Prăjitură cu căpșuni(2)

Prăjitură cu căpșuni(2)

Încă o prăjitură delicioasă cu căpșuni, foarte fragedă, aromată(cu aromă de unt și căpșuni), se prepară simplu și sigur o să vă placă. Aluatul de la bază este moale și fraged, căpșunile își lasă zeama și aroma în el, iar partea de deasupra este crocantă cu aromă de unt - foarte bună combinație.

Eu am făcut în tava de 28cm, rotundă, dacă aveți una puțin mai mare chiar v-aș recomanda s-o folosiți.

Sigur merge s-o faceți și cu alte fructe - mai ales cireșe, căpșuni, caise, etc.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
230 g
+75g pentru aluatul de deasupra
Unt
80 g
+50g pentru aluatul de deasupra
Zahar
200 g
+100g pentru aluatul de deasupra
Praf de copt
10 g
sau 2 lingurițe
Sare
0.5 lingurite
   
Oua
1 buc
   
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
   
Esenta de vanilie
2 buc
   
Capsuni
500 g
sau alte fructe

Pasi de urmat

Pas 1

Amestecați 230g de făină cu praful de copt și sarea.

Prăjitură cu căpșuni(2) - Pas 1
Pas 2

Se mixează bine 80g de unt moale cu 200g zahăr.

Apoi adăugați oul, laptele bătut și 1 fiolă de vanilie. - amestecați bine.

Prăjitură cu căpșuni(2) - Pas 2
Pas 3

Adăugați amestecul de făină de la pasul 1, amestecați bine să nu fie cocoloașe.

Prăjitură cu căpșuni(2) - Pas 3
Pas 4

Trebuie să vă iasă un aluat de consistența smântânii mai groase.

Prăjitură cu căpșuni(2) - Pas 4
Pas 5

Așterneți cu hârtie de copt tava pentru prăjitură, turnați în ea aluatul și îl nivelați uniform.

Deasupra puneți bucăți de căpșuni - le tăiați dacă sunt prea mari, cele mărunte le puteți lăsa așa.

Prăjitură cu căpșuni(2) - Pas 5
Pas 6

Într-o farfurie puneți 50g unt moale, 75g de făină, 100g de zahăr și o esență de vanilie.

Amestecați bine cu mâinile să vă iasă un aluat ca fărâmiturile.

Prăjitură cu căpșuni(2) - Pas 6
Pas 7

Aceste fărâmituri le distribuiți uniform peste căpșuni.

Se poate omite acest aluat de deasupra, în acest caz presărați căpșunile deasupra cu 2 linguri de zahăr.

Prăjitură cu căpșuni(2) - Pas 7
Pas 8

Se coace aproximativ timp de 45 minute la 160-180 grade, până se rumenește frumos deasupra.

Îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească.

Prăjitură cu căpșuni(2) - Pas 8
Pas 9

Cam așa de înaltă a fost prăjitura mea în tava de 28cm, sigur puteți s-o faceți în tavă puțin mai mare.

Prăjitură cu căpșuni(2) - Pas 9
Pas 10

Se porționează și savurează cu mare plăcere :)

Poftă Bună!

Prăjitură cu căpșuni(2) - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 06 Jun 2014, 17:34

Super receta ......!!!!!!!!! si o mika intrebare  ce fel de iaurt  adaugi lena  in maioneza pt a face salatele mai lights ? merci 

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 06 Jun 2014, 17:37

Imi plac cele mai cremoase, acum folosesc mult Oly de 2 %.

Alinkka
Alinkka 06 Jun 2014, 20:59

Eu de la etapa 6 un pik am modifikat insa orikum sa primit delicios. Mersi mult de receta. 

Poza mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 07 Jun 2014, 14:12

Lena, e o problema daca adaug in loc de iaurt... smintina? Ca tocmai am in casa si e putin nu prea fresh, adica comestibila:) ? Merci

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 07 Jun 2014, 14:49

Da, sigur merge.

taniulya
taniulya 09 Jun 2014, 01:12

Super pufoasa si delicioasa prajitura!!! Parca ar fi insiropata.... si aroma..... si gustul de capsuni !!! Periculos de gustos! Merci Lena!  Apropo, eu am facut-o cu smintina, de doua ori in 2 zile, data viitoare incerc cu chefir.

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 24 Jun 2014, 15:33

Mie nu mi s-a copt. Nu a crescut de loc. A ramas "ciment" la mijloc. De altfel nici reteta de flan nu-mi iese. An incercat-o de citeva ori. Trebuie sa ma tin departe de retetelede prajituri cu iaurt. E clar ca ceva nu merge la mine. 😩

lena
Elena (lena) 24 Jun 2014, 16:42

Ceva nu este in regula cu praful de copt - sau nu este bun, poate ati uitati de el :)

Flanul nici nu iese pufos, trebuie sa fie ca o clatita - aici este alta situatie.

Anastacia
Anastacia 13 Jun 2015, 19:07

Salut Lena, in tava de sticla se va coace?

lena
Elena (lena) Anastacia 13 Jun 2015, 20:11

Sigur, s-ar putea un pic mai mult s-o tii la cuptor.

VictoriaZugrav
Victoria (VictoriaZugrav) 02 Jul 2015, 12:02

Am respectat pas cu pas, dar e cleioasa in mijloc, e tare gustoasa, dar nu stiu ce sa ii fac... sa o mai las la cuptor?

lena
Elena (lena) Victoria (VictoriaZugrav) 04 Jul 2015, 10:05

Daca sunt mai multe capsuni lasa zeama si pare mai umeda inauntru. Daca nu e cruda si ai tinut-o suficient la cuptor nu are rost s-o mai pui inca o data.