Ingrediente
●
Aluat foietaj
200 g
va sugerez Linco, testat si se tin bine rulourile
●
Banane
3 buc
sa fie nu foarte coapte, mai tari
●
Zahar pudra
1 lingura
pentru ornat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Aluatul de foietaj se decongeleaza si se taie benzi de 1 cm latime.
2
Bananele se curata si se pregatesc pentru rulat:
- se taie jumatati...
3
- apoi fiecare jumatate se mai taie marginile pentru a o face mai uniforma, sa nu fie rulourile corogite si nici prea groase.
4
Se ia o banda de aluat si se intinde putin, sa fie si mai subtire si mai lunga - puteti sa cuprindeti asa toata bucata de banana la rulare.
5
Si acum partea mai dificila, dar putin exercitiu si rabdare....
Prindeti marginile benzii de aluat de capatul la banana, putin aluneca dar o tineti cu degetele usor.
6
Apoi usor incepeti sa rulati asa ca sa prindeti capatul benzii sub prima rulare.
7
Si apoi continuati sa rulati, avand grija ca la fiecare strat nou sa treceti putin marginile peste cel dinainte - sa nu aveti spatii goale dupa copt.
8
Voila - aveti un prim rulou frumos si artistic :)
9
Dupa ce le faceti pe toate, le aranjati pe tava si puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade.
10
Sunt gata cand se rumenesc frumos, cam in 30-40 de minute.
11
Lasati sa se racoreasca putin apoi le pudrati cu zahar si serviti cu mare placere, garantez!
Pofta Buna!
Cantitate:
6 buc
(2-3 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)