Eclere cu crema de vanilie

Am descoperit de putin timp ca sotul meu este mare amator de eclere si atunci mi-am dat seama ca am trecut cu ochii peste aceasta minunata reteta si nu o am pe site explicata. Acum va arat reteta clasica, am testat-o si iese minunat, eclerele sunt fragede, crocante - exact ca la carte si va promit ca nu mancati asa ceva la o cofetarie in oras, cat de buna n-ar fi(am testat noi cateva, garantat!).

Bineinteles crema puteti s-o faceti cum va place, eu ma impac bine cu Crema de vanilie rapida, deasupra puteti pune frisca de casa sau glazura de ciocolata, in cel mai rau caz si niste zahar pudra.

Sotul a insistat sa va arat si o sectiune a eclerelor la ultimul pas, ca sa va conving la sigur sa testati reteta :)

Semipreparate

2 buc
am facut 2 portii si va recomand la fel, sa va ajunga, ca asta-i farmecul - crema din plin!

Ingrediente

Unt
100 g
Oua
4 buc
Faina alba calitate superioara
150 g
Apa
250 ml
Sare
0.25 lingurite
Frisca
500 ml
recomand s-o faceti din smantana dulce de 32%, aveti reteta la sempipreparate

Pasi de urmat

1

Intr-o cratita masurati apa, sarea si untul, le puneti pe foc.

2

Cand apa incepe sa fiarba si untul se topeste, adaugati faina "in ploaie" - amestecand continuu cu telul, sa nu fie cocoloase.

3

Dati telul la o parte si va luati o lingura sau spatula - mai tineti oala pe foc jumate de minut amestecand continuu, observati ca aluatul incepe sa se desprinda de pe pereti si se aduna.

Luati acum oala de pe foc.

4

Lasati 10-15 minute sa se racoreasca.

5

Apoi adaugati ouale unul cate unul, dupa fiecare amestecati bine cu mixerul - de la inceput va fi mai greu, aluatul fiind mai dens.

6

Trebuie sa va iasa un aluat care sa curga mai greu de pe lingura.

7

Va pregatiti duiul si punga de format eclerele - in cel mai rau caz le puteti pune si cu o lingura.

8

Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor.

Puneti aluatul in punga de ornat si formati eclere de marimea si forma dorita.

 

9

Aveti grija sa lasati ceva spatiu intre ele, vor creste mult la copt si sa nu se lipeasca intre ele.

10

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 25-30 minute, nu va grabiti sa le scoateti chiar daca par rumene repede, se vor lasa si pleoshti cand le scoateti.

Mare grija! Nu se deschide cuptorul deloc in timp ce se coc eclerele - se vor dezumfla si turti - eu am patit-o si stiu sigur!

11

Pana se coc si racoresc eclerele preparati crema de vanilie - puteti s-o faceti si mai inainte.

Eu am facut 2 portii, asa va recomand si voua. Lasati sa se racoreasca bine.

12

Eclerele racorite se taie atent cu cutitul pe lateral.

13

Si le umpleti cu crema de vanilie - eu am folosit o lingura mai mica, asa mi s-a parut mai comod.

14

Le ornati cu frisca batuta, reteta o aveti aici - sau puteti sa topiti putina ciocolata si o folositi pentru topping.

15

Aici aveti si sectiunea promisa, foarte delicioase, au devenit si preferatele mele.

16

Am citit pe undeva ca se pastreaza foarte bine congelate, am pus cateva de test si eu la congelator - pentru o pofta :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (16 voturi)
Colectii: Prajituri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 80

PascariuIonela399
Pascariu Ionela (PascariuIonela399) 24 dec 2016, 07:41

De unde ai luat duiul pentru eclere? Sau ce dimensiune are cavsa stiu ce sa caut pe net. Mi-ar placea sa fac si eu eclere cu forma asta frumoasa.

lena
Elena (lena) Pascariu Ionela (PascariuIonela399) 28 dec 2016, 10:28

L-am luat de pe Lumea Basmelor - are 13mm, nu-l vad acum la ei pe site dar nici nu m-am uitat atent. Este perfect pentru eclere ca are striatiile mai mari. La forma este model stea, dar ceva mai inchis.

Petal
Petal 10 iun 2016, 18:44

Multumesc pentru raspuns.Se coc deja,cu faina alba .Data viitoare inlocuiesc cu cea integrala si postez rezultatul.Week-end placut!

Petal
Petal 10 iun 2016, 17:59

Buna Lena, Se pot face si cu faina integrala?

lena
Elena (lena) Petal 10 iun 2016, 18:16

Nu am facut, puteti incerca, dar inlocuiti jumate din cantitatea de faina pt inceput.

eduardu
Eduardu (eduardu) 24 nov 2015, 14:25

avem o singura nemultumire:nu tin mult,cat de multe as face!!!!chiar si sotul,care nu e mare amator de dulciuri,face ravagii cand le vede!!!in curand o sa trebuiasca sa dublez ingredientele si pt piciul nostru de un an si 10 luni care nu le-a dat inca de gust,dar nu mai e mult :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 sep 2015, 05:46

Bun de tot ! Se cam lipeau eclerele de hirtia de copt, ar trebui sa o ung cu ulei? Merci.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) CristiAna Tcaciuc 02 sep 2015, 17:23

Nu ar trebui unsa hartia, cred ca este hartia de mai proasta calitate sau eclerele mai putin coapte. Cand se usuca bine sar singure de pe hartie.

In cel mai rau caz, da, ungeti hartia cu putin ulei.

Apropo, merci mult de toate comentariile

Alinastr
Alinastr 17 mar 2015, 21:34

Buna Lena!saptamana trecuta am incercat reteta ta si vreau sa-ti spun k mi-au iesit niste eclere minunate,ca dupa vreo 2zile le-am facut iar(au crescut foarte bine)...astea din foto sunt din prima tura;a doua le-am ornat si mai frumos,dar am uitat sa fac foto:)...

Acum am in cuptor checul tau cu morcov...sper sa-mi iasa bn;)...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 22 ian 2015, 01:00

Fac multe prajituri da ma temeam sa ma apuk de eclere,ma gindeam ca nu o sami reuseasca,dar degeaba nu liam facut pina acuma. Acestea din poza gata sint in burtica

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
trofin larisa
trofin larisa 16 oct 2014, 21:40

buna Lena,am facut si eu astazi si sunt foarte bune,am facut cu altfel de crema,mi-au iesit super,numa ca nu le-o iesit forma cum trebuie, gresisem un pic cu faina,nu era destul ded moale aluatul si am mai pus un ou,

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 03 sep 2014, 15:58

Buna..No coment..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roberto
Roberto 23 mar 2014, 11:23

Nu am mai rezistat acestei tentatii, si le-am facut - sunt de nota 10 ! Eu am pus mai multa frisca, caci le place mult copiilor mei . 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile