Prajitura cu capsuni(2)
Inca o prajitura delicioasa cu capsuni, foarte frageda, aromata(cu aroma de unt si capsuni), se prepara simplu si sigur o sa va placa. Aluatul de la baza este moale si fraged, capsunile isi lasa zeama si aroma in el, iar partea de deasupra este crocanta cu aroma de unt - foarte buna combinatie.
Eu am facut in tava de 28cm, rotunda, daca aveti una putin mai mare chiar v-as recomanda s-o folositi.
Sigur merge s-o faceti si cu alte fructe - mai ales cirese, capsuni, caise, etc.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
230 g
+75g pentru aluatul de deasupra
●
Unt
80 g
+50g pentru aluatul de deasupra
●
Zahar
200 g
+100g pentru aluatul de deasupra
●
Praf de copt
10 g
sau 2 lingurite
●
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
●
Esenta de vanilie
2 buc
●
Capsuni
500 g
sau alte fructe
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecati 230g de faina cu praful de copt si sarea.
Pas 2
Se mixeaza bine 80g de unt moale cu 200g zahar.
Apoi adaugati oul, laptele batut si 1 fiola de vanilie. - amestecati bine.
Pas 3
Adaugati amestecul de faina de la pasul 1, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Trebuie sa va iasa un aluat de consistenta smantanei mai groase.
Pas 5
Asterneti cu hartie de copt tava pentru prajitura, turnati in ea aluatul si il nivelati uniform.
Deasupra puneti bucati de capsuni - le taiati daca sunt prea mari, cele marunte le puteti lasa asa.
Pas 6
Intr-o farfurie puneti 50g unt moale, 75g de faina, 100g de zahar si o esenta de vanilie.
Amestecati bine cu mainile sa va iasa un aluat ca faramiturile.
Pas 7
Aceste faramituri le distribuiti uniform peste capsuni.
Se poate omite acest aluat de deasupra, in acest caz presarati capsunile deasupra cu 2 linguri de zahar.
Pas 8
Se coace aproximativ timp de 45 minute la 160-180 grade, pana se rumeneste frumos deasupra.
Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.
Pas 9
Cam asa de inalta o fost prajitura mea in tava de 28cm, sigur puteti s-o faceti in tava putin mai mare.
Pas 10
Se portioneaza si savureaza cu mare placere :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)