De data aceasta vorbim despre căpșunile congelate întregi și vă dau câteva sfaturi utile mai jos care vă vor schimba și vouă cu mult munca în bucătărie, mai ales la capitolul deserturi sănătoase și gustoase! De mulți ani, după câteva teste cu căpșunile la congelator întregi, am renunțat la idee - căpșunile decongelate se fac fleoșcă, nu-și păstrează textura, nici culoarea intensă, etc. Dar, este o mică schimbare aici dacă avem "căpșunile decongelate parțial"! Le pun în deserturi, sau ca decor pentru tort cu 15-30 de minute înainte de servire, ele se decongelează ușor, dar au textura, aroma și culoare. Am testat cu succes această metodă anul trecut pe mure și zmeură, anul acesta pun la congelator în același mod și căpșunile. Sunt minunate ca decor final pe orice tartă, tort, prăjitură - le iau așa direct din pungile de congelator, și pun de toate cu jumătate de oră înainte de servirea desertului, le apreciază mult copiii și nu numai...
În altă ordine de idei, le puteți folosi direct din congelator tot anul, pentru a face cea mai simplă și delicioasă Înghețată de Căpșuni, Dulceață fără fierbere și fără zahăr, compot sau orice desert cu piure de căpșuni. Dar pentru asta vă recomand cealaltă metodă de congelare a căpșunilor, ca piure, sau tăiate bucătele.