Ingrediente
●
Zahăr
150 g
plus 10 linguri
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Unt
250 g
untul să fie moale, la temperatura camerei
●
Ciocolată neagră/amăruie
100 g
eu folosesc Primola sau ciocolată amăruie marca Ikea
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparăm blatul prăjiturii care va fi format din 2 straturi - unul alb, cu cocos și altul maro cu cacao.
Deci, stratul alb:
- Într-un bol puneți 6 albușuri(gălbenușurile le păstrați pentru cremă)
- Le bateți spumă tare, apoi adăugați una câte una 6 linguri de zahăr.
Pas 2
- Adăugați nuca de cocos și 5 linguri de făină, mixați ușor.
Pas 3
- Turnați aluatul într-o tavă de cuptor, așternută cu hârtie de copt(eu am folosit una dreptunghiulară de aproximativ 30x20 cm).
- Întindeți bine și nivelați pe toată tava.
Pas 4
Acum facem stratul maro:
- Într-un bol bateți spumă albă 4 ouă cu 4 linguri de zahăr
Pas 5
- Adăugați 4 linguri de făină, praful de copt și 2 linguri de cacao - mixați ușor.
Pas 6
- Acest aluat se toarnă peste cel din tavă, se nivelează și se întinde pe toată suprafața.
Pas 7
Acest blat din 2 aluaturi se coace la foc mediu(180 grade) aproximativ 35 minute, până trece testul scobitorii.
Lăsați să se răcească bine.
Pas 8
Într-un bol metalic/sticlă sau cratiță puneți cele 6 gălbenușuri de mai sus, 150 grame de zahăr și 5 linguri de lapte.
Puneți bolul pe baie de aburi și amestecați periodic până compoziția se îngroașă puțin.
Pas 9
Când este gata o dați la o parte și lăsați să se răcească bine.
Pas 10
Untul(200g) moale se bate spumă cu mixerul și se adaugă câte puțin din compoziția de gălbenușuri preparate la aburi. Adăugați câte 1-2 linguri treptat, să nu se taie compoziția.
Pas 11
Cam așa arată produsul final, după ce am incorporat tot.
Pas 12
Blatul recomand să-l însiropați cu puțin sirop preparat din apă, zahăr, vanilie, cafea, etc. Puneți crema peste blatul răcorit, întindeți și nivelați bine.
O puneți la frigider sau la rece - în acest timp preparați glazura:
- se topesc într-o cratiță ciocolata amăruie, 2 linguri de lapte și 50g de unt - amestecați bine și după ce se topesc și se încorporează toate, lăsați să se răcorească bine.
Pas 13
Turnați glazura abia caldă(aveți grijă, dacă este prea fierbinte, va topi untul și va strica puțin nivelul cremei).
Nivelați și dați la rece.
Pas 14
Lăsați să se pătrundă bine câteva ore, apoi porționați și savurați.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(12-15 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)