Prăjitură cu foi de napolitane
Una din cele mai simple și bune prăjituri, ne place la toți încă de mici copii - la mine acasă se făcea cu foi de napolitane mai rotunde și colorate - cremă de lapte condensat cu nuci. Nu știam cum să reproduc acel gust de caramel al laptelui condensat (acela maro) și de multe ori tânjeam după acest desert al copilăriei.
M-am bucurat mult să găsesc o mulțime de rețete de cremă caramel preparată în casă, și chiar mai bună decât ce mă așteptam să fie. Rețeta de mai jos îmi place mult pentru că acest caramel se întărește puțin și prăjitura este comod de mâncat, în plus gustul intens de nuci și caramel cu unt....
Din start vă dau porție dublă de ingrediente pentru că foile din comerț sunt mari și am văzut că nu ajunge doar o porție de cremă pentru un set de foi.
Acum prefer să fac prăjitura doar cu 3 foi de napolitană - respectiv 2 straturi de cremă mai generoase. Dar puteți s-o faceți și din 4 napolitane (3 nivele de cremă) sau toate foile din pachetul cu napolitane.
Ingrediente
●
Foi de napolitana
4 buc
sau 3
●
Galbenusuri de ou
6 buc
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți în 2 boluri untul și zahărul pudră.
Pas 2
Într-un tuci sau cratiță cu fund mai gros topiți zahărul la foc mic-mediu. Aveți grijă să amestecați periodic, să nu se ardă.
Pas 3
Când s-a caramelizat zahărul frumos începeți să adăugați alternativ - 1 lingură de unt - amestecați...
Pas 4
... apoi 1 lingură de zahăr pudră - amestecați.
Continuați tot așa până se termină tot zahărul pudră și untul.
Pas 5
Adăugați nucile măcinate, amestecați și luați de pe foc cratița.
Pas 6
Lăsați să se răcorească puțin apoi adăugați gălbenușurile și amestecați repede.
Pas 7
Și vă apucați să ungeți foile.
Recomand să ungeți crema cât este caldă bine, pe urmă se va mai întări și va fi greu de manevrat.
Pas 8
Cantitatea de cremă o reglați după gusturi și preferințe. Ungeți cu un cuțit toate foile și le puneți una peste alta pe parcurs.
Pas 9
Ultima foaie nu se unge deasupra cu cremă.
Pas 10
Puneți un fund sau o tavă peste prăjitură și presați cu ceva mai greu ce aveți prin bucătărie - lăsați vreo 5-6 ore sau peste noapte să se întărească bine.
Pas 11
Apoi portionați după preferințe și savurați...
Precizez că această cremă nu înmoaie tare foile, îmi place să simt foaia de napolitană mai fermă și crema mai densă.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)