Ingrediente
●
Ouă
4 buc
2 pentru aluat și 2 pentru brânză
●
Zahăr
1 pahar
de 250 ml
●
Unt
2 linguri
unt topit
●
Făină
1 pahar
de 250 ml
●
Praf de copt
0.5 lingurite
sau bicarbonat de sodiu
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați bine ouăle cu jumătate de pahar de zahăr - mai bine și mai repede să folosiți un mixer.
Pas 2
Apoi adăugați smântâna și 2 linguri de unt topit. Amestecați bine.
Pas 3
Apoi adăugați făina și praful de copt, amestecați bine - acesta va fi blatul pentru prăjitură.
Pas 4
Amestecați brânza cu jumătate de pahar de zahăr, 2 ouă, grișul de grâu. Aveți grijă ca brânza să nu fie de consistență lichidă, fiindcă nu va fi suficient de grea ca să se așeze sub blat - bineînțeles nu va strica gustul, dar este mai frumos să vă iasă bine.
Optional aici puteți adăuga stafide sau orice fructe preferate.
Pas 5
Ungeți o tavă adâncă de cuptor (de 26-28 cm diametru) cu unt și presărați pesmet, sau puteți să puneți hârtie de copt.
Pas 6
Turnați aluatul în tavă, apoi cu o lingură puneți compoziția de brânză în mijlocul tăvii, o uniformizați puțin și dați la cuptor la 180-200 grade până se rumenește.
Pas 7
După ce s-a copt o lăsați să se răcorească bine. Apoi o porționați și serviți.
Să nu vă sperie dacă prima dată nu se vor delimita straturile (eu am greșit din prima, am făcut brânza prea lichidă), prăjitura oricum este gustoasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (17 voturi)