Fursecuri "Trufe"

Fursecuri "Trufe"

Cine făcuse comanda de fursecuri delicioase de Crăciun?

Atenție la aceste trufe, delicioase, aromate, adevărate bombe de ciocolată - în plus un aspect foarte estetic și potrivit pentru masa festivă. Se prepară simplu și repede, vi le recomand cu încredere.

Mulțumiri multe Nataliei pentru încă o rețetă deosebită.

Ingrediente

Ciocolata neagra/amaruie
200 g
   
Unt
90 g
   
Zahar
100 g
   
Oua
2 buc
   
Faina alba calitate superioara
200 g
   
Cacao pudra
25 g
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Zahar pudra
1 pahar
   
Esenta de vanilie
1 buc
1 fiolă

Pasi de urmat

Pas 1

Ciocolata se rupe bucățele, se pune într-un vas termorezistent și se topește împreună cu untul. Amestecați bine până se uniformizează compoziția și luați de pe foc.

Fursecuri "Trufe" - Pas 1
Pas 2

Apoi se adaugă zahărul și se amestecă până acesta se topește complet.

Fursecuri "Trufe" - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați ouăle unul câte unul, mixați bine cu telul sau mixerul după fiecare. Adăugați și esența de vanilie acum.

Fursecuri "Trufe" - Pas 3
Pas 4

Amestecați ingredientele uscate - făina, sarea, praful de copt și cacao.

Fursecuri "Trufe" - Pas 4
Pas 5

Amestecați compoziția de ciocolată cu cea de ingrediente uscate.

Fursecuri "Trufe" - Pas 5
Pas 6

Va ieși un aluat moale și plăcut. Îl acoperiți cu o folie și îl puneți la frigider pentru minim 2 ore.

După 2 ore observați că acesta se întărește foarte bine, acum este perfect pentru a forma trufele.

Fursecuri "Trufe" - Pas 6
Pas 7

Rupeți câte o bucată mică de aluat, formați biluțe și le treceți prin zahărul pudră.

Atenție trebuie să fie foarte bine pudrate, cu un strat foarte gros de zahăr - după ce se coc acesta mai intră în aluat și trufele ies nu prea albe.

Fursecuri "Trufe" - Pas 7
Pas 8

Le puneți pe parcurs ce le terminați pe o tavă așternută cu hârtie de copt.

Observați că sunt pudrate foarte intens.

Fursecuri "Trufe" - Pas 8
Pas 9

Le coaceți 15 min la foc moderat, de 160 grade. Observați că la coacere vor crăpa puțin.

Dacă faceți în 2 ture trufele, păstrați la frigider aluatul.

Fursecuri "Trufe" - Pas 9
Pas 10

Le lăsați să se răcească complet apoi savurați.

Se păstrează într-un vas acoperit cu capac.

Poftă Bună!

Fursecuri "Trufe" - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 40 buc (depinde cât de mari le faceți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 130 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 51

RozalinaBandalac718
Rozalina Bandalac (RozalinaBandalac718) 25 Oct 2017, 20:25

Salut!cind le.scoateti din cuptor sunt moi?la mine sunt moi tare moi de ce?

lena
Elena (lena) Rozalina Bandalac (RozalinaBandalac718) 30 Oct 2017, 20:43

Sunt moi cat sunt fierbinti, pe urma se mai intaresc.

tiki
tiki 30 Dec 2015, 14:37

Eu le-am pus in camara,descoperite. E geam mare, racoare. Unde sa le tin.?? Sa le bag in cutie? Am mai pozat acuma pe ziua. F. mult imi plac. Cand le-am facut am rasnit zaharul,rasnit deja, (am o masina universala,manuala) direct pe ele. Tot nu mi se parea ca iau cat as vrea, dar mai ok ca inainte.Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 30 Dec 2015, 12:10

In bucatarie e mai umed, unde le pastrezi? Chestia ca eu tot ce e cu zahar pudra pun la un loc cald si uscat, se topeste zaharul f.repede.

tiki
tiki 29 Dec 2015, 20:38

Buna. Nu m-am lasat si le-am repetat. Uitandu-ma la cele de mai sus, parca nu mi se mai par asa urate, dar a doua zi tot zaharul era absorbit.  Poza e facuta acuma, poate dimi e mai ok, dar oricum  arata mai bine ca celelalte. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 11 Jul 2012, 17:19

Am facut si eu astazi...arata atit de bine.abia astept sa se raceasca sa le incerc...mai am o tura ,sper sa iasa la fel de bine...Merci Lena 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 05 May 2012, 13:40

Cei mai buni biscuiti pentru cafea ...deliciosi!!!

Asa mi-au iesit mie...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 10 Feb 2012, 21:01

Pentru ca am tendinta sa improvizez, in aceasta reteta am inlocuit ciocolata neagra cu untul de cacao brut. M-am gandit ca merge. Dar nu a fost idee buna pentru ca a iesit altceva. La gust au fost excelente, dar forma nu a iesit.... Deci asa NU!

Poza mea pentru reteta:
Simona G.
Simona (Simona G.) 07 Feb 2012, 12:09

Am facut aceaste Trufe delicioase chiar in decembrie 2011 si au avut mare succes...mama a fost cea mai incantata de ele. Dupa ce le-am scos din cuptor mi-am dat seama ca nu au destul zahar vanilat pe ele, dar chiar si asa...au aratat foarte bine si au fost super aromate. Ma bucur ca am reusit sa fac si cateva poze

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Jan 2012, 22:19

Mie așa mi-au ieșit! Au o aromă perfectă!

Poza mea pentru reteta:
ana333
ana333 24 Dec 2011, 17:09

 in ajun de craciun ceva bun  de tot.............CRACIUN FERICIT TIE LALENA SI TUTUROR GOSPODINELO....

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile