Prajitura cu capsuni(2)

Prajitura cu capsuni(2)

Inca o prajitura delicioasa cu capsuni, foarte frageda, aromata(cu aroma de unt si capsuni), se prepara simplu si sigur o sa va placa. Aluatul de la baza este moale si fraged, capsunile isi lasa zeama si aroma in el, iar partea de deasupra este crocanta cu aroma de unt - foarte buna combinatie.

Eu am facut in tava de 28cm, rotunda, daca aveti una putin mai mare chiar v-as recomanda s-o folositi.

Sigur merge s-o faceti si cu alte fructe - mai ales cirese, capsuni, caise, etc.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
230 g
+75g pentru aluatul de deasupra
Unt
80 g
+50g pentru aluatul de deasupra
Zahar
200 g
+100g pentru aluatul de deasupra
Praf de copt
10 g
sau 2 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Oua
1 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
Esenta de vanilie
2 buc
Capsuni
500 g
sau alte fructe

Pasi de urmat

1

Amestecati 230g de faina cu praful de copt si sarea.

2

Se mixeaza bine 80g de unt moale cu 200g zahar.

Apoi adaugati oul, laptele batut si 1 fiola de vanilie. - amestecati bine.

3

Adaugati amestecul de faina de la pasul 1, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

4

Trebuie sa va iasa un aluat de consistenta smantanei mai groase.

5

Asterneti cu hartie de copt tava pentru prajitura, turnati in ea aluatul si il nivelati uniform.

Deasupra puneti bucati de capsuni - le taiati daca sunt prea mari, cele marunte le puteti lasa asa.

6

Intr-o farfurie puneti 50g unt moale, 75g de faina, 100g de zahar si o esenta de vanilie.

Amestecati bine cu mainile sa va iasa un aluat ca faramiturile.

7

Aceste faramituri le distribuiti uniform peste capsuni.

Se poate omite acest aluat de deasupra, in acest caz presarati capsunile deasupra cu 2 linguri de zahar.

8

Se coace aproximativ timp de 45 minute la 160-180 grade, pana se rumeneste frumos deasupra.

Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.

9

Cam asa de inalta o fost prajitura mea in tava de 28cm, sigur puteti s-o faceti in tava putin mai mare.

10

Se portioneaza si savureaza cu mare placere :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 06 iun 2014, 17:34

Super receta ......!!!!!!!!! si o mika intrebare  ce fel de iaurt  adaugi lena  in maioneza pt a face salatele mai lights ? merci 

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 06 iun 2014, 17:37

Imi plac cele mai cremoase, acum folosesc mult Oly de 2 %.

Alinkka
Alinkka 06 iun 2014, 20:59

Eu de la etapa 6 un pik am modifikat insa orikum sa primit delicios. Mersi mult de receta. 

Poza mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 07 iun 2014, 14:12

Lena, e o problema daca adaug in loc de iaurt... smintina? Ca tocmai am in casa si e putin nu prea fresh, adica comestibila:) ? Merci

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 07 iun 2014, 14:49

Da, sigur merge.

taniulya
taniulya 09 iun 2014, 01:12

Super pufoasa si delicioasa prajitura!!! Parca ar fi insiropata.... si aroma..... si gustul de capsuni !!! Periculos de gustos! Merci Lena!  Apropo, eu am facut-o cu smintina, de doua ori in 2 zile, data viitoare incerc cu chefir.

MonicaP888
Monica (MonicaP888) 24 iun 2014, 15:33

Mie nu mi s-a copt. Nu a crescut de loc. A ramas "ciment" la mijloc. De altfel nici reteta de flan nu-mi iese. An incercat-o de citeva ori. Trebuie sa ma tin departe de retetelede prajituri cu iaurt. E clar ca ceva nu merge la mine. 😩

lena
Elena (lena) 24 iun 2014, 16:42

Ceva nu este in regula cu praful de copt - sau nu este bun, poate ati uitati de el :)

Flanul nici nu iese pufos, trebuie sa fie ca o clatita - aici este alta situatie.

Anastacia
Anastacia 13 iun 2015, 19:07

Salut Lena, in tava de sticla se va coace?

lena
Elena (lena) Anastacia 13 iun 2015, 20:11

Sigur, s-ar putea un pic mai mult s-o tii la cuptor.

VictoriaZugrav
Victoria (VictoriaZugrav) 02 iul 2015, 12:02

Am respectat pas cu pas, dar e cleioasa in mijloc, e tare gustoasa, dar nu stiu ce sa ii fac... sa o mai las la cuptor?

lena
Elena (lena) Victoria (VictoriaZugrav) 04 iul 2015, 10:05

Daca sunt mai multe capsuni lasa zeama si pare mai umeda inauntru. Daca nu e cruda si ai tinut-o suficient la cuptor nu are rost s-o mai pui inca o data.