Tort "Caprese"
Acest Tort Caprese este unul din cele mai populare deserturi italiene, dar mi-a atras atentia nu numai din aceasta cauza. In primul rand, l-am observat pentru ca nu contine deloc faina, blatul exemplar se face cu faina de migdale sau combinata cu alta faina de nuci. Trecand cu ochii toata lista de ingrediente, am zis ca este unul din cele mai perfecte torturi de adaptat la regimul low-carb sau keto, doar sa inlocuiesc zaharul clasic cu indulcitor natural. Si am dat lovitura! L-am savurat cu totii pana la ultima bucatica, are textura fina, ciocolatoasa, usor umeda, frageda - stiu italienii ce este bun...
In varianta clasica Torta Caprese se orneaza doar cu putin zahar pudra deasupra, eu l-am uns cu niste Mascarpone si am pus zmeura - deci, nu l-am stricat deloc. Este un tort foarte bun si fin pentru orice ocazie, se pregateste simplu, puteti inlocui zaharul cu indulcitor(va dau la ingrediente detalii) pentru varianta mai fara remuscari.
Ingrediente
●
Faina de migdale
300 g
puteti combina si cu alta faina de nuci - vedeti mai jos, in pasii 1-2 cum am obtinut eu faina de migdale
●
Ciocolata neagra
200 g
ar fi bine sa fie de minim 65% cacao
●
Zahar
150 g
eu am inlocuit cu 100g indulcitor - Stevie+Erithritol, sau 70g de Tagatose
●
Crema de branza mascarpone
250 g
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Eu nu am avut faina de migdale la indemana, dar nu m-am pierdut cu firea. Am cantarit 300g de migdale, combinate cu cateva nuci romanesti.
Pas 2
Si repede le-am facut faina cu aparatul de macinat cafea. Tot procesul nu a durat mai mult de 5 minute.
Pas 3
Apoi intr-un bol am cantarit untul si ciocolata si le-am topit impreuna la mcrounde sau baie de aburi.
Pas 4
Amestecati bine aceasta compozitie si o lasati putin sa se raceasca.
Pas 5
In acest timp puneti intr-un bol mai mare cele 5 oua, adaugati zaharul/indulcitorul si putina sare.
Pas 6
Amestecati bine cu mixerul pana se fac spuma alba.
Pas 7
Turnati ciocolata cu untul topit si continuati sa mixati.
Pas 8
Si ultima adaugati faina de migdale cu praful de copt.
Pas 9
Amestecati usor pana compozitia devine uniforma si fara cocoloase.
Pas 10
Treceti aluatul intr-o tava de copt(26-28cm diametru), asternuta cu hartie de copt si distribuiti uniform cu lingura.
Pas 11
Puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Faceti neaparat testul scobitorii inainte sa o scoateti din cuptor, observati ca am scobitoarea curata in poza, doar cu cateva firicele de blat pe ea.
Pas 12
Lasati sa se racoreasca putin, scoateti din forma, pudrati cu zahar si o puteti savura. Este la fel de buna calda si rece.
Pas 13
Eu am vrut sa ung tortul deasupra cu Mascarpone - fiindca era ceva mai densa recomand s-o amestecati cu cateva linguri de lapte sau smantana dulce.
Pas 14
Puneti 2 linguri de indulcitor/zahar pudra si amestecati cu un tel, sa fie unifrom.
Pas 15
Am uns deasupra tortul racorit cu aceasta crema.
Pas 16
Se poate orna si cu ceva fructe, zmeura se potriveste perfect - eu o am congelata din vara.
La fel puteti rade si cativa fulgi de ciocolata neagra, dupa preferinte.
Pas 17
Tortul nu necesita timp de insiropare, se poate servi imediat daca nu mai este fierbinte, dar e la fel de bun si rece de la frigider.
Dupa mine este un tort de ciocolata perfect - moale, fraged, gust intens de ciocolata, umed si fara nici o vina pentru talie!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)