Pasca cu ciocolata rapida, fara framantare Reteta VIDEO

Pasca cu ciocolata rapida, fara framantare

Va propun o reteta de pasca cu ciocolata foarte simplu de preparat si rapida. Puteti usor sa renuntati la cacao din compozitie si va fi o pasca simpla, dar la fel de gustoasa. NU trebuie sa va chinuiti cu intinsul si framantatul aluatului, totul este repede si extrem de simplu.

Noi am servit aceasta pasca cu ciocolata pe langa putina dulceata de afine sau cirese, puteti incerca si voi la fel. Maria mi-a spus ca este un fel de prajitura Oreo, a mai cerut o bucatica, si nu este fan deserturi.

Reteta va este prezentata de EspiFORTE, ca sa va puteti bucura si savura linistiti preparatele traditionale in perioada sarbatorilor. Eu cred ca am meritat cu totii macar putin alint...

EspiForte este un dispozitiv medical. Cititi cu Atentie instructiunile de utilizare!

Ingrediente

Oua
4 buc
Branza de vaci
500 g
Zahar
300 g
Esenta de vanilie
1 lingurite
Smantana
100 g
oricare aveti la indemana - simpla sau dulce
Amidon
50 g
puteti inlocui cu aceeasi cantitate de faina sau gris
Cacao
80 g
Sare
0.5 lingurite
Unt
250 g
sa fie rece, de la frigider
Faina alba
360 g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mare puneti branza de vaci - recomand sa alegeti branza ceva mai cremoasa si moale. Asa consistenta finala va fi ceva mai fina.

2

Adaugati tot aici ouale, 150g de zahar, smantana, amidonul si esenta de vanilie.

3

Amestecati bine compozitia cu un blender vertical - sa fie cat mai cremoasa si neteda.

4

In alt bol puneti faina, 150g de zahar, cacao si sarea - amestecati bine cu o lingura.

5

Untul rece il treceti prin razatoarea medie, tot aici in compozitia de faina.

6

Apoi cu mainile formati firimituri ciocolatoase din aceste ingrediente.

7

Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor rotunda(de preferat cu borduri detasabile), de 26-28cm in diametru.

Treceti 2/3 din aluatul de firimituri in tava.

8

Cu o lingura formati borduri de 2.5-3cm, apoi restul nivelati uniform la baza tavii.

9

Turnati aici umplutura de branza pregatita mai sus.

10

Deasupra presarati restul aluatului de firimituri.

11

Puneti pasca cu ciocolata in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.

12

Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei.

13

Apoi inca 1-2 ore(sau mai mult) la frigider.

14

Merge bine aici de combinat pasca cu orice sos de fructe preferati, sau o dulceata mai aromata - noi am incercat cu dulceata de afine sau cirese si a fost minunata!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 grame (12-16 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

CristineHuma551
Cristine Huma (CristineHuma551) 09 apr 2020, 14:54

O sa o incerc chiar maine. Ce cantitate de faina trebuie pentru blat? Nu este scris.

lena
Elena (lena) Cristine Huma (CristineHuma551) 09 apr 2020, 15:00

Gata, am corectat, multumesc de sesizare.😉

cristinac.
cristinac. 09 apr 2020, 16:46

Cu ce brânză ați lucrat această rețetă, ne puteți spune? Cea din Lidle, la găletușă, de ex., este ok? Mulțumesc!

lena
Elena (lena) cristinac. 09 apr 2020, 16:47

Da, este buna, dar anume aici a fost Lacteea de 20%.

Are la fel consistenta cremoasa.

OleseaDanailaTantuc658
Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 09 apr 2020, 19:10

Buna Lena, poti te rog sa imi spui daca o pot face in varianta LCHF? Multumesc.

lena
Elena (lena) Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 09 apr 2020, 19:19

Cred ca merge, cu faina de migdale la blat si faina de cocos in umplutura de branza. Si bineinteles indulcitori.😉