Eclere cu crema de vanilie
Am descoperit de putin timp ca sotul meu este mare amator de eclere si atunci mi-am dat seama ca am trecut cu ochii peste aceasta minunata reteta si nu o am pe site explicata. Acum va arat reteta clasica, am testat-o si iese minunat, eclerele sunt fragede, crocante - exact ca la carte si va promit ca nu mancati asa ceva la o cofetarie in oras, cat de buna n-ar fi(am testat noi cateva, garantat!).
Bineinteles crema puteti s-o faceti cum va place, eu ma impac bine cu Crema de vanilie rapida, deasupra puteti pune frisca de casa sau glazura de ciocolata, in cel mai rau caz si niste zahar pudra.
Sotul a insistat sa va arat si o sectiune a eclerelor la ultimul pas, ca sa va conving la sigur sa testati reteta :)
Semipreparate
●
1000 ml
am facut 2 portii si va recomand la fel, sa va ajunga, ca asta-i farmecul - crema din plin!
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
150 g
●
Frisca
500 ml
recomand s-o faceti din smantana dulce de 32%, aveti reteta la sempipreparate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o cratita masurati apa, sarea si untul, le puneti pe foc.
Pas 2
Cand apa incepe sa fiarba si untul se topeste, adaugati faina "in ploaie" - amestecand continuu cu telul, sa nu fie cocoloase.
Pas 3
Dati telul la o parte si va luati o lingura sau spatula - mai tineti oala pe foc jumate de minut amestecand continuu, observati ca aluatul incepe sa se desprinda de pe pereti si se aduna.
Luati acum oala de pe foc.
Pas 4
Lasati 10-15 minute sa se racoreasca.
Pas 5
Apoi adaugati ouale unul cate unul, dupa fiecare amestecati bine cu mixerul - de la inceput va fi mai greu, aluatul fiind mai dens.
Pas 6
Trebuie sa va iasa un aluat care sa curga mai greu de pe lingura.
Pas 7
Va pregatiti duiul si punga de format eclerele - in cel mai rau caz le puteti pune si cu o lingura.
Pas 8
Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor.
Puneti aluatul in punga de ornat si formati eclere de marimea si forma dorita.
Pas 9
Aveti grija sa lasati ceva spatiu intre ele, vor creste mult la copt si sa nu se lipeasca intre ele.
Pas 10
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 25-30 minute, nu va grabiti sa le scoateti chiar daca par rumene repede, se vor lasa si pleoshti cand le scoateti.
Mare grija! Nu se deschide cuptorul deloc in timp ce se coc eclerele - se vor dezumfla si turti - eu am patit-o si stiu sigur!
Pas 11
Pana se coc si racoresc eclerele preparati crema de vanilie - puteti s-o faceti si mai inainte.
Eu am facut 2 portii, asa va recomand si voua. Lasati sa se racoreasca bine.
Pas 12
Eclerele racorite se taie atent cu cutitul pe lateral.
Pas 13
Si le umpleti cu crema de vanilie - eu am folosit o lingura mai mica, asa mi s-a parut mai comod.
Pas 14
Le ornati cu frisca batuta, reteta o aveti aici - sau puteti sa topiti putina ciocolata si o folositi pentru topping.
Pas 15
Aici aveti si sectiunea promisa, foarte delicioase, au devenit si preferatele mele.
Pas 16
Am citit pe undeva ca se pastreaza foarte bine congelate, am pus cateva de test si eu la congelator - pentru o pofta :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (19 voturi)