Rulouri cu banane, de post

Rulouri cu banane, de post

Aceasta reteta este inca o dovada ca se poate tine si un post delicios si foarte diversificat. Mi-a venit ideea sa fac aceste rulouri si din pacate am tot lasat vreo saptamana pana sa le testez, si mare pacat.....

Sunt niste delicatese, se prepara simplu, doar sa prindeti corect tehnica rularii, aveti 3 ingrediente - 40 de minute si gata un desert deosebit de aromat, fraged si gustos. Daca nu va iese din prima cu rularea imi sugerati la comentarii sa le facem la Atelier, sa vedeti detaliat fiecare pas "live".

Ingrediente

Aluat foietaj
200 g
va sugerez Linco, testat si se tin bine rulourile
Banane
3 buc
sa fie nu foarte coapte, mai tari
Zahar pudra
1 lingura
pentru ornat

Pasi de urmat

1

Aluatul de foietaj se decongeleaza si se taie benzi de 1 cm latime.

2

Bananele se curata si se pregatesc pentru rulat:

- se taie jumatati...

3

- apoi fiecare jumatate se mai taie marginile pentru a o face mai uniforma, sa nu fie rulourile corogite si nici prea groase.

4

Se ia o banda de aluat si se intinde putin, sa fie si mai subtire si mai lunga - puteti sa cuprindeti asa toata bucata de banana la rulare.

5

Si acum partea mai dificila, dar putin exercitiu si rabdare....

Prindeti marginile benzii de aluat de capatul la banana, putin aluneca dar o tineti cu degetele usor.

6

Apoi usor incepeti sa rulati asa ca sa prindeti capatul benzii sub prima rulare.

7

Si apoi continuati sa rulati, avand grija ca la fiecare strat nou sa treceti putin marginile peste cel dinainte - sa nu aveti spatii goale dupa copt.

8

Voila - aveti un prim rulou frumos si artistic :)

9

Dupa ce le faceti pe toate, le aranjati pe tava si puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade.

10

Sunt gata cand se rumenesc frumos, cam in 30-40 de minute.

11

Lasati sa se racoreasca putin apoi le pudrati cu zahar si serviti cu mare placere, garantez!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (2-3 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 05 Dec 2011, 07:17

Pare un desert delicios, fapt ce face sa fie facuta reteta. Sper sa-mi iasa buna.

Nota mea pentru reteta:
Luyza
Luyza 05 Dec 2011, 13:10

Superrr nu ma asteptam la rulouri de post, o sa incerc si eu.

Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 06 Dec 2011, 23:28

Geniala idea, FELICITARI.multumim.

Nota mea pentru reteta:
elena-marius77
elena-marius77 07 Dec 2011, 15:13

vai ce bunatate de abia astept sa fac si eu rulouri delicioase

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 12 Dec 2011, 07:04

Le-am facu si au iesit bune. Nu mai stati in dubiu, preparatile si savuratile caci sunt excelente.

Diana Pirtac
Diana (Diana Pirtac) 13 Dec 2011, 15:35

Au iesit foarte gustoase! Si foarte simplu de facut :)

Multumesc pentru reteta :)

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 13 Dec 2011, 20:01

Fiind atat de delicioase, am facut si in seara aceasta. Au iesit ca si primele, deci savuroase. Am recomandat reteta si prietenii mei, care la randul lor au facut-o si le-a iesit si lor la fel de buna.

nusica
nusica 15 Dec 2011, 15:28

Am facut,e o reteta simpla,dar,daca am vrut sa fie rumenite,s-au ars pe talpa,de la banana,cred,ca e dulce,unele le-am lasat mai albe,as fi vrut sa iasa ca ale tale,Lena,am pus si hartie de copt,focul a fost moderat,foitajul a fost linco,am reusit o impachetare frumoasa...

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 15 Dec 2011, 15:52

Merita sa fie facuta aceasta reteta. Produsul finit este delicios. Preparati si consumati o asemenea bunatate

nusica
nusica 15 Dec 2011, 16:24

ce e cu acest Sorin?chiar gateste?sau se pune bine cu tine,Lena?,iarta-ma,nu te supara

lena
Elena (lena) nusica 15 Dec 2011, 21:20

Bananele sa fie mai verzi si pune tava mai sus in cuptor, altfel nu stiu - cred ca depinde si de cuptor, la mine s-au rumenit.

lena
Elena (lena) 15 Dec 2011, 21:21

Nu stiu, Nusica de Sorin - poate chiar gateste, dar de pus bine cu mine nu stiu - ca n-avem ce imparti nimic

nusica
nusica 15 Dec 2011, 23:58

Nu ma las,Lena,maine cumpar banane mai verzi,altfel au fost foarte bune,s-au mancat toate.E bine ca acum avem posibilitatea sa punem si poze.

Nota mea pentru reteta:
hyldegsrda
hyldegsrda 18 Dec 2011, 16:32

am incerca acum 2 zile sa fac aces desert si a fos cu adevaratttttttt...................delicios!!!Multumim pt aceasta reteta simpla ,dar foarte delicioasa! 

cristina28
cristina28 14 Feb 2012, 20:40

am facut si eu aceste rulouri,au iesit delicioase dar le-am facut cu aluat de foietaj bella nu am avut linco,dar daca nu as vrea sa le fac de post as putea sa bag si niste frisca pe langa banana sau o alta crema :vanilie sau lamaie,evident dupa ce s-au facut, ce zici Lena?

lena
Elena (lena) cristina28 14 Feb 2012, 21:10

Cristina, fara grija poti sa incerci:)

gabriela29sv
gabriela29sv 21 Mar 2012, 11:05

Le-am facut si pe acestea...este un desert ff usor de facut,rapid si delicios.E mult mai usor sa tii post cand poti face atatea feluri de mancare.Multumesc inca o data Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 24 Mar 2012, 16:41

Un desert deosebit si usor de facut :D Mi.au placut, dar as fi vrut sa fie mai dulci pentru gustul meu. Oricum, multumesc pentru reteta :D. Data urmatoare voi adauga si creme ole de vanilie sa fiie si mai gustoase. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Kincsem
Kincsem 13 Aug 2012, 21:29

Minunata reteta :

Poza mea pentru reteta:
serafima
tcaci (serafima) 08 Dec 2012, 23:39

Sa inteleg ca aluatul nu trb. de intins, ci doar il dezghetam? mult.

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 08 Dec 2012, 23:40

Doar dezghetat, da.

alina ade
Adelina-Alina Cotan (alina ade) 24 Jan 2013, 21:35

Au iesit foarte gustoase si delicioase!! minunate.:)

Poza mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 23 Oct 2013, 20:10

Delicioase aceste rulouri, bananele si aluatul fraged se topesc in gura pur si simplu. Am facut doua serii de rulouri, primele s-au mancat instantaneu. 

Nota mea pentru reteta:
rov
rov 28 Nov 2013, 21:10

Dap, delicioase! Mie mi-au iesit 10 buc din cinci banane si o singura foaie de aluat (Morarita). Mai am o foaie, pe care o tin pentru tura urmatoare...

Nota mea pentru reteta:
vladmihai837
vlad mihai (vladmihai837) 15 Mar 2018, 15:18

Desertul pare delicios, insa fara suparare, foietajul e boala curata. Margarina, grasimi vegetale hidrogenate, ulei de palmier, o gramada de sare, numai bun pentru post...

lena
Elena (lena) vlad mihai (vladmihai837) 15 Mar 2018, 15:32

Vin repede si cu o reteta rapida de foietaj de casa, dar gasiti deja o varianta pe site. Nu va fi de post, dar sanatos 😉👍

lena
Elena (lena) Elena (lena) 15 Mar 2018, 15:32

Dar cred ca merge facut cu unt de cocos, sa fie de post!