Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
240 g
●
Unt
150 g
moale la temperatura camerei
●
Galbenusuri de ou
2 buc
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
●
Dulceata de zmeura
100 g
sau orice dulceata mai densa, marmelada, gem
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti toate ingredientele, inafara de dulceata.
Pas 2
Amestecati bine cu un mixer, eu am folosit spiralele de la el.
Pas 3
Apoi cu mainile adunati aluatul.
Pas 4
Formati o bila de aluat, inveliti intr-o punga si o puneti la frigider pentru 2 ore.
Pas 5
Dupa acest timp taiati aluatul in bucatele mici.
Pas 6
Formati bile mici din fiecare bucatica si le puneti pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt. Va iese exact o tava din aceste cantitati.
Pas 7
Cu degetul faceti adancituri in mijlocul fiecarei bile.
Pas 8
Le coaceti 10-12 minute in cuptor preincalzit la 200 grade, pana incep usor sa se rumeneasca.
Pas 9
Lasati sa se racoreasca apoi puneti cate putina dulceata in fiecare adancitura. Eu am pus zmeura preparata cu zahar, fara fierbere.
Lasati peste noaptea sa se usuce putin dulceata deasupra, va fi mai usor de depozitat si mancat, sa nu va murdariti.
Pas 10
Pudrati cu zahar si serviti.
Foarte bune, fragede, aromate si foarte fine, le recomand neaparat.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)