Ingrediente
●
Oua
4 buc
2 pentru aluat si 2 pentru branza
●
Zahar
1 pahar
de 250 ml
●
Unt
2 linguri
unt topit
●
Faina
1 pahar
de 250 ml
●
Praf de copt
0.5 lingurite
sau bicarbonat de sodiu
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecati bine ouale cu jumatate de pahar de zahar - mai bine si mai repede sa folositi un mixer.
Pas 2
Apoi adaugati smantana si 2 linguri de unt topit. Amestecati bine.
Pas 3
Apoi adaugati faina si praful de copt, amestecati bine - acesta va fi blatul pentru prajitura.
Pas 4
Amestecati branza cu jumatate de pahar de zahar, 2 oua, grisul de grau. Aveti grija ca branza sa nu fie de consistenta lichida, fiindca nu va fi suficient de grea ca sa se aseze sub blat - bineinteles nu va strica gustul, dar este mai frumos sa va iasa bine.
Optional aici puteti adauga stafide sau orice fructe preferate.
Pas 5
Ungeti o tava adanca de cuptor (de 26-28 cm diametru) cu unt si presarati pesmet, sau puteti sa puneti hartie de copt.
Pas 6
Turnati aluatul in tava, apoi cu o lingura puneti compozitia de branza in mijlocul tavii, o uniformizati putin si dati la cuptor la 180-200 grade pana se rumeneste.
Pas 7
Dupa ce s-a copt o lasati sa se racoreasca bine. Apoi o portionati si serviti.
Sa nu va sperie daca prima data nu se vor delimita straturile (eu am gresit din prima, am facut branza prea lichida), prajitura oricum este gustoasa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (17 voturi)