Pricomigdale

Pricomigdale

Sunt niște fursecuri delicioase, super simplu de preparat, sănătoase - nu conțin gluten, iar zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitor praf sau miere (pentru cei care nu au voie zahăr). Vă recomand să le faceți neapărat!

Ingrediente

Migdale uscate
300 g
   
Ouă
1 buc
   
Zahăr
150 g
eu am pus zahăr brun, puteți folosi orice altceva pentru a le îndulci
Esență de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Turnați apă clocotită peste migdale, lăsați 2-3 min - apoi scurgeți și le curățați de pieliță (opărite se curăță mult mai ușor).

Pricomigdale - Pas 1
Pas 2

Le mărunțiți bine într-un blender sau mașină de tocat.

Pricomigdale - Pas 2
Pas 3

Amestecați migdalele cu zahărul și zahărul/esența de vanilie.

Pricomigdale - Pas 3
Pas 4

Ouă-l îl bateți puțin și îl adăugați la compoziția de migdale. Amestecați bine cu mâinile toată compoziția, până simțiți că este lipicioasă.

Pricomigdale - Pas 4
Pas 5

Formați cu mâinile biluțe, le turtiți puțin și astfel formați fursecurile. Le aranjați pe o tavă unsă cu unt sau așternută cu hârtie de copt (recomand hârtia).

Pricomigdale - Pas 5
Pas 6

Le țineți la cuptor 20-30 de min, până se rumenesc ușor.

Pricomigdale - Pas 6
Pas 7

Sunt delicioase și calde și reci, dar sigur se termină repede :)

Poftă Bună!

Pricomigdale - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 biscuiți)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)
Sursă: say7.info

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

amalia80
amalia80 21 Sep 2010, 10:31

Eu pun jumatate nuci si jumatate  migdale, mi se par mai deosebite la gust.

Nota mea pentru rețetă:
amotostivuitoreasa
amotostivuitoreasa 08 Dec 2010, 23:55

pozele sunt ok,o sa incerc sa fac prajiturelele astea si daca or sa arate la fel de bine ca ale tale,inseamna ca vor fi cel putin la fel de bune....

giorgiana
giorgiana 14 Jan 2011, 15:12

buna sunt noua pe aici.pot sa zic ca pricomigdalele sunt fursecurile mele preferate,dar nu stiam ca se fac atat de usor!arata super bine.o sa fac si eu cat de curand si o sa vin sa va zic cum a iesit.

Teo Teo
Teo Teo 06 Apr 2011, 20:56

Buna, Lena! Am facut si eu pricomigdalele sunt geniale, au un gust minunat, o sa le mai fac saptamana aceasta! Insa cam la o ora, doua dupa ce le-am scos din cuptor, s-au cam intarit si nu prea imi explic de ce, sa fie datorita faptului ca am oscilat putin temperatura cuptorului in timpul coacerii? Am un cuptor performant nu cred ca el ar fi de vina ci,,,eu, le-am lasat putin la 200 grade apoi le-am dat la 180 am zis sa nu se arda dar am vrut sa se coaca si repede, dearece era foarte tarziu. Asa mi s-a intamplat si la biscuitii cu morcovi, ei s-au intarit foarte tare! De ce oare? Te pup! Multumesc!

Nota mea pentru rețetă:
Teo Teo
Teo Teo 12 Apr 2011, 00:19

Lena, asteptam si eu un raspuns,,,,

Multumesc, oricum!

lena
Elena (lena) 12 Apr 2011, 07:56

Imi cer scuze Teo, nu am putut sa raspund imediat apoi m-am luat cu altele. Asa este tipul de biscuiti, dar nici chiar foarte tare sa se intareasca  - incearca doar sa le faci mai groase si poate atunci nu se vor usca asa mult la cuptor - si lasa temperatura constanta pe tot parcusul coacerii.

Teo Teo
Teo Teo 12 Apr 2011, 10:38

Multumesc, Lena de raspuns! Au fost destul de grosi biscuitii chiar nu stiu ce sa zic! O sa mai incerc cu temperatura cuptorului. Multumesc mult! O zi frumoasa!

rinser
Sergiu (rinser) 03 Jan 2015, 20:42

Lena, e o problema cu aceasta reteta. Pricomigdalele se fac cu albus batut. Nu se pune galbenus in pricomigdale! Eram curios si eu sa vad ce va iesi si am facut. Intradevar, ies foarte tari/dure. Zici ca-s din beton :). Si e prea mare concentratia de migdale. In reteta originala e incorporata si o cantitate de faina si... aer! :)

Ca fapt divers, romanii cand construiau apeducte, ca sa intareasca zidurile puneau in amestec galbenus de oua.

lena
Elena (lena) 03 Jan 2015, 22:08

Oke, trebuie sa verific inca o data reteta, este foarte veche pe site, nu tin minte exact cum erau. Poate le-am mancat calde si nu au reusit sa se intareasca.