Prajitura cu cocos, de post Reteta VIDEO

Prajitura cu cocos, de post

Cine a spus ca trebuie sa va chinuiti in post numai cu dulciuri banale si deloc gustoase.......Respectiva reteta este dovada ca se poate, veti fi foarte placut surprinsi de simplitatea prepararii si de rezultatul final.

Mi-a iesit o prajitura foarte moale, pufoasa, aromata, frageda.... si pot continua cu laude pentru ca a fost neasteptat de buna. Si faptul ca este doar o amestecare banala de cateva ingrediente, fara mixer si instructiuni de te doare capul.

V-o recomand cu incredere nu numai in post, puteti s-o faceti si cu lapte simplu, nu de soia.

In Reteta VIDEO am dublat ingredientele si am folosit o tava de cuptor normala, de aragaz. Mai jos am lasat la fel si folositi tava rotunda de 26-28cm in diametru.

Ingrediente

Nuca de cocos
1 pahare
Am masurat totul cu paharul de 250 ml, la restul ingredientelor folositi acelasi pahar.
Zahar
1 pahare
Faina alba calitate superioara
1 pahare
Lapte de soia
1 pahare
sau lapte de orez
Praf de copt
1 buc
1 plic
Cacao pudra
1 linguri
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai mare amestecati ingredientele uscate - faina, nuca de cocos, zaharul si praful de copt.

2

Adaugati la aceasta compozitie laptele de soia si esenta de vanilie, amestecati bine - si gata aluatul!

3

Turnati 2/3 din acest aluat intr-o tava asternuta cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina) - tava mea a fost de 28 cm diametru.

In restul de aluat adaugati cacao si amesteacti bine sa se uniformizeze.

4

Turnati cimpozitia cu cacao in tava - distribuiti cu o lingura pe toata suprafata apoi cu o scobitoare sau cutit intindeti atent - sa faceti un fel de zebra mai impresionista :)

5

Puneti tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 200 de grade. O scoateti cand trece testul scobitorii si este putin rumena - aveti grija cu rumenitul, daca o lasati prea mult va fi mai uscata, deci trebuie sa fie usor rumena.

6

O lasati sa se raceasca complet, apoi o portionati si serviti cu mare placere.... si asta nu-i o forma de a incheia reteta - este chiar o placere - a placut la toti musafirii mei care au gustat-o, mai ales la copii.

Pofta Buna!

7

Si aici o poza bonus :)

Deci vedeti ca se prepara atat de simplu ca si un copil o poate face.

(Este aceeasi prajitura doar ca am facut-o alta data, in alt bol si m-a ajutat Sofia)

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 10 bucati (10-12 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (16 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 61

Uca86
Uca86 12 feb 2019, 12:15

Salut!

Foarte buna si rapida! Si pufoasa. Si usor umeda. Un pic cam dulce pentru gustul meu. Data viitoare voi pune mai putin zahar. A iesit putin lipicioasa. Poate de la laptele de orez (nu am voie soia si l-am inlocuit) ? Ca de copt, s-a copt bine! Zi faina!

eduardu
Eduardu (eduardu) 16 mar 2018, 13:44

Chiar ca a iesit neasteptat de pufoasa pentru ingredientele folosite! Am pus un pahar de apa in loc de lapte de orice fel! Buna buna!

Poza mea pentru reteta:
Jana
Jana 18 feb 2017, 10:51

Multumesc pentru reteta foarte simpla si gustoasa. Am facut cu lapte simplu, cantitate dubla.

Am si 2 intrebari si ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai raspunde:

1.de ce folosim 2 plicuri praf de copt, daca un singur plic e suficient pt 500gr.faina (iar in reteta dubla sunt doar 250 gr.de faina)

2.am respectat intocmai cantitatea de ingrediente, inclusiv zahar - 400gr. Desi a crescut frumos, este si foarte lipicioasa. In plus este si foarte dulce. De aici si intrebarea - cant.de zahar indicata este corecta?

Multumesc inca o data.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Jana 18 feb 2017, 14:31

Eu am preluat si am prezentat reteta exact cum am vazut-o. Observatiile dvs au sens dar nu am testat exact sa vad cum iese cu mai putin praf de copt si zahar. Incercati, nu cred ca se strica :)

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 20 apr 2016, 15:14

Foto

Poza mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 21 mar 2016, 22:05

Bună Lena sa stii ca cred ca cu această prăjitură poti cuceri pe oricine,complimente si mersi de recete delicioase să ai mereu baftă bravo,bravo,bravo

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
roxanabotangenes
roxanabotangenes 19 iun 2015, 18:21

 minunata reteta deja am facut-o de trei ori in nici o saptamana va recomand sa ii puneti si crema de ciocolata de post deasupra si pulverizati cu cocos   .Saru manuta D-na Lena 

Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 dec 2012, 12:44

Este o prajiturica ft gustoasa, am facut-o de dimineatsa azi, nici micul dejun inca nu-l luasem, am facut-o intr-un moment si am pus-o la cuptor. Este super simpla de facut si un gust deosebit, mai ales pentru iubitorii de cocos ( ca si mine) 

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 mar 2012, 10:55

Minunata prajitura...eu am facut-o deja de mai multe ori si cu lapte de soia, lapte de orez, apa minerala...iese delicioasa cu toate.multumesc mult Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Simona-Margarita
Simona-Margarita 07 mar 2012, 22:34

Salut Lena. Am facut si eu acest tort. Nu am putut ca sa nu-ti scriu. E delicios.Am facut cu apa minerala.

Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 17 feb 2012, 14:51

Am facut-o si mi-a placut, drept ca am pus lapte de vaca, nefiind post. Am insa o intrebare, trebuie sa creasca sau nu prea,  prajitura mea nu a crescut aproape de loc. 

Am copt-o in tava de chec, am taiat-o in jumatate pe lungime, iar apoi am umplut-o cu crema de ciocolata, iar deasupra i-am pus glazura.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile