Pe lângă faptul că această rețetă de dulceață de căpșuni e cu Video, este și rețeta mea de mai mult timp(o fac de când mă știu) pe care am tot promis-o dar câțiva ani nu am reușit să prind timp s-o prezint ca lumea. Acum i-a venit momentul, dulceața de căpșuni pregătită după această metodă este perfectă, vâscoasă, căpșunile întregi și confiate, aromată, colorată - mă tot minunez de ce nu am postat-o până acum...
În plus la toate, pentru mulți poate metoda va părea ciudată, procesul durează ceva mai mult dar efortul este f.mic. Da, se fierbe 3-4 zile, dar pentru mămicile ocupate și multitasking vă spun că este rețeta perfectă. Prima zi spălați căpșunile, le aruncați în sirop și după aceea în fiecare seară nu aveți decât să le mai fierbeți 10 minute. În ultima zi vă faceți timp 30 minute, s-o turnați în borcane și gata, dulceața perfectă este gata!
Este întotdeauna metoda mea preferată de pregătit dulceața atunci când vreau fructele întregi, confiate dar zeama să fie vâscoasă, aromată și nu răsfiertă. La fel fac dulceața de cireșe, vișine, etc.