Pe langa faptul ca aceasta reteta de dulceata de capsuni e cu Video, este si reteta mea de mai mult timp(o fac de cand ma stiu) pe care am tot promis-o dar cativa ani nu am reusit sa prind timp s-o prezint ca lumea. Acum i-a venit momentul, dulceata de capsuni pregatita dupa aceasta metoda este perfecta, vascoasa, capsunile intregi si confiate, aromata, colorata - ma tot minunez de ce nu am postat-o pana acum...
In plus la toate, pentru multi poate metoda va parea ciudata, procesul dureaza ceva mai mult dar efortul este f.mic. Da, se fierbe 3-4 zile, dar pentru mamicile ocupate si multitasking va spun ca este reteta perfecta. Prima zi spalati capsunile, le aruncati in sirop si dupa aceea in fiecare seara nu aveti decat se la mai fierbeti 10 minute. In ultima zi va faceti timp 30 minute, s-o turnati in borcane si gata, dulceata perfecta este gata!
Este intotdeauna metoda mea preferata de pregatit dulceata atunci cand vreau fructele intregi, confiate dar zeama sa fie vascoasa, aromata si nu rasfiarta. La fel fac dulceata de cirese, visine, etc.