Inghetata de capsuni
Aceasta reteta de inghetata am testat-o candva demult, impreuna, la un atelier de gatit. Pe atunci era iarna si aveam fructe congelate(de padure), dar a placut la toata lumea si am pus reteta pe lista de asteptare. Acum i-a venit randul in varianta de inghetata cu capsuni, dar puteti folosi orice fructe va plac.
Chestia de durata aici este sa aveti fructele deja congelate(le puteti pune in congelator oricand in sezon si le aveti la indemana), dar partea buna e ca nu va trebuie masina de inghetata sau sa amestecati in inghetata fiecare jumatate de ora, ca sa nu faca ace de gheata. Aveti nevoie de un blender mai bunicel, 3 ingrediente, 5 minute - si poftim o inghetata gustoasa, sanatoasa si frumoasa.
La gust este undeva intre sorbet si inghetata de fructe cu aroma de frisca, ma gandesc ca zaharul pudra se poate inlocui cu orice alt indulcitor preferat si in cantitatea reglabila dupa preferinte.
Ingrediente
●
Capsuni
500 g
curatate si spalate - puteti folosi orice alte fructe
●
Smantana dulce 30%
200 ml
●
Zahar pudra
100 g
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Capsunile se spala bine, se curata de frunze si se lasa putin la scurs intr-o sita.
Apoi le aranjati pe o tava asternuta cu folie de plastic sau punga si puneti la congelator pentru minim 5 ore, sau mai mult, depinde de timpul disponibil.
Folia este buna pentru a scoate usor capsunile din tava, fiind ceva mai apoase se lipesc cam tare de fund.
Pas 2
Inghetata o preparati efectiv inainte de servire, sau o tineti inca 30 minute in congelator dupa mixare si apoi o serviti.
Deci, capsunile congelate se pun intr-un robot/blender.
Pas 3
Turnati peste ele smantana dulce lichida.
Pas 4
Apoi adaugati zaharul pudra sau orice alt indulcitor.
Pas 5
Si dati atent drumul la blender, treptat marind viteza.
Aveti grija sa nu puneti prea multe fructe in robot, ca sa se mixeze cat mai bine si uniform.
Pas 6
Cam asa arata inghetata dupa 5 minute de mixare.
S-ar putea sa nu fie chiar perfect uniforma din cauza performantelor robotului, dar oricum este f.buna.
Pas 7
Daca o vreti ceva mai tare o treceti intr-o casoleta si puneti la congelator pentru 30 de minute.
Pas 8
Noi am servit-o imediat, este un pic mai moale si mai cremoasa.
Dupa preferinte puteti pune orice arome aici, adaugiri si cum va duce imaginatia. Eu sunt adepta chestiilor mai simple si clasice, mai ales in deserturi.
Pofta Buna!
Cantitate:
800 g
(5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)