Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Aceasta reteta de inghetata am testat-o candva demult, impreuna, la un atelier de gatit. Pe atunci era iarna si aveam fructe congelate(de padure), dar a placut la toata lumea si am pus reteta pe lista de asteptare. Acum i-a venit randul in varianta de inghetata cu capsuni, dar puteti folosi orice fructe va plac.

Chestia de durata aici este sa aveti fructele deja congelate(le puteti pune in congelator oricand in sezon si le aveti la indemana), dar partea buna e ca nu va trebuie masina de inghetata sau sa amestecati in inghetata fiecare jumatate de ora, ca sa nu faca ace de gheata. Aveti nevoie de un blender mai bunicel, 3 ingrediente, 5 minute - si poftim o inghetata gustoasa, sanatoasa si frumoasa.

La gust este undeva intre sorbet si inghetata de fructe cu aroma de frisca, ma gandesc ca zaharul pudra se poate inlocui cu orice alt indulcitor preferat si in cantitatea reglabila dupa preferinte.

Ingrediente

Capsuni
500 g
curatate si spalate - puteti folosi orice alte fructe
Smantana dulce 30%
200 ml
Zahar pudra
100 g
dupa gust

Pasi de urmat

1

Capsunile se spala bine, se curata de frunze si se lasa putin la scurs intr-o sita.

Apoi le aranjati pe o tava asternuta cu folie de plastic sau punga si puneti la congelator pentru minim 5 ore, sau mai mult, depinde de timpul disponibil.

Folia este buna pentru a scoate usor capsunile din tava, fiind ceva mai apoase se lipesc cam tare de fund.

2

Inghetata o preparati efectiv inainte de servire, sau o tineti inca 30 minute in congelator dupa mixare si apoi o serviti.

Deci, capsunile congelate se pun intr-un robot/blender.

3

Turnati peste ele smantana dulce lichida.

4

Apoi adaugati zaharul pudra sau orice alt indulcitor.

5

Si dati atent drumul la blender, treptat marind viteza.

Aveti grija sa nu puneti prea multe fructe in robot, ca sa se mixeze cat mai bine si uniform.

6

Cam asa arata inghetata dupa 5 minute de mixare.

S-ar putea sa nu fie chiar perfect uniforma din cauza performantelor robotului, dar oricum este f.buna.

7

Daca o vreti ceva mai tare o treceti intr-o casoleta si puneti la congelator pentru 30 de minute.

8

Noi am servit-o imediat, este un pic mai moale si mai cremoasa.

Dupa preferinte puteti pune orice arome aici, adaugiri si cum va duce imaginatia. Eu sunt adepta chestiilor mai simple si clasice, mai ales in deserturi.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 800 grame (5 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

ETA
ETA 03 iun 2015, 00:25

Un desert simplu dar delicios si sănătos. Am încercat reteta aceasta cu noul nostru blender, am pus si o banana congelată pe lângă căpșuni, iar ca indulcitor am folosit mierea. Super! Sigur voi încerca si cu alte fructe de sezon. Multumim Lena!

Nota mea pentru reteta:
anhelik
anhelik 03 iun 2015, 21:36

Si eu am facut ieri inghetata-sorbet din caise prospete 300g, cu iaurt 100g si o lingura de dulceata de caise. Am amestecat totul (2 caise le-am taiat cuburi), le-am pus in congelator, dupa 30 minute le-am scos si le-am amestecat energic cu o lingura pana cand a avut aspect ca o crema.  La fel si cu capsunile, folosesc aceleasi cantitati, doar ca duceata e de capsuni. Multumim Lenei pentru retetele sale minunate si practice.

Elena1210
Elena1210 03 iun 2015, 22:58

O incerc si eu, chiar am capsuni congelate de vreo 2 saptamani si nu stiam ce sa fac cu ele! Am vazut cutia verde de congelator folosita, cea de la Tupperware! e foarte bune pentru ca nu se formeaza ace de gheata!

Charlie
Charlie 05 iun 2015, 16:12

Draga mea Lena, ce sa mai spun?! 

Nu am crezut vreodata ca voi putea sa fiu <corupta> de un site culinar! Dar sunt Nu fac parte dintre bucataresele exceptionale, desi, mama mea daca ar mai fi trait, s-ar fi numarat printre acestea. Gatesc rar si foarte bine insa, si, sunt <posesoarea> multor retete (pe hartie ingalbenita si franjurata) care in mainile tale, cu pasiunea si consecventa ta, si-ar gasi rostul intr-adevar. La mine, sunt pur si simplu .. irosite. Pentru inceput (si desigur cu permisiunea ta) iti voi scrie una dintre retetele mamei mele, ale unei inghetate Bogate, cum o numea ea. Te asigur ca este o bunatate si ca eu, intodeauna o fac in cantitate dubla, ca sa stiu o treaba ; cu speranta ca o vei face Tu si mai bine decat mine si ca, ii vei instrui si pe altii. 

