Biscuiti crocanti cu seminte si ovaz
Pe langa asta in titlu as adauga ca mai sunt si destul de dietetici(nu contin deloc faina si grasime, doar albus de oua), se prepara repede si sunt super deliciosi - ca niste bezele aromate cu seminte.
Eu sunt intotdeauna cu multe rezerve de diverse seminte prin dulap si imi plac foarte mult retetele unde pot sa le aplic, mai ales semintele de in si dovleac. Partea buna este ca le place la copii, deci inca o metoda de a le suplimenta meniul cu ceva vitamine si fibre.
Acum mai am 2 biscuiti(dupa ce am facut portie dubla) si ma gandesc neaparat sa mai fac o tura, prea buni sunt :)
Ingrediente
●
Seminte de floarea soarelui
50 g
●
Seminte de dovleac
40 g
●
Albus de ou
1 buc
daca este un ou mai mic, puneti albusurile de la 2 oua
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti si cantariti intr-o farfurie semintele si fulgii de ovaz.
Pas 2
Intr-un alt bol bateti bine albusul de ou cu un varf de cutit de sare.
Pas 3
Cand se face spuma alba, incepeti sa adaugati cate putin zaharul pana il incorporati complet.
Pas 4
Adaugati semintele peste albusul de ou batut si amestecati cu o lingura.
Pas 5
Se asterne o tava de cuptor cu hartie de copt si se unge aceasta cu putin ulei.
Pas 6
Puneti cate o lingura din amestecul de biscuiti si o nivelati sa fie plata si rotunda ca un biscuite.
Pas 7
Cam asa au iesit la mine, normal ca nu le puteti face perfect rotunde - dar ca niste turte le puteti modela, cu lingura bineinteles - aluatul este prea moale sa-l lucrati cu mainile.
Pas 8
Le coaceti timp de 45 de minute la 100grade, apoi inca 10-15 minute la 160 grade.
Aveti grija aceste in aceste ultime minute - se pot arde foarte repede, fiti cu ochii pe ele.
Important sa fie usor rumeni dedesubt, chiar daca cand le scoateti va par moi, in cateva minute dupa cuptor se intaresc si se fac crocanti.
Pas 9
Dap, deci ziceam - delicioase si sanatoase, chiar vi le recomand.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(aproximativ 15 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)