Căpșuni la Congelator

Căpșuni la Congelator

De data aceasta vorbim despre căpșunile congelate întregi și vă dau câteva sfaturi utile mai jos care vă vor schimba și vouă cu mult munca în bucătărie, mai ales la capitolul deserturi sănătoase și gustoase! De mulți ani, după câteva teste cu căpșunile la congelator întregi, am renunțat la idee - căpșunile decongelate se fac fleoșcă, nu-și păstrează textura, nici culoarea intensă, etc. Dar, este o mică schimbare aici dacă avem "căpșunile decongelate parțial"! Le pun în deserturi, sau ca decor pentru tort cu 15-30 de minute înainte de servire, ele se decongelează ușor, dar au textura, aroma și culoare. Am testat cu succes această metodă anul trecut pe mure și zmeură, anul acesta pun la congelator în același mod și căpșunile. Sunt minunate ca decor final pe orice tartă, tort, prăjitură - le iau așa direct din pungile de congelator, și pun de toate cu jumătate de oră înainte de servirea desertului, le apreciază mult copiii și nu numai...

În altă ordine de idei, le puteți folosi direct din congelator tot anul, pentru a face cea mai simplă și delicioasă Înghețată de Căpșuni, Dulceață fără fierbere și fără zahăr, compot sau orice desert cu piure de căpșuni. Dar pentru asta vă recomand cealaltă metodă de congelare a căpșunilor, ca piure, sau tăiate bucătele.

Ingrediente

Căpșuni
1 kg
alegeți căpșuni întregi, mai mici sau medii

Pași de urmat

Pas 1

Căpșunile le spălați bine și curățați de codițe, nu le țineți prea mult în apă să nu se fleșcăie.

Lăsați-le într-o sită să se scurgă bine de apă.

Căpșuni la Congelator - Pas 1
Pas 2

Apoi eu fac o sortare:

- căpșunile medii, mici și cât mai întregi le pun pe un prosop de bucătărie (mai absoarbe excesul de apă) - vor merge la congelator

- o farfurie pentru a le mânca imediat, simple sau în deserturi - cele mai moi sau mai mari

- pentru gem, dulceață sau sirop, etc - dacă faceți.

Căpșuni la Congelator - Pas 2
Pas 3

Căpșunile de pe prosop le mut apoi într-o tavă, recomand să fie acoperită cu o folie sau pungă de plastic, așa căpșunile nu se vor lipi de ea după congelare.

Căpșuni la Congelator - Pas 3
Pas 4

Puneți tava în congelator pentru minim 2 ore, sau mai mult.

Căpșuni la Congelator - Pas 4
Pas 5

După acest timp le mutați într-o pungă de congelator ermetică și puteți să le depozitați mai ergonomic.

Căpșuni la Congelator - Pas 5
Pas 6

Am de obicei o pungă mare, din care iau căpșunile pentru deserturi cât și când am nevoie. Închid punga la loc și o pun înapoi la congelator.

Dar pun și în pungi mici, porții exact dedicate doar pentru dulceață fără zahăr sau înghețată de căpșuni.

Căpșuni la Congelator - Pas 6
Pas 7

Recomand neapărat să vă faceți rezerve și mă veți pomeni numai de bine tot anul :)

Poftă Bună!

Căpșuni la Congelator - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 29 May 2018, 19:08

dupa ce se dezgheata  nu devin moi si fara gust ?

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 29 May 2018, 19:13

Cititi tot ce am scris in reteta si introducere.

TanDi
TanDi 30 May 2018, 11:44

De cativa ani congelez tot felul de fructe (capsuni, caise, piersici,etc) de sezon si sunt perfecte pt a le folosi in stare semi-dezghetata: in smoothiuri pt copii, compoturi, tarte, iaurt cu fructe. Secretul este de a nu le decongela pana la capat, altfel se inegresc si flescaiesc,iar folosite asa semi isi pastreaza perfect culoarea si aroma. Anul trecut am congelat si rosii de gradina taiate in 2: se ia pielita f usor doar dupa ce le lasi un minut in apa calda si tocate asa semicongelate isi pastreaza culoarea si aroma de rosie de gradina mai ales in sosuri pt pizza,paste, etc.