Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa)

O reteta de crema de ciocolata extraordinara, imediat cum am vazut-o am fost curioasa si intrigata - am zis ca o fac indiferent de rezultat, macar sa vad daca isi merita multele laude pe forumul de unde am luat-o.

Cand sa gust rezultatul, primul gand a fost s-o repet imediat sa va arat si voua asa un miracol de reteta, mai ales pentru amatorii de ciocolata sau pentru cei grabiti si mai putin experti in cremele sofisticate pentru torturi.

Este foarte ferma, se unge perfect pe paine/biscuiti ca un fel de Nutella/Finetti, sau ca o super crema de tort. De gust - greu sa exprim asa un gust si textura perfecta - ciocolatos, cremos, catifelat - te unge pe suflet :)

O sa lucrez si la varianta de post, ma asteptati pana saptamana viitoare si sper sa va uimesc :)

Ingrediente

Lapte
150 ml
Ulei fara miros
350 ml
de floarea soarelui, de samburi de struguri
Zahar pudra
0.5 pah
Cacao pudra
4 linguri
Lapte praf
3 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
plus niste nuci macinate, eu nu am pus acum
Sare
0.1 lingurite
un varf de cutit de sare

Pasi de urmat

1

Intr-un bol sau pahar de blender adanc, turnati laptele si zaharul pudra.

2

Turnati uleiul, puneti blenderul vertical in pahar.

Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului si cand ii dati drumul il lasati asa vreo 10 secunde, nu se ridica in sus cand blendati.

3

Dupa 10 secunde incepeti sa-l miscati usor si ridicati in sus cam cu cate 1 cm, nu brusc si repede.

In asa fel laptele va incorpora uleiul, ca la maioneza.

4

Si uitati cum obtinem o crema alba si pufoasa. Aici opriti blenderul, tot procesul dureaza cam 2 minute.

5

Adaugati cacao, vanilia, sarea si laptele praf.

Amestecati usor cu blenderul(fara sa-l porniti) ca sa nu va sara toate in fata  :)

6

Apoi dati drumul la blender si uniformizati bine compozitia. Trebuie sa va iasa ca in poza.

7

Puneti crema in borcan/bol si lasati la frigider cateva ore. Desi este foarte densa si imediat, dar dupa frigider se face mai ferma si putin mai tare - mirosul de ulei deloc nu se simte.

Da, este mai calorica, dar nu contine multe grasimi animale/oua si consumata moderat este o placere!

Pofta Buna!

PS. Cine nu crede sa vina la atelier pe 8 decembrie, sigur o vom face si acolo.

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 2 min
Publicata:
Nota: 5 (23 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 154

daria26
daria26 13 nov 2016, 06:56

Salut,

Lena, am facut tortul de 2 ori si mereu mi s-a parut crema ca are un pic de miros de la ulei :(( eu pun ulei de floarea soarelui :( i s-a mai intamplat la cineva asa ceva???mersi

AnaAni253
Ana Ani (AnaAni253) daria26 13 nov 2016, 09:40

Foloseste ulei rafinat de palmier (din acela recomandat ca rezistent la prajit) sau de samburi de struguri. Nu au miros.

daria26
daria26 Ana Ani (AnaAni253) 16 nov 2016, 20:07

mersi mult!!! am cautat ulei de struguri , dar nu gasesc:( trebuie sa mai caut:) data viitoare incerc.mersii mult!!!

lena
Elena (lena) daria26 16 nov 2016, 09:39

Depinde daca esti sensibila la orice miros de ulei - nu va ajuta sa-l schimbi. Eu as recomand sa mai pui un pic de zeama de lamaie.

Daca miroase a ulei din acela nerafinat atunci poti incerca sa inlocuiesti cu altele.

daria26
daria26 Elena (lena) 16 nov 2016, 20:08

mersi mult elena, o sa incerc data viitoare si cu suc de lamaie:D , uleiul e din ala dublu rafinat:d dar oricum are un pic de miros si gust, poate o sa schimb marca:D

daria26
daria26 26 oct 2016, 10:26

sau din asta??? ca nu inteleg din poza :((( scuza ma

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) daria26 26 oct 2016, 10:29

Nu, nu e bun.

daria26
daria26 26 oct 2016, 10:25

din asta????

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) daria26 26 oct 2016, 10:29

Da, asta este.

daria26
daria26 Elena (lena) 26 oct 2016, 10:31

superrrrrr...din asta am :))) e si pt taiat asta:)) mersi din sufletttttt

daria26
daria26 26 aug 2016, 10:59

ama adaugat si intaritor pentru crema...si nimic:(((( Ce ma fac??? o las asa???? mai fac alta??? poate din cauza mixerulul ca e din ala cu 2 furculite ...celalalt mi s-a stricat :( mersi

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) daria26 26 aug 2016, 11:27

Nu se va face cu mixerul clasic, trebuie cel vertical obligatoriu.

GiaIonescu939
Gia Ionescu (GiaIonescu939) Elena (lena) 02 sep 2016, 22:13

Multumesc ! Mi-am incercat norocul si a iesit minunata. Poate putin cam amaruie. Pot sa pun zahar dupa ce sta la frigider?

lena
Elena (lena) Gia Ionescu (GiaIonescu939) 02 sep 2016, 22:26

Da, sigur.

Steffania17
Steffania17 01 mai 2016, 13:47

Asa si voiam,sa fie ca si o crema.A iesit delicioasa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 13 nov 2015, 17:25

Deocamdata arata foarte bine, textura e perfecta. O las la frigider pana maine, sper sa dispara gustul de maioneza..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DAMIAN LUCIAN
DAMIAN LUCIAN 21 mar 2015, 15:10

buna am incercato si eu si mia iesit din prima  eu am folosit in loc de cacao neskuik si in loc de lapte praf am pus cofeta pt cafea a iesit delicioasa si nu am facuto cu blanderu si cu un mini robot chopper ii superba ca urmare iata si dovada;

Poza mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 13 feb 2015, 15:02

Iata tocmai am facut-o.E a doua oara cind o fac.De data asta i-am dat sa guste si lui Davidas si a batut din palme ca i-a placut in semn ca mami e bravo!:-)  Doar ca ma uit la voi e un ciocolat mai intens la mine e mai deschis,credca o sa incerc si cu altfel de cacao sa fie mai frumoasa la culoare.Dar cu asta vreau miine sa fac un mannik si sa-l ung cu aceasta crema.Sper sa se combine si sa iasa frumos.Miine va scriu la mannik un comm cum a iesit.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
catalinas
catalinas 28 ian 2014, 14:03

Bună! Am preparat crema, însă e un pic amăruie de la uleiul de floarea soarelui. Daca5o pun la rece se mai atenuează gustul? E necesar un timp la frigider?

Poza mea pentru reteta:
LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 31 mar 2013, 10:11

am preparat-o in sfirsit cu succes,faza cu incorporarea uleiul a fost strasnica,cind vedeam ca nu se ingroasa...dar apoi un gust extrem de delicios 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile