Prajitura "O noapte la Venetia"

Prajitura "O noapte la Venetia"

Prajitura este foarte buna, se prepara chiar simplu si sigur o sa placa la toti. Eu pe viitor cred ca as insiropa putin blatul inainte sa pun crema, dar nu-i obligatoriu - prajitura "O noaspte la Venetia" este de efect si gustoasa fara aceasta mica corectie.

Ingrediente

Oua
10 buc
Zahar
150 g
plus 10 linguri
Nuca de cocos
100 g
Faina
9 linguri
Cacao pudra
2 linguri
Praf de copt
1 lingurita
Lapte
7 linguri
Unt
250 g
untul sa fie moale, la temperatura camerei
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
eu folosesc Primola sau ciocolata amaruie marca Ikea

Pasi de urmat

Pas 1

Preparam blatul prajiturii care va fi format din 2 straturi - unul alb, cu cocos si altul maro cu cacao.

Deci, stratul alb:

- Intr-un bol puneti 6 albusuri(galbenusurile le pastrati pentru crema)

- Le bateti spuma tare, apoi adaugati una cate una 6 linguri de zahar.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 1
Pas 2

- Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, mixati usor.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 2
Pas 3

- Turnati aluatul intr-o tava de cuptor, asternuta cu hartie de copt(eu am folosit una dreptunghiulara de aproximativ 30x20 cm).

- Intindeti bine si nivelati pe toata tava.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 3
Pas 4

Acum facem stratul maro:

- Intr-un bol bateti spuma alba 4 oua cu 4 linguri de zahar

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 4
Pas 5

- Adaugati 4 linguri de faina, praful de copt si 2 linguri de cacao - mixati usor.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 5
Pas 6

- Acest aluat se toarna peste cel din tava, se niveleaza si se intinde pe toata suprafata.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 6
Pas 7

 Acest blat din 2 aluaturi se coace la foc mediu(180 grade) aproximativ 35 minute, pana trece testul scobitorii.

Lasati sa se raceasca bine.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 7
Pas 8

Intr-un bol metalic/sticla sau cratita puneti cele 6 galbenusuri de mai sus, 150 grame de zahar si 5 linguri de lapte.

Puneti bolul pe baie de aburi si amestecati periodic pana compozitia se ingroasa putin.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 8
Pas 9

Cand este gata o dati la o parte si lasati sa se raceasca bine.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 9
Pas 10

Untul(200g) moale se bate spuma cu mixerul si se adauga cate putin din compozitia de galbenusuri preparate la aburi. Adaugati cate 1-2 linguri treptat, sa nu se taie compozitia.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 10
Pas 11

Cam asa arata produsul final, dupa ce am incorporat tot.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 11
Pas 12

Blatul recomand sa-l insiropati cu putin sirop preparat din apa, zahar, vanilie, cafea, etc. Puneti crema peste blatul racorit, intindeti si nivelati bine.

O puneti la frigider sau la rece - in acest timp preparati glazura:

- se topesc intr-o cratita ciocolata amaruie, 2 linguri de lapte si 50g de unt - amestecati bine si dupa ce se topesc si incorporeaza toate, lasati sa se racoreasca bine.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 12
Pas 13

Turnati glazura abia calda(aveti grija, daca este prea fierbinte, va topi untul si va strica putin nivelul cremei).

Nivelati si dati la rece.

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 13
Pas 14

Lasati sa se patrunda bine cateva ore, apoi portionati si savurati.

Pofta Buna!

Prajitura "O noapte la Venetia" - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (12-15 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)
Sursa: Natalia

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 49

Janeth
Janeth 22 Jan 2017, 00:55

Exact aceeasi dimensiune de tava am, si aceeasi grosime a avut stratul de crema ca si al tau. Eu cred ca e prea mult unt,ar mai trebui ceva, frisca, mascarpone... Asa de rau imi pare ca am aruncat-o, si cu ce entuziasm m-am apucat!!!

Numa bine!