Apropos, de o saptamana incoace, in casa asta se mananca doar orez cu lapte! Reteta by Lena.

Iti multumesc!

Charlie
Charlie 05 iun 2015, 16:16

Voiam sa spun .. cu convingerea ca Tu o vei face mai bine decat mine, si cu speranta ca o vei lua in seama/ reteta de inghetata 

lena
Elena (lena) 05 iun 2015, 16:26

Charlie, multumesc mult de comentariu si de apreciere! Ador retetele pe foi galbene si rasfoite, astept cu mare drag sa le imparti cu mine :)

Pofta buna la orez cu lapte :)

Charlie
Charlie 05 iun 2015, 18:07

Iti voi scrie draga Lena, reteta de ...

INGHETATA BOGATA dupa cum spuneam, fac intodeauna cantitatea dubla si folosesc mereu frisca de cea mai buna calitate de la o cofetarie <agreata>. O pun in pahare de unica folosinta si ies .. multe, multe.

6 galbenusuri/ 12 (albusurile se bat spuma separat);

9 linguri de zahar/ 18;

250 ml de lapte/ 500;

100 gr cacao/ 200;

500 gr frisca/ 1 kg.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul/ foarte bine, pana se topeste si, se adauga albusurile batute spuma. Laptele se amesteca cu cacaoa si se fierbe; cand se mai raceste, se amesteca cu compozitia anterioara, racita fiind, se amesteca cu frisca si .. Congelator. 

Te asigur ca este o bunatate si da, e fina!

Charlie
Charlie 05 iun 2015, 18:16

INGHETATA DE CAPSUNI/ mama o facea si din fragi

Pare ciudat de simpla, stiu, dar te asigur ca este foarte buna. Personal nu am facut-o, dar imi amintesc cand o facea ea, repede, repede.
 
500 gr de capsuni;
300 gr de frisca;
1 pahar (pt apa) cu zahar tos (cca 200/ 250 gr).
Se strivesc capsunile cu furculita, potrivit de <tare> impreuna cu zaharul si se adauga <incet> frisca. Se pune in forma/ forme si .. se da la congelator.
 
 
 
 
 
Charlie
Charlie 05 iun 2015, 19:15

Scuze: Se adauga frisca amestecand incet/ trebuia spus ..

 
Gladia
Gladia 06 iun 2015, 18:05

Nu ma lamuresc ce este smantana dulce. Este smantana de frisaca gen Hulala, sau smantana de gatit? Sau este smantana fermentata? Ma puteti lamuri, va rog. Multumesc

lena
Elena (lena) Gladia 07 iun 2015, 18:09

Multumesc mult Charlie de reteta de inghetata! Suna bine, trebuie neaparat incercata :)

Charlie
Charlie 06 iun 2015, 18:47

Gladia, este vorba despre smantana de gatit.

lena
Elena (lena) 06 iun 2015, 19:13

Da, smantana de gatit sau pt frisca.

Prajescu Mihaela
Prajescu Mihaela 11 iun 2015, 08:27

Multumim pt aceasta reteta minunata! Copii o adora, extrem de simpla, rapida si sanatoasa.

Nota mea pentru reteta:
lara.
lara. 20 iun 2015, 17:24

Buna draga Lena,

am un Blender normal pentru facut Smoothie si tocat legumele. Are un cap cu 4 cutitase si unul cu doua.  Pot sa l folosesc pentru inghetata ?multumesc 

lara.
lara. 20 iun 2015, 17:26

Acesta este😉

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 20 iun 2015, 20:15

Cred ca va fi bine, incearca-l.

swathi
Any-Mary (swathi) 09 feb 2016, 04:58

Eu ma facut cu banane, mango, papaya, cantalup...si intr-adevar este un deliciu nu numai pentru cei mici...dar si pentru cei mari...

eduardu
Eduardu (eduardu) 12 iun 2017, 19:42

Ce reteta buna si rapida!!! Multumesc! La noi a mai stat o ora la congelator.

Poza mea pentru reteta:
Issa
Issa 20 iul 2017, 13:02

Buna Lena as fi dorit sa pun niste stafide cum crezi va  iesi inghetata?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Issa 20 iul 2017, 13:18

Da, sigur.