.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 14
Pas 15

Aici aveti si sectiunea promisa, foarte delicioase, au devenit si preferatele mele.

Eclere cu crema de vanilie - Pas 15
Pas 16

Am citit pe undeva ca se pastreaza foarte bine congelate, am pus cateva de test si eu la congelator - pentru o pofta :)

Pofta Buna!

Eclere cu crema de vanilie - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (19 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 90

SimonaOnin
Simona Onin (SimonaOnin) 25 Mar 2023, 14:05

Buna Lena.. Daca aș vrea să fac cojile de eclere cu cacao, ce cantități ar trebui sa folosesc?

ButucElena728
Butuc Elena (ButucElena728) Simona Onin (SimonaOnin) 27 Mar 2023, 17:30

Nu am incercat niciodata, dar probabil se inlocuieste o parte din faina cu pudra de cacao.😉

SimonaOnin
Simona Onin (SimonaOnin) Butuc Elena (ButucElena728) 27 Mar 2023, 17:47

Mulțumesc frumos.

MarinaB
MarinaB 29 Oct 2020, 23:11

Cam așa au ieșit la mine eclerele! Le-am dat cu nutela deasupra și au avut un mare succes ! Mulțumim de Rețete!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LecaIon421
Leca Ion (LecaIon421) 17 Jun 2020, 16:55

Salut, spune-ți vă rog, eclerele le coacem in cuptor cu ventilatorul pornit sau simplu ?

lena
Elena (lena) Leca Ion (LecaIon421) 17 Jun 2020, 17:06

Simplu, fara ventilatot.

Sin Elena
Sin Elena 12 Oct 2017, 16:55

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 24 Nov 2015, 14:25

avem o singura nemultumire:nu tin mult,cat de multe as face!!!!chiar si sotul,care nu e mare amator de dulciuri,face ravagii cand le vede!!!in curand o sa trebuiasca sa dublez ingredientele si pt piciul nostru de un an si 10 luni care nu le-a dat inca de gust,dar nu mai e mult :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 05:46

Bun de tot ! Se cam lipeau eclerele de hirtia de copt, ar trebui sa o ung cu ulei? Merci.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 17:23

Nu ar trebui unsa hartia, cred ca este hartia de mai proasta calitate sau eclerele mai putin coapte. Cand se usuca bine sar singure de pe hartie.

In cel mai rau caz, da, ungeti hartia cu putin ulei.

Apropo, merci mult de toate comentariile

Alinastr
Alinastr 17 Mar 2015, 21:34

Buna Lena!saptamana trecuta am incercat reteta ta si vreau sa-ti spun k mi-au iesit niste eclere minunate,ca dupa vreo 2zile le-am facut iar(au crescut foarte bine)...astea din foto sunt din prima tura;a doua le-am ornat si mai frumos,dar am uitat sa fac foto:)...

Acum am in cuptor checul tau cu morcov...sper sa-mi iasa bn;)...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 22 Jan 2015, 01:00

Fac multe prajituri da ma temeam sa ma apuk de eclere,ma gindeam ca nu o sami reuseasca,dar degeaba nu liam facut pina acuma. Acestea din poza gata sint in burtica

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
trofin larisa
trofin larisa 16 Oct 2014, 21:40

buna Lena,am facut si eu astazi si sunt foarte bune,am facut cu altfel de crema,mi-au iesit super,numa ca nu le-o iesit forma cum trebuie, gresisem un pic cu faina,nu era destul ded moale aluatul si am mai pus un ou,

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 03 Sep 2014, 15:58

Buna..No coment..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile