Fursecuri "Trufe"

Fursecuri "Trufe"

Cine facuse comanda de fursecuri delicioase de Craciun?

Atentie la aceste trufe, delicioase, aromate, adevarate bombe de ciocolata - in plus un aspect foarte estetic si potrivit pentru masa festiva. Se prepara simplu si repede, vi le recomand cu incredere.

Multumiri multe Nataliei pentru inca o reteta deosebita.

Ingrediente

Ciocolata neagra/amaruie
200 g
Unt
90 g
Zahar
100 g
Oua
2 buc
Faina alba calitate superioara
200 g
Cacao pudra
25 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Zahar pudra
1 pahare
Esenta de vanilie
1 buc
1 fiola

Pasi de urmat

1

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-un vas termorezistent si se topeste impreuna cu untul. Amestecati bine pana se uniformizeaza compozitia si luati de pe foc.

2

Apoi se adauga zaharul si se amesteca pana acesta se topeste complet.

3

Apoi adaugati ouale unul cate unul, mixati bine cu telul sau mixerul dupa fiecare. Adaugati si esenta de vanilie acum.

4

Amestecati ingredientele uscate - faina, sarea, praful de copt si cacao.

5

Amestecati compozitia de ciocolata cu cea de ingrediente uscate.

6

Va iesi un aluat moale si placut. Il acoperiti cu o folie si il puneti la frigider pentru minim 2 ore.

Dupa 2 ore observati ca acesta se intareste f.bine, acum este perfect pentru a forma trufele.

7

Rupeti cate o bucata mica de aluat, formati bilute si le treceti prin zaharul pudra.

Atentie trebuie sa fie f.f.bine pudrate, cu un strat f.gros de zahar - dupa ce se coc acesta mai intra in aluat si trufele ies nu prea albe.

8

Le puneti pe parcurs ce le terminati pe o tava asternuta cu hartie de copt.

Observati ca sunt pudrate foarte intens.

9

Le coaceti 15 min la foc moderat, de 160 grade. Observati ca la coacere vor crapa putin.

Daca faceti in 2 ture trufele, pastrati la frigider aluatul.

10

Le lasati sa se raceasca complet apoi savurati.

Se pastreaza intr-un vas acoperit cu capac.

Pofat Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 40 bucati (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 130 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 51

RozalinaBandalac718
Rozalina Bandalac (RozalinaBandalac718) 25 oct 2017, 20:25

Salut!cind le.scoateti din cuptor sunt moi?la mine sunt moi tare moi de ce?

lena
Elena (lena) Rozalina Bandalac (RozalinaBandalac718) 30 oct 2017, 20:43

Sunt moi cat sunt fierbinti, pe urma se mai intaresc.

tiki
tiki 30 dec 2015, 14:37

Eu le-am pus in camara,descoperite. E geam mare, racoare. Unde sa le tin.?? Sa le bag in cutie? Am mai pozat acuma pe ziua. F. mult imi plac. Cand le-am facut am rasnit zaharul,rasnit deja, (am o masina universala,manuala) direct pe ele. Tot nu mi se parea ca iau cat as vrea, dar mai ok ca inainte.Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 30 dec 2015, 12:10

In bucatarie e mai umed, unde le pastrezi? Chestia ca eu tot ce e cu zahar pudra pun la un loc cald si uscat, se topeste zaharul f.repede.

tiki
tiki 29 dec 2015, 20:38

Buna. Nu m-am lasat si le-am repetat. Uitandu-ma la cele de mai sus, parca nu mi se mai par asa urate, dar a doua zi tot zaharul era absorbit.  Poza e facuta acuma, poate dimi e mai ok, dar oricum  arata mai bine ca celelalte. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 dec 2015, 13:29

Buna. Eu sunt incantata si NU de ceste fursecuri. De ce?Din cauza zaharului. De ce nu e asa mult, alb ca la tine? Nu zbea, nicicum nu lua cand tavaleam.Am pus zahar pudra cumparat, am zis ca e prea mare si am tavalit apoi prin cel pudra cu vanilie care e mai fin si nu lua. Am pus in tava si am presarat deasupra asa ca sarea,si cadea. Altceva: ai spus ca minim 2 ore la frigider. Eu-facand turta dulce- am lasat 5 .Cand pun mana pe el. Piatra, nu altceva. Nu puteam lua din el deloc, incat a trebuit sa stau sa se moaie. Mi-am udat si mainile in apa sa se lipeasca. De bune,sunt bune (cam faramicioasa, nu stiu daca asa trebuie) si nu s-au lasat deloc ca la altele. Deci numai de design ma leg ca nu puteam pune zahar mult cum ai spus,.... ca nu lua. Nu inteleg de ce. E vre-un sescret ? Sa fie mai moi ? Nu stiu.

Poza mea pentru reteta:
Victoria M
Victoria M 18 sep 2015, 13:51
  1.  Foarte gustoase 
Poza mea pentru reteta:
bomi
bomi 24 dec 2012, 18:25

Bune, bune... :)

Poza mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 11 iul 2012, 17:19

Am facut si eu astazi...arata atit de bine.abia astept sa se raceasca sa le incerc...mai am o tura ,sper sa iasa la fel de bine...Merci Lena 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 05 mai 2012, 13:40

Cei mai buni biscuiti pentru cafea ...deliciosi!!!

Asa mi-au iesit mie...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 ian 2012, 22:19

Mie așa mi-au ieșit! Au o aromă perfectă!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile