Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz

Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz

Pe lângă asta în titlu aș adăuga că mai sunt și destul de dietetici (nu conțin deloc făină și grăsime, doar albuș de ouă), se prepară repede și sunt super delicioși - ca niște bezele aromate cu semințe.

Eu sunt întotdeauna cu multe rezerve de diverse semințe prin dulap și îmi plac foarte mult rețetele unde pot să le aplic, mai ales semințele de in și dovleac. Partea bună este că le place la copii, deci încă o metodă de a le suplimenta meniul cu ceva vitamine și fibre.

Acum mai am 2 biscuiți (după ce am făcut porție dublă) și mă gândesc neapărat să mai fac o tură, prea buni sunt :)

Ingrediente

Semințe de in
20 g
   
Nuci tocate
30 g
   
Semințe de floarea-soarelui
50 g
   
Semințe de dovleac
40 g
   
Albuș de ou
1 buc
dacă este un ou mai mic, puneți albușurile de la 2 ouă
Zahăr
80 g
   
Fulgi de ovăz
60 g
   
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți și cântăriți într-o farfurie semințele și fulgii de ovăz.

Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz - Pas 1
Pas 2

Într-un alt bol bateți bine albușul de ou cu un vârf de cuțit de sare.

Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz - Pas 2
Pas 3

Când se face spumă albă, începeți să adăugați câte puțin zahărul până îl încorporați complet.

Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz - Pas 3
Pas 4

Adăugați semințele peste albușul de ou bătut și amestecați cu o lingură.

Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz - Pas 4
Pas 5

Se așterne o tavă de cuptor cu hârtie de copt și se unge aceasta cu puțin ulei.

Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz - Pas 5
Pas 6

Puneți câte o lingură din amestecul de biscuiți și o nivelați să fie plată și rotundă ca un biscuite.

Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz - Pas 6
Pas 7

Cam așa au ieșit la mine, normal că nu le puteți face perfect rotunde - dar ca niște turte le puteți modela, cu lingura bineînțeles - aluatul este prea moale să-l lucrați cu mâinile.

Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz - Pas 7
Pas 8

Le coaceți timp de 45 de minute la 100 grade, apoi încă 10-15 minute la 160 grade.

Aveți grijă în aceste ultime minute - se pot arde foarte repede, fiți cu ochii pe ele.

Important să fie ușor rumeni dedesubt, chiar dacă când le scoateți vă par moi, în câteva minute după cuptor se întăresc și se fac crocanți.

Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz - Pas 8
Pas 9

Da, deci ziceam - delicioase și sănătoase, chiar vi le recomand.

Poftă Bună!

Biscuiți crocanți cu semințe și ovăz - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (aproximativ 15 bucăți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

Roxana
Roxana 18 Feb 2021, 12:48

Eu am preparat de multe ori acesti biscuiti, respectand in totalitate pasii + ingredientele - de fiecare data au iesit deliciosi si aspectuosi, exact ca si ai Lenei! De data aceasta, insa, am folosit semintele de dovleac blenduite intrucat nu agreez foarte bine semintele crude; nu am folosit zahar deloc ( am riscat :D ), dar am adaugat 6 smochine taiate marunt. Rezultatul este la fel de bun! Multumim si o zi minunata va doresc!

 
Poza mea pentru rețetă:
SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 02 Dec 2019, 12:48

Foarte gustosi si crocanti. Dulci exact cat trebuie. Draga Lena mi.ar placea si o varianta sarata cu cascaval daca exista?

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 07 Feb 2015, 21:44

Mihaela atunci tu nu ai facut reteta lui Lena

MihaelaCR
MihaelaCR 12 Jan 2015, 20:05

Am revenit cu poza.

Am uitat sa spun anterior ca am impartit coca, a iesit destul de inchegata la mine datorita psillyumului, in 3, o parte am lasat-o simpla, la una am adaugat cardamon si la una ghimbir praf si scortisoara.

Biscuitii au iesit foarte buni, aromati, crocanti si perfecti pentru un pahar de lapte de soia. Multumesc!

Poza mea pentru rețetă:
MihaelaCR
MihaelaCR 12 Jan 2015, 18:13

Multumesc pentru reteta!

Eu am adaptat-o si am folosit cateva ingrediente in plus.

In loc de zahar am folosit un pliculet de stevia, care este indulcitor natural, iar in loc de ou am folosit chia amestecata cu psillyum si apa.

Nu am avut seminte de dovleac insa am adaugat susan negru, nuca de cocos, goji, alune de pamant tocate si susan normal. Si am adaugat si 1/3 dintr-o lingurita de ulei de palmier. Nu am folosit nici seminte de in pentru ca nu am avut cu ce sa le rasnesc si cum zicea cineva mai sunt nu sunt digerabile. Revin cu poza, momentan sunt la cuptor biscuitii.

Multumesc inca o data!

Nota mea pentru rețetă:
Albinuta
Albinuta 07 Aug 2014, 20:35

Am facut acesti biscuti fara albus de ou. Am gasit pe un site vegan cu ce putem inlocui oul din retete atunci cand avem nevoie si va spun si voua: echivalentul unui ou se obtine dintr-o lingura de faina de in si trei linguri de apa. La reteta asta am pus 2 linguri de faina de in cu sase linguri de suc de portocale (merge si apa), adica 2 ''oua vegane'', am lasat 20 de minute la inmuiat ca sa capete consistenta oului, dupa care am adaugat restul ingredientelor. Cele 20 de grame de seminte de in din reteta le-am inlocuit cu migdale tocate. E optional, dar eu am mai adaugat 2 lingurite de ulei de cocos extravirgin. Biscuitii ies foarte buni, se pot consuma si in post in aceasta varianta, sunt legati, nu se imprastie in tava. Concluzie:''oul vegan'' si-a facut treaba, dovada o aveti in poza.

Poza mea pentru rețetă:
Albinuta
Albinuta 18 Jun 2014, 21:54

Sunt foarte buni biscuitii, i-am incercat. In felul asta papa si fetita mea ovaz pe care l-a acceptat doar cand era bebe, plus seminte, in special cele de in, bune atat pentru un tranzit normal, cat si pentru fortificarea oaselor. As vrea sa-i fac si in varianta de post. Are cineva vreo idee cu ce putem inlocui albusul din reteta?

O mica precizare as vrea sa fac:  semintele de in se folosesc ori hidratate (muiate in apa cateva ore), ori macinate (faina de seminte de in), altfel nu se digera.

Nota mea pentru rețetă:
andi
andi 16 Jun 2014, 13:19

am dublat cantitatile si am pus 4 oua M.extraordinari.

Cristina Maria
Cristina Maria 04 Jun 2014, 18:25

I-am incercat astazi, foarte simplu de facut, deliciosi si crocanti. Multumim pt reteta :)

Nota mea pentru rețetă:
anastasia1987
anastasia1987 03 Jun 2014, 00:48

bravo! O receta numai buna pt cei ce tin cure de slabit, merci)

Arată toate comentariile