De foarte mult timp vroiam și planificam să fac o rețetă de vafe clasice, ca cele pe care le mâncam în copilărie, umplute cu cremă sau înghețată sau fără nimic (ca niște biscuiți/fursecuri). Erau foarte iubite de toți copiii și pe lângă Nuci dispăreau primele de pe platoul cu dulciurile de sărbători.
Singura problemă era că nu se mai găseau formele (pe atunci electrice) de copt vafe. Norocoși cei care le aveau moștenite, eu n-o aveam și o căutam disperată. Chiar mi-a adus cineva o formă asemănătoare din Rusia, dar tot nu e chiar ce vroiam.
De curând am descoperit o formă de vafe (sau sărățele) în Magazinul Nataliei și sunt foarte încântată de rezultat. Deși este pentru aragaz, nu electrică, vafele tot ies foarte bune și frumoase, ca cele din copilărie.
Referitor anume la această rețetă de vafe, este cea mai clasică posibilă, care se găsea în cartea de rețete, atașată la aparatul de vafe sovietic. Este perfectă, vafele sunt foarte crocante, ferme, aromate și gustoase. Se pot modela în diverse forme - cornete, coșuri pentru înghețată, fursecuri vafe sau rulouri. Se pot face din timp, nu se umezesc și rămân la fel de crocante și 2-3 zile.