Prăjitura bunicii Rețetă VIDEO
Copil fiind mergeam în vacanță la bunica din Ucraina, acolo eram alintată cu tot felul de bunătăți (bunica este f. bună gospodină, era pe timpuri și bucătar șef la școala din oraș). Țin minte că primul meu carnet de rețete tot acolo l-am făcut și prima rețetă din el a fost această prăjitură - bunica o făcea des pentru că era simplă, rapidă și întotdeauna gustoasă.
Este o rețetă de prăjitură pe care am făcut-o constant când eram pe la 10-15 ani, era printre favoritele familiei. Vara trecută, când eram în vacanță acasă, am dat peste carnetul meu vechi de rețete și văzând rețeta am zis neapărat s-o repet și pun pe site.
A fost ca întotdeauna, delicioasă, rapidă, aromată - soțul mi-a spus că aduce la gust cu Baba Neagră, Sofia mi-a cerut încă o bucățică imediat ce s-a trezit dimineața.
Am mai reînnoit rețeta și am adaptat cantitățile la tava de aragaz cu 4 ochiuri, să fie mai simplu de gătit. În Rețeta VIDEO aveți deja cantitățile modificate, respectiv pașii.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Dulceață
3 linguri
sau gem - eu pun dulceață de vișine sau gutui în această rețetă
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
500 ml
mai bine să fie unul mai lichid
●
Bicarbonat de sodiu
2 lingurite
nu trebuie stins în oțet
●
Nuci
0.5 pahare
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți ouăle și zahărul, amestecați cu o lingură sau tel.
Pas 2
Adăugați uleiul, amestecați.
Pas 3
Urmează chefirul/iaurtul - amestecați.
Am observat că prăjitura are culoare mai maronie când folosesc lapte acru de casă.
Pas 5
Acum adăugăm bicarbonatul de sodiu, nestins în oțet - observați imediat cum îl puneți și amestecați că se va stinge în chefirul din aluat - apar niște bule de aer în cocă.
Pas 6
Adăugați făina și amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 7
Trebuie să iasă un aluat ca smântâna mai groasă, dacă cumva este mai subțire, mai adăugați puțină făină.
Dacă este prea gros, mai puneți un pic de iaurt.
Pas 8
Turnați aluatul în tava de cuptor, așternută cu hârtie de copt.
Deasupra puteți opțional să puneți bucățele de nuci.
Pas 9
O coaceți 35 minute la cuptor preîncălzit la 180 de grade.
Dacă se rumenește prea repede puteți ultimele 15 minute să-i puneți deasupra o folie de aluminiu, dar o lăsați la cuptor tot timpul.
Pas 10
După ce se răcește complet o porționați și serviți.
Pas 11
Este la fel de bună și caldă și rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(15-20 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)