Dulceata de cirese

Dulceata de cirese

In acest an am epuizat stocurile de dulceata si gem din debara, asa ca m-am apucat sa le completez cu preferatele noastre si a copiilor. Dulceata de cirese poate fi o adevarata vedeta daca lucrati atent la reteta, pot sa spun ca varianta de mai jos este inventie proprie, orientata dupa gusturile mele - sa aiba o consistenta perfecta de dulceata, cu fructele intregi, aroma fina si culoare frumoasa.

Metoda fierberii in 3 zile cate 10 minute este perferata mea si  o aplic in mare parte la dulceturile in care vreau fructele sa fie intregi si confiate. Este un fel de macerat/confiat pasiv, foarte simplu si doar trebuie sa va organizati corect munca.

Intuitiv am simtit-o foarte bine, mi-a iesit o minunatie de dulceata de cirese cu toate acele caracteristici enumerate mai sus. Nu fac multe borcane de obicei, cate 4-5 din fiecare sortiment si de o pofta. Dar, puteti sa va faceti rezerve mai serioase pentru ca este minunata de umplut clatitele pentru Cusma lui Guguta, la fel ca si dulceata de visine.

Ingrediente

Cirese fara samburi
1 kg
Zahar
500 g
Lamaie
1 buc

Pasi de urmat

1

Pentru a obtine 1kg de cirese fara samburi, recomand sa cumparati/folositi 2kg de cirese brute - cu tot ce mai mancati pe parcurs si scazand samburii veti avea exact cat trebuie.

2

Peste ciresele curatate puneti zaharul si stoarceti zeama de la 1 lamaie.

3

Amestecati bine cu o lingura si lasati 3-4 la temperatura camerei sau peste noapte la frigider.

Nu uitati sa acoperiti bolul cu folie sau capac.

4

Dupa acest timp ciresele vor lasa sirop/apa, le mai amestecati o data cu lingura.

5

Apoi mutati intr-o cratita, puneti pe foc si fierbeti la foc mediu timp de 5-10 minute.

6

Acum inchideti focul si lasati oala asa descoperita timp de 24 de ore pe masa din bucatarie.

Puteti s-o acoperiti cu un prosop subtire sau tifon, dar nici intr-un caz cu capac.

7

A 2-a zi o mai puneti pe foc, sa fiarba inca 5-10 minute, si iarasi lasati pe masa pentru 24 de ore.

8

In a 3-a zi iarasi o fierbeti 10 minute, dar dupa asta se pune si in borcane.

9

Deci, umpleti cu dulceata borcanele spalate si uscate bine.

10

Le infiletati cat mai strans si intoarceti cu capul in jos pe masa de bucatarie.

Lasati asa pana se racesc complet.

11

Daca inainte de servire puneti dulceata la frigider, va fi ceva mai vascoasa.

Recomand mult aceasta reteta si gospodinelor ocupate, va puteti usor organiza cu toate in aceste 3 zile - fructe, borcane, etc.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 grame
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 240 min
Data publicarii:

Comentarii

anhelik
anhelik 08 iun 2019, 21:33

Seara buna,

fac dulceata de cirese negre dulci, abia le-am pus cu zaharul si zeama de lamaie. De cand am descoperit reteta Lenei (sunt ceva ani), fierberea in mai multe zile, perfecta pentru cine nu are timp la dispozitie, fac orice fel de fructe in acest mod, capsuni, caise, cirese.

In zilele urmatoare ma intorc cu foto.

O seara buna!