Crema de ciocolata in 5 minute (de post!)

Cum am promis, testat si varianta de post a Cremei de ciocolata in 5 minute, sincera sa fiu nu vad nici o diferenta din cele 2 creme(la gust si textura), si ma bucur de inca o varianta de desert vegetarian si de post.

Am inlocuit laptele simplu cu lapte de soia(preparat de mine in aparat special), am exclus laptele praf si am adaugat zeama de lamaie. Se mai pot adauga si nuci maruntite, eu nu am facut-o aici.

Puteti s-o ungeti dimineata pe paine sau sa folositi ca o crema pentru un tort/prajitura de ciocolata de post.

Ingrediente

Lapte de soia
150 ml
Ulei de floarea soarelui
350 ml
fara miros - sau ulei din samburi de struguri(este fara miros)
Zahar pudra
0.5 pah
Cacao pudra
4 linguri
Zeama de lamaie
3 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Intr-un vas adanc(gen pahar de blender) se toarna laptele de soia, zaharul pudra si uleiul.

Laptele si uleiul trebuie sa fie ambele la aceeasi temperatura(temp.camerei).

2

Introduceti blenderul vertical pana la fundul vasului si ii dati drumul.

Nu-l ridicati sus deloc, il tineti asa pe fund macar 1-2 minute.

3

Apoi incet, incet il ridicati - observati cum uleiul pe parcurs se incorporeaza in lapte.

4

Si gata, dupa ce s-a incorporat tot va iese o emulsie - nu foarte groasa ca la Crema cu lapte, dar suficient ca sa putem lucra mai departe cu ea.

5

Adaugati zeama de lamaie(crema se va lega mai bine si ii va lua din gustul de ulei).

6

Apoi se adauga pudra de cacao, vanilia si sarea.

Fiindca sunt tot intrebata de care cacao folosesc - o prefer pe cea neagra de la Dr.Oetker - are un gust, culoare si miros foarte puternic de ciocolata.

7

Blendati bine pana se uniformizeaza compozitia.

8

Si poftim, avem o crema densa, frumoasa si foarte satinata.

9

Buna pe paine, biscuiti si ca o crema vegetariana pentru prajitura sau tort.

Cine nu crede, veniti la atelier pe 8 decembrie, s-o facem/gustam acolo impreuna.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 48

GeorgeCatalinNistor395
George Nistor (GeorgeCatalinNistor395) 08 oct 2016, 09:52

pot falosi lapte obijnuit de vaca??

lena
Elena (lena) George Nistor (GeorgeCatalinNistor395) 08 oct 2016, 10:10

Da, se poate.

GeorgeCatalinNistor395
George Nistor (GeorgeCatalinNistor395) Elena (lena) 08 oct 2016, 10:14

acum o fac 

tanicelu
tanicelu 11 apr 2016, 19:40

Deci... Am incercat reteta cu lapte de soia si zahar obisnuit, batut intr-un blender obisnuit, nu vertical si s-a primit de minune. Apoi am incercat cu un lapte de cocos si nu s-a intarit, a ramas moale. Am mai incercat la maioneza rapida laptele de ovaz si tot nu s-a prins deloc. Pe viitor voi folosi doar laptele de soia pentru asa genuri de retete. Sper sa va fie de folos informatia. Mersi Lenuta pentru reteta. Succese!!!

Nota mea pentru reteta:
Mirutzza
Mirutzza 16 mar 2016, 19:55

Se poate inlocui laptele cu cel de cocos?? Vreau sa folosesc aceasta crema ca umpluta pt cozonacul floare...e ok?? Mersi!

lena
Elena (lena) Mirutzza 16 mar 2016, 19:57

Nu stiu sigur dar poti incerca si cu lapte de cocos.

Da, cred ca se poate folosi la cozonac, dar mai adauga niste nuci pisate in crema.

roxanabotangenes
roxanabotangenes 13 iun 2015, 14:03

SUPER BUNAAAA!!!!AM FACUT DEJA A DOUA OARA SI MI SE PARE CHIAR MAI BUNA DECAT CEA CU LAPTE PRAF(MA REFER LA CREMA DE FINETTI PE CARE AM PROBAT-O)...SA NE TRAITI D-NA ELENA SUPER GOSPODINA:*:*:*

Nota mea pentru reteta:
ananna97
ananna97 30 mar 2015, 17:48

Buuun! Eu am folosit lapte de migdale si ulei de struguri. Sincer nu chiar ca Nutella, dar oricum, pe timp de post merge! ;).

Poza mea pentru reteta:
sveta100
sveta100 21 iun 2014, 23:00

Am pregatit-o deja de 3 ori, imi place gustul acesteia, mirosul, textura. O folosesc unsa pe biscuiti sau ca umplutura pentru clatite.

Nota mea pentru reteta:
ivanciulacramioara
ivanciulacramioara 26 sep 2013, 14:42

ffff buna crema,am crezut ca nua iesit am folosit lapte praf si esenta de rom si am pus si putina visinata in ea,e dementiala dabea astept sa o pun peste prajitura....nutela e nimic pe langa crema asta

Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 31 iul 2013, 20:09

Crema e gata de pus peste prajitura cu ciocolata in 10 min. care e la cuptor. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
mickymro
Mihaela (mickymro) 30 nov 2012, 17:57

stau cu ochii pe tine de cand ai spus ca verifici reteta de post.  Am facut-o cu aceeasi rezerva a doamnei de mai sus. Si ca sa fac o varianta diferita, in loc de zahar am pus extract de stevie. Drept pentru care am pus doar 3 linguri de zeama de lamaie (puteau fi si doar 2) si esente de portocale, vanilie si rom. A iesit o crema EXCEPTIONALA, Dr. Oetker e mic copil. Chiar nu imi vine sa cred cum arata si mai ales ce gust poate sa aiba. Am folosit ulei de samburi de struguri. Data viitoare voi folosi uei de turte de masline. Felicitari pentru inspiratie!

Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 30 nov 2012, 15:43

Multumesc Lena de asa retete gustoase pe care ni le impartasesti!!!  Aceasta crema e absolut dementiala!!!
Sincera sa fiu, de la inceput cind am pus ingredientele si am vazut cu cit e mai mult ulei decit lapte m-am speriat cu gindul ca o sa miroase a ulei, dar rezultatul m-a ametit pur si simplu, este cea mai gustoasa crema!!! 

Cred ca daca sa-i adaugam niste alune macinate, sau nuci  o sa fie mult mai gustoasa decit orice crema din comert de genul ''Nutella''

Sigur o sa-i incint papilele gustative ale sotului cind vine deseara 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile