Rulouri cu banane, de post

Rulouri cu banane, de post

Această rețetă este încă o dovadă că se poate ține și un post delicios și foarte diversificat. Mi-a venit ideea să fac aceste rulouri și din păcate am tot lăsat vreo săptămână până să le testez, și mare păcat.....

Sunt niște delicatese, se prepară simplu, doar să prindeți corect tehnica rularii, aveți 3 ingrediente - 40 de minute și gata un desert deosebit de aromat, fraged și gustos. Dacă nu vă iese din prima cu rularea îmi sugerați la comentarii să le facem la Atelier, să vedeți detaliat fiecare pas "live".

Ingrediente

Aluat foietaj
200 g
vă sugerez Linco, testat și se țin bine rulourile
Banane
3 buc
să fie nu foarte coapte, mai tari
Zahăr pudră
1 lingura
pentru ornat

Pași de urmat

Pas 1

Aluatul de foietaj se decongelează și se taie benzi de 1 cm lățime.

Rulouri cu banane, de post - Pas 1
Pas 2

Bananele se curăță și se pregătesc pentru rulat:

- se taie jumătăți...

Rulouri cu banane, de post - Pas 2
Pas 3

- apoi fiecare jumătate se mai taie marginile pentru a o face mai uniformă, să nu fie rulourile corogite și nici prea groase.

Rulouri cu banane, de post - Pas 3
Pas 4

Se ia o bandă de aluat și se întinde puțin, să fie și mai subțire și mai lungă - puteți să cuprindeți așa toată bucata de banană la rulare.

Rulouri cu banane, de post - Pas 4
Pas 5

Și acum partea mai dificilă, dar puțin exercițiu și răbdare....

Prindeți marginile benzii de aluat de capătul la banană, puțin alunecă dar o țineți cu degetele ușor.

Rulouri cu banane, de post - Pas 5
Pas 6

Apoi ușor începeți să rulați așa ca să prindeți capătul benzii sub prima rulare.

Rulouri cu banane, de post - Pas 6
Pas 7

Și apoi continuați să rulați, având grijă ca la fiecare strat nou să treceți puțin marginile peste cel dinainte - să nu aveți spații goale după copt.

Rulouri cu banane, de post - Pas 7
Pas 8

Voila - aveți un prim rulou frumos și artistic :)

Rulouri cu banane, de post - Pas 8
Pas 9

După ce le faceți pe toate, le aranjați pe tavă și puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade.

Rulouri cu banane, de post - Pas 9
Pas 10

Sunt gata când se rumenesc frumos, cam în 30-40 de minute.

Rulouri cu banane, de post - Pas 10
Pas 11

Lăsați să se răcorească puțin apoi le pudrați cu zahăr și serviți cu mare plăcere, garantez!

Poftă Bună!

Rulouri cu banane, de post - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (2-3 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 05 Dec 2011, 07:17

Pare un desert delicios, fapt ce face sa fie facuta reteta. Sper sa-mi iasa buna.

Nota mea pentru rețetă:
Luyza
Luyza 05 Dec 2011, 13:10

Superrr nu ma asteptam la rulouri de post, o sa incerc si eu.

Nota mea pentru rețetă:
spiriduena
elena (spiriduena) 06 Dec 2011, 23:28

Geniala idea, FELICITARI.multumim.

Nota mea pentru rețetă:
elena-marius77
elena-marius77 07 Dec 2011, 15:13

vai ce bunatate de abia astept sa fac si eu rulouri delicioase

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 12 Dec 2011, 07:04

Le-am facu si au iesit bune. Nu mai stati in dubiu, preparatile si savuratile caci sunt excelente.

Diana Pirtac
Diana (Diana Pirtac) 13 Dec 2011, 15:35

Au iesit foarte gustoase! Si foarte simplu de facut :)

Multumesc pentru reteta :)

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 13 Dec 2011, 20:01

Fiind atat de delicioase, am facut si in seara aceasta. Au iesit ca si primele, deci savuroase. Am recomandat reteta si prietenii mei, care la randul lor au facut-o si le-a iesit si lor la fel de buna.

nusica
nusica 15 Dec 2011, 15:28

Am facut,e o reteta simpla,dar,daca am vrut sa fie rumenite,s-au ars pe talpa,de la banana,cred,ca e dulce,unele le-am lasat mai albe,as fi vrut sa iasa ca ale tale,Lena,am pus si hartie de copt,focul a fost moderat,foitajul a fost linco,am reusit o impachetare frumoasa...

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 15 Dec 2011, 15:52

Merita sa fie facuta aceasta reteta. Produsul finit este delicios. Preparati si consumati o asemenea bunatate

nusica
nusica 15 Dec 2011, 16:24

ce e cu acest Sorin?chiar gateste?sau se pune bine cu tine,Lena?,iarta-ma,nu te supara

lena
Elena (lena) nusica 15 Dec 2011, 21:20

Bananele sa fie mai verzi si pune tava mai sus in cuptor, altfel nu stiu - cred ca depinde si de cuptor, la mine s-au rumenit.

lena
Elena (lena) 15 Dec 2011, 21:21

Nu stiu, Nusica de Sorin - poate chiar gateste, dar de pus bine cu mine nu stiu - ca n-avem ce imparti nimic

nusica
nusica 15 Dec 2011, 23:58

Nu ma las,Lena,maine cumpar banane mai verzi,altfel au fost foarte bune,s-au mancat toate.E bine ca acum avem posibilitatea sa punem si poze.

Nota mea pentru rețetă:
hyldegsrda
hyldegsrda 18 Dec 2011, 16:32

am incerca acum 2 zile sa fac aces desert si a fos cu adevaratttttttt...................delicios!!!Multumim pt aceasta reteta simpla ,dar foarte delicioasa! 

cristina28
cristina28 14 Feb 2012, 20:40

am facut si eu aceste rulouri,au iesit delicioase dar le-am facut cu aluat de foietaj bella nu am avut linco,dar daca nu as vrea sa le fac de post as putea sa bag si niste frisca pe langa banana sau o alta crema :vanilie sau lamaie,evident dupa ce s-au facut, ce zici Lena?

lena
Elena (lena) cristina28 14 Feb 2012, 21:10

Cristina, fara grija poti sa incerci:)

gabriela29sv
gabriela29sv 21 Mar 2012, 11:05

Le-am facut si pe acestea...este un desert ff usor de facut,rapid si delicios.E mult mai usor sa tii post cand poti face atatea feluri de mancare.Multumesc inca o data Lena.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 24 Mar 2012, 16:41

Un desert deosebit si usor de facut :D Mi.au placut, dar as fi vrut sa fie mai dulci pentru gustul meu. Oricum, multumesc pentru reteta :D. Data urmatoare voi adauga si creme ole de vanilie sa fiie si mai gustoase. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Kincsem
Kincsem 13 Aug 2012, 21:29

Minunata reteta :

Poza mea pentru rețetă:
serafima
tcaci (serafima) 08 Dec 2012, 23:39

Sa inteleg ca aluatul nu trb. de intins, ci doar il dezghetam? mult.

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 08 Dec 2012, 23:40

Doar dezghetat, da.

alina ade
Adelina-Alina Cotan (alina ade) 24 Jan 2013, 21:35

Au iesit foarte gustoase si delicioase!! minunate.:)

Poza mea pentru rețetă:
Cristina Maria
Cristina Maria 23 Oct 2013, 20:10

Delicioase aceste rulouri, bananele si aluatul fraged se topesc in gura pur si simplu. Am facut doua serii de rulouri, primele s-au mancat instantaneu. 

Nota mea pentru rețetă:
rov
rov 28 Nov 2013, 21:10

Dap, delicioase! Mie mi-au iesit 10 buc din cinci banane si o singura foaie de aluat (Morarita). Mai am o foaie, pe care o tin pentru tura urmatoare...

Nota mea pentru rețetă:
vladmihai837
vlad mihai (vladmihai837) 15 Mar 2018, 15:18

Desertul pare delicios, insa fara suparare, foietajul e boala curata. Margarina, grasimi vegetale hidrogenate, ulei de palmier, o gramada de sare, numai bun pentru post...

lena
Elena (lena) vlad mihai (vladmihai837) 15 Mar 2018, 15:32

Vin repede si cu o reteta rapida de foietaj de casa, dar gasiti deja o varianta pe site. Nu va fi de post, dar sanatos 😉👍

lena
Elena (lena) Elena (lena) 15 Mar 2018, 15:32

Dar cred ca merge facut cu unt de cocos, sa fie de post!