Fursecuri "Trufe"

Fursecuri "Trufe"

Cine facuse comanda de fursecuri delicioase de Craciun?

Atentie la aceste trufe, delicioase, aromate, adevarate bombe de ciocolata - in plus un aspect foarte estetic si potrivit pentru masa festiva. Se prepara simplu si repede, vi le recomand cu incredere.

Multumiri multe Nataliei pentru inca o reteta deosebita.

Ingrediente

Ciocolata neagra/amaruie
200 g
Unt
90 g
Zahar
100 g
Oua
2 buc
Faina alba calitate superioara
200 g
Cacao pudra
25 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Zahar pudra
1 pahare
Esenta de vanilie
1 buc
1 fiola

Pasi de urmat

1

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-un vas termorezistent si se topeste impreuna cu untul. Amestecati bine pana se uniformizeaza compozitia si luati de pe foc.

2

Apoi se adauga zaharul si se amesteca pana acesta se topeste complet.

3

Apoi adaugati ouale unul cate unul, mixati bine cu telul sau mixerul dupa fiecare. Adaugati si esenta de vanilie acum.

4

Amestecati ingredientele uscate - faina, sarea, praful de copt si cacao.

5

Amestecati compozitia de ciocolata cu cea de ingrediente uscate.

6

Va iesi un aluat moale si placut. Il acoperiti cu o folie si il puneti la frigider pentru minim 2 ore.

Dupa 2 ore observati ca acesta se intareste f.bine, acum este perfect pentru a forma trufele.

7

Rupeti cate o bucata mica de aluat, formati bilute si le treceti prin zaharul pudra.

Atentie trebuie sa fie f.f.bine pudrate, cu un strat f.gros de zahar - dupa ce se coc acesta mai intra in aluat si trufele ies nu prea albe.

8

Le puneti pe parcurs ce le terminati pe o tava asternuta cu hartie de copt.

Observati ca sunt pudrate foarte intens.

9

Le coaceti 15 min la foc moderat, de 160 grade. Observati ca la coacere vor crapa putin.

Daca faceti in 2 ture trufele, pastrati la frigider aluatul.

10

Le lasati sa se raceasca complet apoi savurati.

Se pastreaza intr-un vas acoperit cu capac.

Pofat Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 40 bucati (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 130 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 51

RozalinaBandalac718
Rozalina Bandalac (RozalinaBandalac718) 25 oct 2017, 20:25

Salut!cind le.scoateti din cuptor sunt moi?la mine sunt moi tare moi de ce?

lena
Elena (lena) Rozalina Bandalac (RozalinaBandalac718) 30 oct 2017, 20:43

Sunt moi cat sunt fierbinti, pe urma se mai intaresc.

tiki
tiki 30 dec 2015, 14:37

Eu le-am pus in camara,descoperite. E geam mare, racoare. Unde sa le tin.?? Sa le bag in cutie? Am mai pozat acuma pe ziua. F. mult imi plac. Cand le-am facut am rasnit zaharul,rasnit deja, (am o masina universala,manuala) direct pe ele. Tot nu mi se parea ca iau cat as vrea, dar mai ok ca inainte.Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 30 dec 2015, 12:10

In bucatarie e mai umed, unde le pastrezi? Chestia ca eu tot ce e cu zahar pudra pun la un loc cald si uscat, se topeste zaharul f.repede.

tiki
tiki 29 dec 2015, 20:38

Buna. Nu m-am lasat si le-am repetat. Uitandu-ma la cele de mai sus, parca nu mi se mai par asa urate, dar a doua zi tot zaharul era absorbit.  Poza e facuta acuma, poate dimi e mai ok, dar oricum  arata mai bine ca celelalte. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 dec 2015, 13:29

Buna. Eu sunt incantata si NU de ceste fursecuri. De ce?Din cauza zaharului. De ce nu e asa mult, alb ca la tine? Nu zbea, nicicum nu lua cand tavaleam.Am pus zahar pudra cumparat, am zis ca e prea mare si am tavalit apoi prin cel pudra cu vanilie care e mai fin si nu lua. Am pus in tava si am presarat deasupra asa ca sarea,si cadea. Altceva: ai spus ca minim 2 ore la frigider. Eu-facand turta dulce- am lasat 5 .Cand pun mana pe el. Piatra, nu altceva. Nu puteam lua din el deloc, incat a trebuit sa stau sa se moaie. Mi-am udat si mainile in apa sa se lipeasca. De bune,sunt bune (cam faramicioasa, nu stiu daca asa trebuie) si nu s-au lasat deloc ca la altele. Deci numai de design ma leg ca nu puteam pune zahar mult cum ai spus,.... ca nu lua. Nu inteleg de ce. E vre-un sescret ? Sa fie mai moi ? Nu stiu.

Poza mea pentru reteta:
Victoria M
Victoria M 18 sep 2015, 13:51
  1.  Foarte gustoase 
Poza mea pentru reteta:
bomi
bomi 24 dec 2012, 18:25

Bune, bune... :)

Poza mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 11 iul 2012, 17:19

Am facut si eu astazi...arata atit de bine.abia astept sa se raceasca sa le incerc...mai am o tura ,sper sa iasa la fel de bine...Merci Lena 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 05 mai 2012, 13:40

Cei mai buni biscuiti pentru cafea ...deliciosi!!!

Asa mi-au iesit mie...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 ian 2012, 22:19

Mie așa mi-au ieșit! Au o aromă perfectă!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile