Ingrediente
●
Aluat foietaj
200 g
vă sugerez Linco, testat și se țin bine rulourile
●
Banane
3 buc
să fie nu foarte coapte, mai tari
●
Zahăr pudră
1 lingura
pentru ornat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aluatul de foietaj se decongelează și se taie benzi de 1 cm lățime.
Pas 2
Bananele se curăță și se pregătesc pentru rulat:
- se taie jumătăți...
Pas 3
- apoi fiecare jumătate se mai taie marginile pentru a o face mai uniformă, să nu fie rulourile corogite și nici prea groase.
Pas 4
Se ia o bandă de aluat și se întinde puțin, să fie și mai subțire și mai lungă - puteți să cuprindeți așa toată bucata de banană la rulare.
Pas 5
Și acum partea mai dificilă, dar puțin exercițiu și răbdare....
Prindeți marginile benzii de aluat de capătul la banană, puțin alunecă dar o țineți cu degetele ușor.
Pas 6
Apoi ușor începeți să rulați așa ca să prindeți capătul benzii sub prima rulare.
Pas 7
Și apoi continuați să rulați, având grijă ca la fiecare strat nou să treceți puțin marginile peste cel dinainte - să nu aveți spații goale după copt.
Pas 8
Voila - aveți un prim rulou frumos și artistic :)
Pas 9
După ce le faceți pe toate, le aranjați pe tavă și puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade.
Pas 10
Sunt gata când se rumenesc frumos, cam în 30-40 de minute.
Pas 11
Lăsați să se răcorească puțin apoi le pudrați cu zahăr și serviți cu mare plăcere, garantez!
Poftă Bună!
Cantitate:
6 buc
(2-3 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)