Prăjitură "Roză", de post
Nu este chiar roză, de fapt bate spre un portocaliu frumos și este de la ingredientul principal - sucul de roșii! Citisem pe un forum despre această prăjitură că este prea bună pentru a fi de post, bineînțeles am zis s-o încerc și eu.
Soțul a lăudat-o, nu și-a dat seama de sucul de roșii, a fost chiar mirat când i-am spus că este de post și are roșii în ea.
Puteți s-o folosiți și ca pandișpan pentru un tort de post, se poate orna cu budincă de vanilie de post sau cremă de ciocolată (de post).
Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 buc
și coajă de lămâie rasă, opțional
●
Gem
5 linguri
sau dulceață mai groasă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol măsurați sucul de roșii, uleiul și zahărul, amestecați bine cu un tel.
Pas 2
Adăugați făina și praful de copt, amestecați să nu fie cocoloașe.
Pas 3
Și la urmă puneți aromele - vanilie și coajă de lămâie rasă dacă aveți.
Pas 4
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de 26-28 cm în diametru.
Turnați jumătate de aluat și îl nivelați cu lingura.
Pas 6
Și peste gem turnați cealaltă parte de aluat.
Eu am folosit un cuțit ca să întind aluatul atent peste stratul de gem - să nu le amestec prea tare.
Pas 7
Cam așa arată prăjitura înainte de cuptor.
Pas 8
Se coace timp de 35-40 de minute la 180 grade.
Lăsați să se răcorească bine după cuptor.
Pas 9
Și serviți, eu am pudrat zahăr, dar nu este obligatoriu.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-8 porții)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)