Pasca cu ciocolata rapida, fara framantare Reteta VIDEO
Va propun o reteta de pasca cu ciocolata foarte simplu de preparat si rapida. Puteti usor sa renuntati la cacao din compozitie si va fi o pasca simpla, dar la fel de gustoasa. NU trebuie sa va chinuiti cu intinsul si framantatul aluatului, totul este repede si extrem de simplu.
Noi am servit aceasta pasca cu ciocolata pe langa putina dulceata de afine sau cirese, puteti incerca si voi la fel. Maria mi-a spus ca este un fel de prajitura Oreo, a mai cerut o bucatica, si nu este fan deserturi.
Reteta va este prezentata de EspiFORTE, ca sa va puteti bucura si savura linistiti preparatele traditionale in perioada sarbatorilor. Eu cred ca am meritat cu totii macar putin alint...
EspiForte este un dispozitiv medical. Cititi cu Atentie instructiunile de utilizare!
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Smantana
100 g
oricare aveti la indemana - simpla sau dulce
●
Amidon
50 g
puteti inlocui cu aceeasi cantitate de faina sau gris
●
Unt
250 g
sa fie rece, de la frigider
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mare puneti branza de vaci - recomand sa alegeti branza ceva mai cremoasa si moale. Asa consistenta finala va fi ceva mai fina.
Pas 2
Adaugati tot aici ouale, 150g de zahar, smantana, amidonul si esenta de vanilie.
Pas 3
Amestecati bine compozitia cu un blender vertical - sa fie cat mai cremoasa si neteda.
Pas 4
In alt bol puneti faina, 150g de zahar, cacao si sarea - amestecati bine cu o lingura.
Pas 5
Untul rece il treceti prin razatoarea medie, tot aici in compozitia de faina.
Pas 6
Apoi cu mainile formati firimituri ciocolatoase din aceste ingrediente.
Pas 7
Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor rotunda(de preferat cu borduri detasabile), de 26-28cm in diametru.
Treceti 2/3 din aluatul de firimituri in tava.
Pas 8
Cu o lingura formati borduri de 2.5-3cm, apoi restul nivelati uniform la baza tavii.
Pas 9
Turnati aici umplutura de branza pregatita mai sus.
Pas 10
Deasupra presarati restul aluatului de firimituri.
Pas 11
Puneti pasca cu ciocolata in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
Pas 12
Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei.
Pas 13
Apoi inca 1-2 ore(sau mai mult) la frigider.
Pas 14
Merge bine aici de combinat pasca cu orice sos de fructe preferati, sau o dulceata mai aromata - noi am incercat cu dulceata de afine sau cirese si a fost minunata!
Pofta Buna!
Cantitate:
1200 g
(12-16 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: