Prajitura "Roza", de post
Nu este chiar roza, de fapt bate spre un portocaliu frumos si este de la ingredientul principal - sucul de rosii! Citisem pe un forum despre aceasta prajitura ca este prea buna pentru a fi de post, bineinteles am zis s-o incerc si eu.
Sotul a laudat-o, nu si-a dat seama de sucul de rosii, a fost chiar mirat cand i-am spus ca este de post si are rosii in ea.
Puteti s-o folositi si ca pandispan pentru un tort de post, se poate orna cu budinca de vanilie de post sau crema de ciocolata(de post).
Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 buc
si coaja de lamaie rasa, optional
●
Gem
5 linguri
sau dulceata mai groasa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Intr-un bol masurati sucul de rosii, uleiul si zaharul, amestecati bine cu un tel.
2
Adaugati faina si praful de copt, amestecati sa nu fie cocoloase.
3
Si la urma puneti aromele - vanilie si coaja de lamaie rasa daca aveti.
4
Asterneti cu hartie de copt o tava de 26-28cm in diamentru.
Turnati jumatate de aluat si il nivelati cu lingura.
6
Si peste gem turnati cealalta parte de aluat.
Eu am folosit un cutit ca sa intind aluatul atent peste stratul de gem - sa nu le amestec prea tare.
7
Cam asa arata prajitura inainte de cuptor.
8
Se coace timp de 35-40 de minute la 180 grade.
Lasati sa se racoreasca bine dupa cuptor.
9
Si serviti, eu am pudrat zahar, dar nu este obligatoriu.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6-8 portii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)