Ingrediente
●
Zahar
500 g
pentru varianta dietetica am folosit 200g de indulcitor(erithritol, stevie sau tagatose)
●
Sare de lamaie
3 g
un varf de lingurita, puteti inlocui cu zeama de la jumatate de lamaie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Capsunile se spala si se curata bine, am facut trierea ca la reteta de capsuni congelate - cele pentru sirop si dulceata sunt mai strivite si mai mari. Capsunile mici si medii le-am congelat intregi.
Deci, capsunile pentru sirop le-am pus intr-un bol mare si am adaugat zahar peste ele.
Pas 2
Le amestecati atent cu o lingura sau scuturati bine bolul.
Apropo, daca aveti capsuni mai mari as recomanda sa le taiati jumatati sau sferturi, sa-si lase mai bine zeama.
Pas 3
Acoperiti bolul cu un capac sau folie si puneti la frigider pentru 12 ore minim, adica le lasati peste noapte.
Eu le-am lasati si 24 de ore ca nu am avut timp sa le lucrez, au stat bine.
Pas 4
Dupa acest timp veti observa cum capsunile lasa multa zeama, este exact ce ne trebuie pentru un sirop bun.
Cu o ora inainte de a lucra siropul de capsuni scoateti bolul din frigider si amestecati atent in el. La fund mai ramane zahar, ar fi bine sa se dizolve putin si el in toata compozitia - asa se pastreaza mai bine siropul pentru iarna.
Pas 5
Dupa 1 ora atent scurgeti siropul din capsuni - eu l-am luat cu un polonic, evitand fructele.
Pas 6
Aici observati siropul dietetic, cu indulcitor, am preferat sa nu-l fierb - l-am turnat in pahare de unica folosinta si l-am congelat. Dar am facut o tura si fiarta :)
Pas 7
Pentru a obtine un sirop cat mai exemplar eu va recomand sa-l treceti printr-o sita inainte de fierbere.
Din aceste cantitati am obtinut aproximativ 600-700ml de sirop.
Pas 8
Am pus in el un varf de lingurita sare de lamaie si l-am pus pe foc.
Pas 9
Cand incepe sa fiarba, amestecati bine, il lasati pe foc inca 1 minut si pe urma il turnati repede in sticle sau borcane uscate.
Nu trebuie fiert prea mult pentru ca isi schimba culoarea si gustul.
Pas 10
Acum partea frumoasa cu dulceata de capsuni - capsunile ramase dupa sirop le puneti pe foc cu niste zeama de lamaie si le fierbeti 15-20 de minute. Turnati in borcane uscate si inchideti ermetic.
Sa vedeti ce minune de dulceata veti obtine - densa, colorata si aromata!
Pas 11
Cam asta am obtinut eu din 1kg de capsuni - 700ml de sirop si 2 borcane mici de dulceata.
Sunt foarte incantana de metoda, cred ca va ramane preferata mea pe viitor pentru ca impusc 2 iepuri dintr-un foc - avem si sirop, si dulceata!
Pas 12
Siropul are culoarea perfecta, aroma si este foarte apreciat de fetitele mele. Am incercat in poza sa va arat culoarea lui adevarata, fara filtre si cred ca am reusit :)
Pofta Buna!
Cantitate:
700 ml
Timp de preparare:
1 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
24 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)