Prajitura cu foi de napolitane
Una din cele mai simple si bune prajituri, ne place la toti inca de mici copii - la mine acasa se facea cu foi de napolitane mai rotunde si colorate - crema de lapte condensat cu nuci. Nu stiam cum sa reproduc acel gustul de caramel a laptelui condensat(acela maro) si de multe ori tanjeam dupa acest desert al copilariei.
M-am bucurat mult sa gasesc o multime de retete de crema caramel preparata in casa, si chiar mai buna decat ce ma asteptam sa fie. Reteta de mai jos imi place mult pentru ca acest caramel sa intareste putin si prajitura este comod de mancat, in plus gustul intens de nuci si caramel cu unt....
Din start va dau portie dubla de ingrediente pentru ca foile din comert sunt mari si am vazut ca nu ajunge doar o portie de crema pentru un set de foi.
Acum prefer sa fac prajitura doar cu 3 foi de napolitana - respectiv 2 straturi de crema mai generoase. Dar puteti s-o faceti si din 4 napolitane(3 nivele de crema) sau toate foile din pachetul cu napolitane.
Ingrediente
●
Foi de napolitana
4 buc
sau 3
●
Galbenusuri de ou
6 buc
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pragatiti in 2 boluri untul si zaharul pudra.
Pas 2
Intr-un tuci sau cratita cu fund mai gros topiti zaharul la foc mic-mediu. Aveti grija sa amestecati periodic, sa nu se arda.
Pas 3
Cand s-a caramelizat zaharul frumos incepeti sa adaugati alternativ - 1 lingura de unt - amestecati...
Pas 4
... apoi 1 lingura de zahar pudra - amestecati.
Continuati tot asa pana se termina tot zaharul pudra si untul.
Pas 5
Adaugati nucile macinate, amestecati si luati de pe foc cratita.
Pas 6
Lasati sa se racoreasca putin apoi adaugati galbenusurile si amestecati repede.
Pas 7
Si va apucati sa ungeti foile.
Recomand sa ungeti crema cat este calda bine, pe urma se va mai intari si va fi greu de manevrat.
Pas 8
Cantitatea de crema o reglati dupa gusturi si preferinte. Ungeti cu un cutit toate foile si le puneti una peste alta pe parcurs.
Pas 9
Ultima foaie nu se unge deasupra cu crema.
Pas 10
Puneti un fund sau o tava peste prajitura si presati cu ceva mai greu ce aveti prin bucatarie - lasati vreo 5-6 ore sau peste noapte sa se intareasca bine.
Pas 11
Apoi portionati dupa preferinte si savurati...
Precizez ca aceasta crema nu inmoaie tare foile, imi place sa simt foaia de napollitana mai ferma si crema mai densa.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)