Janeth
Janeth 21 Jan 2017, 17:00

Ceva nu e in regula cu crema, toate mi-au iesit perfecte, dar crema extraordinar de gretoasa. E prea mult 200 g de unt la 6 galbenusuri? N-am batut bine untul? Cate minute bateti untul? Cum ziceti ca e crema fina ca eu am aruncat toata prajitura ?!?!

lena
Elena (lena) Janeth 21 Jan 2017, 17:08

Este crema de unt, fiind strat subtire de crema si blat mult cu glazura, merge bine. Poate ati facut prajitura mica si a iesit stratul de crema prea gros, tava mea e destul de mare, cam cat cea de cuptor de aragaz. Sau poate nu e pe gustul vostru asa tip de crema, faceti data viitoare cu una mai usoara.

Janeth
Janeth Elena (lena) 22 Jan 2017, 01:05

Mda. Iaca ce trebuia sa fac si n-am facut,am gasit pe alt blog:

"Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. "

....apoi ceilalti pasi

lena
Elena (lena) Janeth 22 Jan 2017, 07:18

Nu schima nimic mixarea, untul tot acolo ramane :)

Janeth
Janeth Elena (lena) 22 Jan 2017, 10:53

Sigur, tot acolo, dar ouale cresc in volum daca le mixam pana se albesc... si poate nu se simte asa tare untul... trebuie de incercat :)

O sa incerc Regina Maria, sa vad daca aia imi iese :))

ReviewChannel600
Review Channel (ReviewChannel600) 24 Oct 2016, 19:19

Nemaipomenit dar nu mia iesit crema de unt si am facut cu frisca

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sandra86
Sandra (Sandra86) 18 Oct 2015, 18:18

foarte gustoasa, doar ca nu am avut ciocolata la moment si am improvizat, stratul de deasupra e prea lichid, dar familiei mele le-a placut

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina12
Cristina12 18 Mar 2014, 16:53

Super buna prajitura.am facut-o o data de proba iar akm fiica mea imi cere sa fac mereu😁.multumesc Lena asa mai invat si eu sa fac prajituri.am facut si cozonacul-wow nu ma asteptam sa iasa asa bun(mentionez ca am facut ptr prima data in viata mea si am 34 de ani).am mai facut azi si gogosile recomandate de tine,pffff o bunatate💋💋💋👍

Poza mea pentru reteta:
Cami Geta
Cami Geta 23 Jan 2014, 23:15

Am facut prajitura si este excelenta.

Multumesc

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 23 Feb 2013, 13:00

Foarte cremoasă și fină! Alinaa: ai dreptate, are puțin din gustul ”Televizorului”! Poate datorită cremei cu unt! Mama face și acum acea prăjitură! Am să-i cer rețeta și am să o postez aici! Sau poate, cine știe, mă încumet o voi prepara chiar eu și o voi posta pe pași!

Poza mea pentru reteta:
Janeth
Janeth Nina-Andreea 21 Jan 2017, 17:02

Ai mai adaugat ceva in crema? Are un strat destul de gros....

Roberto
Roberto 18 Feb 2013, 12:58

am facut-o si eu ! fffoarte gustoasa !!! baietelul meu  de 4 anisori niciodata nu gusta din nicio torta,si la asta ,pentru prima data , cu mare pofta a mancat cate o bucata INTREAGA   !!!! multumim !!! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 15 Feb 2013, 18:04

aici o poza mai prezentabila, azi deja dupa ce s-a racit bine prajitura este inca mai gustoasa.

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 14 Feb 2013, 20:52

Am facut-o azi, inca nu a stat deajuns in frigider, dar am taiat cite o bucatica sa o gustam ca nu mai aveam rabdare... aprecierea sotului e  .Cred ca este prima data cind il satisfac suta la suta cu prajiturile, inca de un an in urma ma rodea la cap sa-i fac prajitura asa cum a mincat la restaurant si de cite ori incercam sa fiu cit mai aproape de acea prajitura nu prea reuseam, dar cu aceasta am dat lovitura.

Pacat ca nu am gasit cocos la magazin azi si l-am inlocuit migdale praf. Data viitoare o fac cu cocos numaidecit sunt sigura ca aroma lui o sa o faca de nota 10 .

Multumesc Lena si o sarbatoare cit mai frumoasa tuturor!!! 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile