Prajitura cu cocos, de post Reteta VIDEO

Prajitura cu cocos, de post

Cine a spus ca trebuie sa va chinuiti in post numai cu dulciuri banale si deloc gustoase.......Respectiva reteta este dovada ca se poate, veti fi foarte placut surprinsi de simplitatea prepararii si de rezultatul final.

Mi-a iesit o prajitura foarte moale, pufoasa, aromata, frageda.... si pot continua cu laude pentru ca a fost neasteptat de buna. Si faptul ca este doar o amestecare banala de cateva ingrediente, fara mixer si instructiuni de te doare capul.

V-o recomand cu incredere nu numai in post, puteti s-o faceti si cu lapte simplu, nu de soia.

In Reteta VIDEO am dublat ingredientele si am folosit o tava de cuptor normala, de aragaz. Mai jos am lasat la fel si folositi tava rotunda de 26-28cm in diametru.

Ingrediente

Nuca de cocos
1 pahar
Am masurat totul cu paharul de 250 ml, la restul ingredientelor folositi acelasi pahar.
Zahar
1 pahar
Faina alba calitate superioara
1 pahar
Lapte de soia
1 pahar
sau lapte de orez
Praf de copt
1 buc
1 plic
Cacao pudra
1 lingura
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol mai mare amestecati ingredientele uscate - faina, nuca de cocos, zaharul si praful de copt.

Prajitura cu cocos, de post - Pas 1
Pas 2

Adaugati la aceasta compozitie laptele de soia si esenta de vanilie, amestecati bine - si gata aluatul!

Prajitura cu cocos, de post - Pas 2
Pas 3

Turnati 2/3 din acest aluat intr-o tava asternuta cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina) - tava mea a fost de 28 cm diametru.

In restul de aluat adaugati cacao si amesteacti bine sa se uniformizeze.

Prajitura cu cocos, de post - Pas 3
Pas 4

Turnati cimpozitia cu cacao in tava - distribuiti cu o lingura pe toata suprafata apoi cu o scobitoare sau cutit intindeti atent - sa faceti un fel de zebra mai impresionista :)

Prajitura cu cocos, de post - Pas 4
Pas 5

Puneti tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 200 de grade. O scoateti cand trece testul scobitorii si este putin rumena - aveti grija cu rumenitul, daca o lasati prea mult va fi mai uscata, deci trebuie sa fie usor rumena.

Prajitura cu cocos, de post - Pas 5
Pas 6

O lasati sa se raceasca complet, apoi o portionati si serviti cu mare placere.... si asta nu-i o forma de a incheia reteta - este chiar o placere - a placut la toti musafirii mei care au gustat-o, mai ales la copii.

Pofta Buna!

Prajitura cu cocos, de post - Pas 6
Pas 7

Si aici o poza bonus :)

Deci vedeti ca se prepara atat de simplu ca si un copil o poate face.

(Este aceeasi prajitura doar ca am facut-o alta data, in alt bol si m-a ajutat Sofia)

Prajitura cu cocos, de post - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (10-12 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (17 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 62

MadalinaAda597
Madalina Ada (MadalinaAda597) 21 Dec 2019, 12:19

o prajitura delicioasa si rapid de preparat! mie personal imi place mai mult rece, dupa ce am lasat-o cateva ore la frigider.

Nota mea pentru reteta:
Uca86
Uca86 12 Feb 2019, 12:15

Salut!

Foarte buna si rapida! Si pufoasa. Si usor umeda. Un pic cam dulce pentru gustul meu. Data viitoare voi pune mai putin zahar. A iesit putin lipicioasa. Poate de la laptele de orez (nu am voie soia si l-am inlocuit) ? Ca de copt, s-a copt bine! Zi faina!

eduardu
Eduardu (eduardu) 16 Mar 2018, 13:44

Chiar ca a iesit neasteptat de pufoasa pentru ingredientele folosite! Am pus un pahar de apa in loc de lapte de orice fel! Buna buna!

Poza mea pentru reteta:
Jana
Jana 18 Feb 2017, 10:51

Multumesc pentru reteta foarte simpla si gustoasa. Am facut cu lapte simplu, cantitate dubla.

Am si 2 intrebari si ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai raspunde:

1.de ce folosim 2 plicuri praf de copt, daca un singur plic e suficient pt 500gr.faina (iar in reteta dubla sunt doar 250 gr.de faina)

2.am respectat intocmai cantitatea de ingrediente, inclusiv zahar - 400gr. Desi a crescut frumos, este si foarte lipicioasa. In plus este si foarte dulce. De aici si intrebarea - cant.de zahar indicata este corecta?

Multumesc inca o data.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Jana 18 Feb 2017, 14:31

Eu am preluat si am prezentat reteta exact cum am vazut-o. Observatiile dvs au sens dar nu am testat exact sa vad cum iese cu mai putin praf de copt si zahar. Incercati, nu cred ca se strica :)

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 20 Apr 2016, 15:14

Foto

Poza mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 21 Mar 2016, 22:05

Bună Lena sa stii ca cred ca cu această prăjitură poti cuceri pe oricine,complimente si mersi de recete delicioase să ai mereu baftă bravo,bravo,bravo

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 Dec 2012, 12:44

Este o prajiturica ft gustoasa, am facut-o de dimineatsa azi, nici micul dejun inca nu-l luasem, am facut-o intr-un moment si am pus-o la cuptor. Este super simpla de facut si un gust deosebit, mai ales pentru iubitorii de cocos ( ca si mine) 

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 Mar 2012, 10:55

Minunata prajitura...eu am facut-o deja de mai multe ori si cu lapte de soia, lapte de orez, apa minerala...iese delicioasa cu toate.multumesc mult Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 17 Feb 2012, 14:51

Am facut-o si mi-a placut, drept ca am pus lapte de vaca, nefiind post. Am insa o intrebare, trebuie sa creasca sau nu prea,  prajitura mea nu a crescut aproape de loc. 

Am copt-o in tava de chec, am taiat-o in jumatate pe lungime, iar apoi am umplut-o cu crema de ciocolata, iar deasupra i-am pus glazura.

Poza mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 30 Aug 2011, 23:20

Am facut-o asta vara pt prietenul meu si i-a placut foartee mult. Imediat a sunat-o pe mama lui sa ma laude ;;). Am pus lapte de vaca si a iesit parca asa.. caramelizata. Iam iam :X

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile