De foarte mult timp vroiam si planificam sa fac o reteta de vafe clasice, ca cele pe care le mancam in copilarie, umplute cu crema sau inghetata sau fara nimic(ca niste biscuiti/fursecuri). Erau foarte iubite de toti copiii si pe langa Nuci dispareau primele de pe platoul cu dulciurile de sarbatori.
Singura problema era ca nu se mai gaseau formele(pe atunci electrice) de copt vafe. Norocosi cei care le aveau mostenite, eu n-o aveam si o cautam disperata. Chiar mi-a adus cineva o forma asemanatoare din Rusia, dar tot nu e chiar ce vroiam.
De curand am descoperit o forma de vafe(sau saratele) in Magazinul Nataliei si sunt foarte incantata de rezultat. Desi este pentru aragaz, nu electrica, vafele tot ies foarte bune si frumoase, ca cele din copilarie.
Referitor anume la aceasta reteta de vafe, este cea mai clasica posibila, care se gasea in cartea de retete, atasata la aparatul de vafe sovietic. Este perfecta, vafele sunt foarte crocante, ferme, aromate si gustoase. Se pot modela in diverse forme - cornete, cosuri pentru ingehtata, fursecuri vafe sau rulouri. Se pot face din timp, nu se umezesc si raman la fel de crocante si 2-3 zile.