Ingrediente
●
Vin alb demisec
250 ml
sau vin alb demidulce
●
Ulei de floarea soarelui
250 ml
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Faina alba calitate superioara
500 g
poate sa va trebuiasca mai mult sau mai putin in functie de calitatea fainii
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se amesteca vinul cu uleiul, esenta de vanilie si sare.
Pas 2
Adaugati praful de copt si faina pe parcurs, amestecati cu lingura si vedeti sa nu puneti prea multa faina.
Din pacate nu am calculat exact cantitatea de faina, deci va uitati singuri :(
Pas 3
Amestecati aluatul cu lingura mai intai, apoi dupa ce se leaga incepeti sa folositi si mainile.
Pas 4
Scoateti aluatul pe masa si il framantati putin, iese o coca foarte placuta, nelipicioasa si usor de lucrat.
Lasati 15 minute sa se odihneasca.
Pas 5
In acest timp preparati umplutura - nucile maruntite le amestecati cu gem.
Pas 6
Puneti gemul mai atent, compozitia trebuie sa fie mai groasa, ca sa nu curga din biscuiti.
Pas 7
Aluatul se imparte in 2 bucati, framantati usor si mai lasati 5 minute.
Pas 8
Fiecare aluat se intinde intr-o foaie de maxim 3-4 mm grosime, se taie rondele cu un pahar, se pune umplutura.
Se apropie marginile si se lipesc bine, ca la niste coltunasi, daca stiti despre ce este vorba:)
Pas 9
Se pun fursecurile pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei si se dau la cuptor, temperatura 180-200 de grade.
Pas 10
Sunt gata cand se rumenesc usor, cam in 40-45 de minute.
Pas 11
Lasati sa se racoreasca bine, le treceti prin zahar pudra si serviti cu mare placere la un ceai fierbinte :)
Pofta buna!
Cantitate:
1 kg
(15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)