Biscuiti cu ovaz, nuci si merisoare Reteta VIDEO
Recent am descoperit aceasta reteta de biscuiti cu ovaz, este foarte practica, simpla si cu ingrediente pline de nutrienti. In primul rand, mi-a placut mult ideea sa nu modelez fiecare biscuite cu mainile, apoi metoda aceasta cu congelatul va permite repede sa taiati biscuitii, dar si mereu sa aveti coca de biscuiti la indemana in congelator, cand aveti nevoie de biscuiti, doar o feliati si repede la cuptor cu ei.
Dar am uitat sa mentionez ca, pe langa faptul ca se prepara simplu, sunt foarte gustosi, fragezi, crocanti, aroma de zahar brun, unt, nuci coapte si merisoare, este combinatie pe care cu siguranta veti dori s-o mai repetati. Pe mine m-au cucerit si cu siguranta de acum incolo voi avea niste baghete de aluat in congelator, pentru biscuiti la cafeaua de dimineata, dar nu numai.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Unt
200 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Zahar brut
200 g
sau zahar simplu
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Faina
400 g
eu am combinat-o in proportie de 50% cu faina integrala
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Nuci
200 g
oricare preferati
●
Fulgi de ovaz
250 g
sa fie fulgi mari, cat mai putin prelucrati
●
Merisoare
150 g
sau alte fructe uscate preferate, pe care le aveti la indemana
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati 200g de unt moale, 200g zahar brun, 2 oua si 1 lingurita esenta de vanilie.
Pas 2
Adaugati in aceasta compozitie 400g de faina si 1 lingurita praf de copt.
Faina alba o puteti inlocui pana in proportie de 50% cu aceeasi cantitate de faina integrala.
Pas 3
Amestecati bine cu o spatula sau lingura.
Pas 4
Veti obtine un aluat dens si uniform, ca o plastilina.
Pas 5
Nucile le taiati bucati mai mari cu un cutit.
Nu le treceti prin robot sau chopper, trebuie sa fie ceva mai grunjoase.
Nucile simple le puteti inlocui cu oricare alte nuci preferati - migdale, alune, seminte de f.soarelui, dovleac, chia, etc.
Pas 6
Le puneti peste aluatul pregatit mai sus, adaugati fulgii de ovaz si merisoarele.
Pas 7
Amestecati toate componentele, mai bine cu mainile, pentru ca aluatul este ceva mai dens.
Pas 8
Impartiti aluatul obtinut in 4 bucati egale.
Pas 9
Modelati din fiecare bucata cate o bagheta mai groasa.
Pas 10
Inveliti in folie de plastic alimentara.
Pas 11
Aranjati cele 4 baghete obtinute pe un fund plat, si puneti-le in congelator pentru 2 ore sau mai mult.
Eu am folosit 2 baghete pentru o tura de biscuiti acum, iar cand se termina biscuitii voi taia si celelalte doua.
Pas 12
Deci cand vreti sa faceti biscuitii, scoateti cate o bagheta din congelator, dati folia la o parte.
Pas 13
Cu un cutit mai mare taiati felii din ea de aproximativ 7-8mm grosime.
Fiind un aluat dens si congelat, va trebui sa apasati bine cu ambele maini pe lama cutitului. Va protejati mana a 2-a(cea care vine pe lama) cu un prosop, sa aveti un suport mai bun si sigur.
Pas 14
Apoi aranjati feliile taiate intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Pas 15
Coaceti biscuitii in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aproximativ 20 minute, sau pana se rumenesc usor.
Pas 16
Lasati sa se raceasca complet, apoi serviti si savurati - sunt fragezi, crocanti si foarte aromati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(3-4 tavi de biscuiti)
Timp de preparare:
200 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)