Prajitura bunicii Reteta VIDEO
Copil fiind mergeam in vacanta la bunica din Ucraina, acolo eram alintata cu tot felul de bunatati(bunica este f.buna gospodina, era pe timpuri si bucatar sef la scoala din oras). Tin minte ca primul meu carnet de retete tot acolo l-am facut si prima reteta din el a fost aceasta prajitura - bunica o facea des pentru ca era simpla, rapida si intotdeauna gustoasa.
Este o reteta de prajitura pe care am facut-o constant cand eram pe la 10-15 ani, era printre favoritele familiei. Vara trecuta, cand eram in vacanta acasa, am dat peste carnetul meu vechi de retete si vazand reteta am zis neaparat s-o repet si pun pe site.
A fost ca intotdeauna, delicioasa, rapida, aromata - sotul mi-a spus ca aduce la gust cu Baba Neagra, Sofia mi-a cerut inca o bucatica imediat ce s-a trezit dimineata
Am mai reinnoit reteta si am adaptat cantitatile la tava de aragaz cu 4 ochiuri, sa fie mai simplu de gatit. In Reteta VIDEO aveti deja cantitatile modificate, respectiv pasii.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Dulceata
3 linguri
sau gem - eu pun dulceata de visine sau gutuie in aceasta reteta
●
Lapte batut/iaurt/chefir
500 ml
mai bine sa fie unul mai lichid
●
Bicarbonat de sodiu
2 lingurite
nu trebuie stins in otet
●
Nuci
0.5 pahare
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti ouale si zaharul, amestecati cu o lingura sau tel.
Pas 2
Adaugati uleiul, amestecati.
Pas 3
Urmeaza kefirul/iaurtul - amestecati.
Am observat ca prajitura are culoare mai maronie cand folosesc lapte acru de casa.
Pas 5
Acum adaugam bicarbonatul de sodiu, nestins in otet - observati imediat cum il puneti si amestecati ca se va stinge in kefirul din aluat - apar niste bule de aer in coca.
Pas 6
Adaugati faina si amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 7
Trebuie sa iasa un aluat ca smantana mai groasa, daca cumva este mai subtire, mai adaugati putina faina.
Daca este prea gros, mai puneti un pic de iaurt.
Pas 8
Turnati aluatul in tava de cuptor, asternuta cu hartie de copt.
Deasupra puteti optional sa puneti bucatele de nuci.
Pas 9
O coaceti 35 minute la cuptor preincalzit la 180 grade.
Daca se rumeneste prea repede puteti ultimele 15 minute sa-i puneti deasupra o folie de aluminiu, dar o lasati la cuptor tot timpul.
Pas 10
Dupa ce se raceste complet o portionati si serviti.
Pas 11
Este la fel de buna si calda si rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15-20 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)