Fursecuri "Trufe"
Cine făcuse comanda de fursecuri delicioase de Crăciun?
Atenție la aceste trufe, delicioase, aromate, adevărate bombe de ciocolată - în plus un aspect foarte estetic și potrivit pentru masa festivă. Se prepară simplu și repede, vi le recomand cu încredere.
Mulțumiri multe Nataliei pentru încă o rețetă deosebită.
Ingrediente
●
Ciocolata neagra/amaruie
200 g
●
Faina alba calitate superioara
200 g
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Esenta de vanilie
1 buc
1 fiolă
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ciocolata se rupe bucățele, se pune într-un vas termorezistent și se topește împreună cu untul. Amestecați bine până se uniformizează compoziția și luați de pe foc.
Pas 2
Apoi se adaugă zahărul și se amestecă până acesta se topește complet.
Pas 3
Apoi adăugați ouăle unul câte unul, mixați bine cu telul sau mixerul după fiecare. Adăugați și esența de vanilie acum.
Pas 4
Amestecați ingredientele uscate - făina, sarea, praful de copt și cacao.
Pas 5
Amestecați compoziția de ciocolată cu cea de ingrediente uscate.
Pas 6
Va ieși un aluat moale și plăcut. Îl acoperiți cu o folie și îl puneți la frigider pentru minim 2 ore.
După 2 ore observați că acesta se întărește foarte bine, acum este perfect pentru a forma trufele.
Pas 7
Rupeți câte o bucată mică de aluat, formați biluțe și le treceți prin zahărul pudră.
Atenție trebuie să fie foarte bine pudrate, cu un strat foarte gros de zahăr - după ce se coc acesta mai intră în aluat și trufele ies nu prea albe.
Pas 8
Le puneți pe parcurs ce le terminați pe o tavă așternută cu hârtie de copt.
Observați că sunt pudrate foarte intens.
Pas 9
Le coaceți 15 min la foc moderat, de 160 grade. Observați că la coacere vor crăpa puțin.
Dacă faceți în 2 ture trufele, păstrați la frigider aluatul.
Pas 10
Le lăsați să se răcească complet apoi savurați.
Se păstrează într-un vas acoperit cu capac.
Poftă Bună!
Cantitate:
40 buc
(depinde cât de mari le faceți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
130 min
Data publicarii:
Nota:
5 (12 voturi)