Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa)

O reteta de crema de ciocolata extraordinara, imediat cum am vazut-o am fost curioasa si intrigata - am zis ca o fac indiferent de rezultat, macar sa vad daca isi merita multele laude pe forumul de unde am luat-o.

Cand sa gust rezultatul, primul gand a fost s-o repet imediat sa va arat si voua asa un miracol de reteta, mai ales pentru amatorii de ciocolata sau pentru cei grabiti si mai putin experti in cremele sofisticate pentru torturi.

Este foarte ferma, se unge perfect pe paine/biscuiti ca un fel de Nutella/Finetti, sau ca o super crema de tort. De gust - greu sa exprim asa un gust si textura perfecta - ciocolatos, cremos, catifelat - te unge pe suflet :)

O sa lucrez si la varianta de post, ma asteptati pana saptamana viitoare si sper sa va uimesc :)

Ingrediente

Lapte
150 ml
Ulei fara miros
350 ml
de floarea soarelui, de samburi de struguri
Zahar pudra
0.5 pah
Cacao pudra
4 linguri
Lapte praf
3 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
plus niste nuci macinate, eu nu am pus acum
Sare
0.1 lingurite
un varf de cutit de sare

Pasi de urmat

1

Intr-un bol sau pahar de blender adanc, turnati laptele si zaharul pudra.

2

Turnati uleiul, puneti blenderul vertical in pahar.

Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului si cand ii dati drumul il lasati asa vreo 10 secunde, nu se ridica in sus cand blendati.

3

Dupa 10 secunde incepeti sa-l miscati usor si ridicati in sus cam cu cate 1 cm, nu brusc si repede.

In asa fel laptele va incorpora uleiul, ca la maioneza.

4

Si uitati cum obtinem o crema alba si pufoasa. Aici opriti blenderul, tot procesul dureaza cam 2 minute.

5

Adaugati cacao, vanilia, sarea si laptele praf.

Amestecati usor cu blenderul(fara sa-l porniti) ca sa nu va sara toate in fata  :)

6

Apoi dati drumul la blender si uniformizati bine compozitia. Trebuie sa va iasa ca in poza.

7

Puneti crema in borcan/bol si lasati la frigider cateva ore. Desi este foarte densa si imediat, dar dupa frigider se face mai ferma si putin mai tare - mirosul de ulei deloc nu se simte.

Da, este mai calorica, dar nu contine multe grasimi animale/oua si consumata moderat este o placere!

Pofta Buna!

PS. Cine nu crede sa vina la atelier pe 8 decembrie, sigur o vom face si acolo.

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 2 min
Publicata:
Nota: 5 (23 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 142

daria26
daria26 26 aug 2016, 10:59

ama adaugat si intaritor pentru crema...si nimic:(((( Ce ma fac??? o las asa???? mai fac alta??? poate din cauza mixerulul ca e din ala cu 2 furculite ...celalalt mi s-a stricat :( mersi

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) daria26 26 aug 2016, 11:27

Nu se va face cu mixerul clasic, trebuie cel vertical obligatoriu.

GiaIonescu939
Gia Ionescu (GiaIonescu939) Elena (lena) 02 sep 2016, 22:13

Multumesc ! Mi-am incercat norocul si a iesit minunata. Poate putin cam amaruie. Pot sa pun zahar dupa ce sta la frigider?

lena
Elena (lena) Gia Ionescu (GiaIonescu939) 02 sep 2016, 22:26

Da, sigur.

daria26
daria26 26 aug 2016, 10:53

salut...azi fac crema a 2 a oara...prima data a fost ok...azi, nu mi se ingroasa deloc...ramane tot apoasa si dupa 15 min batut cu mixerul:( la viteza mica...nu s-a taiat, dar e asa apoasa..ce sa fac:(((( ajutorrr...la 16 ttebuie sa vina oaspetii si eu is cu crema ne facuta!! pupici mersi

daria26
daria26 09 aug 2016, 12:10

salut, in loc de lapte praf ce pot pune??

lena
Elena (lena) daria26 09 aug 2016, 12:48

Puteti sa nu-l mai puneti deloc, iese bine si fara.

daria26
daria26 Elena (lena) 25 aug 2016, 21:31

mersi elena :* mi a iesit delicioasa!!!!

Steffania17
Steffania17 01 mai 2016, 13:47

Asa si voiam,sa fie ca si o crema.A iesit delicioasa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 13 nov 2015, 17:25

Deocamdata arata foarte bine, textura e perfecta. O las la frigider pana maine, sper sa dispara gustul de maioneza..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 13 feb 2015, 15:02

Iata tocmai am facut-o.E a doua oara cind o fac.De data asta i-am dat sa guste si lui Davidas si a batut din palme ca i-a placut in semn ca mami e bravo!:-)  Doar ca ma uit la voi e un ciocolat mai intens la mine e mai deschis,credca o sa incerc si cu altfel de cacao sa fie mai frumoasa la culoare.Dar cu asta vreau miine sa fac un mannik si sa-l ung cu aceasta crema.Sper sa se combine si sa iasa frumos.Miine va scriu la mannik un comm cum a iesit.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
catalinas
catalinas 28 ian 2014, 14:03

Bună! Am preparat crema, însă e un pic amăruie de la uleiul de floarea soarelui. Daca5o pun la rece se mai atenuează gustul? E necesar un timp la frigider?

Poza mea pentru reteta:
RadMarian
RadMarian 15 oct 2013, 14:10

In loc de cacao am folosit pudra de roscova. Pudra fiind dulce se reduce cam 30-40% din zahar. Este mult mai sanatoasa, roscova avand proprietati terapeutice deosebite si are o aroma aparte, fina.

Poza mea pentru reteta:
LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 31 mar 2013, 10:11

am preparat-o in sfirsit cu succes,faza cu incorporarea uleiul a fost strasnica,cind vedeam ca nu se ingroasa...dar apoi un gust extrem de delicios 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 18 ian 2013, 22:30

O, ce buna e si usor de facut. Din decembrie de la ultimul atelier am facut-o de 4 ori. O adora toata familia

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile