Biscuiti "Ochi de Ingeri"

Biscuiti "Ochi de Ingeri"

Va servesc cu niste biscuiti deliciosi si va doresc din tot sufletul:

Craciun Fericit alaturi de cei dragi! Sa petreceti in liniste, iubire si apreciati aceste clipe frumoase cu familia!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
240 g
Unt
150 g
moale la temperatura camerei
Galbenusuri de ou
2 buc
Zahar pudra
70 g
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
Dulceata de zmeura
100 g
sau orice dulceata mai densa, marmelada, gem

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti toate ingredientele, inafara de dulceata.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 1
Pas 2

Amestecati bine cu un mixer, eu am folosit spiralele de la el.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 2
Pas 3

Apoi cu mainile adunati aluatul.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 3
Pas 4

Formati o bila de aluat, inveliti intr-o punga si o puneti la frigider pentru 2 ore.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp taiati aluatul in bucatele mici.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 5
Pas 6

Formati bile mici din fiecare bucatica si le puneti pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt. Va iese exact o tava din aceste cantitati.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 6
Pas 7

Cu degetul faceti adancituri in mijlocul fiecarei bile.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 7
Pas 8

Le coaceti 10-12 minute in cuptor preincalzit la 200 grade, pana incep usor sa se rumeneasca.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 8
Pas 9

Lasati sa se racoreasca apoi puneti cate putina dulceata in fiecare adancitura. Eu am pus zmeura preparata cu zahar, fara fierbere.

Lasati peste noaptea sa se usuce putin dulceata deasupra, va fi mai usor de depozitat si mancat, sa nu va murdariti.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 9
Pas 10

Pudrati cu zahar si serviti.

Foarte bune, fragede, aromate si foarte fine, le recomand neaparat.

Pofta Buna!

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 29

amidamaru78301
amidamaru78301 12 Mar 2020, 23:34

Buna

Sunt curious legat de un aspect al retetei, temperatura se aplica si la un cuptor electric? Am incercat sa gatesc conform unor retete si din pacate nu au crescut conform pozelor.

Multumesc

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 22 Jan 2018, 22:34

Lena  salut si ajutama te rog sa inteleg unde gresesc ca atunci cind dau sa de dau forma de gaurica la biluta parca se desfac pe margini nu se primesc asa frumosi rotunzi .... in rest un gust tare tare buniii 

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 23 Jan 2018, 12:57

Incearca sa pui un pic mai putina faina.

luminitaiasi
luminitaiasi 02 Jan 2016, 18:08

I-am facut tot azi, pe lg nasturei. F fragezi. Eram curioasa cum ies cu untura, pt ca am primit de la mama mea, asa ca am pus si untura si unt. F aspectuosi si gustosi. Multumesc pt reteta! A iesit din prima :). Rare sunt retetele care sa nu-mi iasa din prima, pe site-ul asta.

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 13 Dec 2015, 11:11

Imi permit sa raspund eu... Dulceata se pune intr-adevar dupa ce se racoresc, un gem/dulceata mai groasa si acrisoara dupa parerea mea pt ca buscuitii sunt dulci si contin si unt. Cu Nutella nu prea merg. O fi scris Lena in graba, dar Tiki urmeaza intocmai reteta, ies f buni. Si nu ii tineti prea mult la cuptor chiar daca vi se pare ca nu s-au copt bine. Eu i-am facut de f multe ori. Spor!

tiki
tiki 13 Dec 2015, 10:28

Buna. Acuma am dat pe toti biscuitii, fursecurile sa vad ce pot sa fac mai repede, si am dat si de acesti "Ochi" care m-au incantat. Dar nu am inteles ceva. In reteta spui ca-i coci 10-12 min, apoi ii lasi sa se racoreasca si pui gemul.Si la lili-i raspunzi ca nutella s-ar putea topi la copt. Care copt ? Dupa ce pun gemul, mai bag in cuptor? N-are rost....

Melanie
Melanie 19 Apr 2015, 18:37

Am facut iar buscuitii!😃 Vroiam doar sa mentionez ca am folosit de aceasta data unt President, iar gustul a fost deosebit. Oricum sunt buni, dar untul de calitate le da o textura mai fina si o aroma mult mai placuta! 

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 30 Mar 2015, 14:02

Cautam o noua reteta de dulciuri bune de pus la pachet copilului pt ca se cam saturase de cornuri cu gem, briose si parisiene. Asa am incercat aceasta reteta care a avut mare succes. 

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 Mar 2013, 22:03

Aici se văd puțin mai bine! Nu mai stați de gânduri! Mergeți și frământați!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 Mar 2013, 22:01

Cei mai buni biscuiți pe care i-am mâncat vreodată! Incredibil de delicioși! Potrivit de moi, suficient de crocanți, super dulci și aromați! Eu i-am făcut cu dulceață de căpșuni și gem de gutui!

Poza mea pentru reteta:
stefy
stefy 09 Jan 2013, 13:01

un an nou fericit iti doresc si multa sanatate tie si familiei tale !, am facut multe retete de pe site-ul tau si toate au fost foarte bune, acum ma pregatesc sa fac acesti minunati biscuiti!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile