Prajitura cu cocos, de post Reteta VIDEO
Cine a spus ca trebuie sa va chinuiti in post numai cu dulciuri banale si deloc gustoase.......Respectiva reteta este dovada ca se poate, veti fi foarte placut surprinsi de simplitatea prepararii si de rezultatul final.
Mi-a iesit o prajitura foarte moale, pufoasa, aromata, frageda.... si pot continua cu laude pentru ca a fost neasteptat de buna. Si faptul ca este doar o amestecare banala de cateva ingrediente, fara mixer si instructiuni de te doare capul.
V-o recomand cu incredere nu numai in post, puteti s-o faceti si cu lapte simplu, nu de soia.
In Reteta VIDEO am dublat ingredientele si am folosit o tava de cuptor normala, de aragaz. Mai jos am lasat la fel si folositi tava rotunda de 26-28cm in diametru.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Nuca de cocos
1 pahar
Am masurat totul cu paharul de 250 ml, la restul ingredientelor folositi acelasi pahar.
●
Faina alba calitate superioara
1 pahar
●
Lapte de soia
1 pahar
sau lapte de orez
●
Praf de copt
1 buc
1 plic
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mai mare amestecati ingredientele uscate - faina, nuca de cocos, zaharul si praful de copt.
Pas 2
Adaugati la aceasta compozitie laptele de soia si esenta de vanilie, amestecati bine - si gata aluatul!
Pas 3
Turnati 2/3 din acest aluat intr-o tava asternuta cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina) - tava mea a fost de 28 cm diametru.
In restul de aluat adaugati cacao si amesteacti bine sa se uniformizeze.
Pas 4
Turnati cimpozitia cu cacao in tava - distribuiti cu o lingura pe toata suprafata apoi cu o scobitoare sau cutit intindeti atent - sa faceti un fel de zebra mai impresionista :)
Pas 5
Puneti tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 200 de grade. O scoateti cand trece testul scobitorii si este putin rumena - aveti grija cu rumenitul, daca o lasati prea mult va fi mai uscata, deci trebuie sa fie usor rumena.
Pas 6
O lasati sa se raceasca complet, apoi o portionati si serviti cu mare placere.... si asta nu-i o forma de a incheia reteta - este chiar o placere - a placut la toti musafirii mei care au gustat-o, mai ales la copii.
Pofta Buna!
Pas 7
Si aici o poza bonus :)
Deci vedeti ca se prepara atat de simplu ca si un copil o poate face.
(Este aceeasi prajitura doar ca am facut-o alta data, in alt bol si m-a ajutat Sofia)
Cantitate:
10 buc
(10-12 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (17 voturi)