Sos de ciocolată
Un sos foarte simplu de preparat, chiar banal - dar atât de delicios, merge folosit la orice vă place cu ciocolată - clătite, deserturi, însiropat torturi/prăjituri.
Deși nu are în compoziție lactate, are un gust foarte fin și mătăsos - deci bun și pentru cei care țin post. Se poate păstra mai mult timp la frigider și folosiți când aveți nevoie.
În varianta dietetică folosiți îndulcitor în loc de zahăr și cacao de 11% grăsime.
Ingrediente
●
Cacao pudra
40 g
eu am folosit cacao de 40%(neagră) de la Dr.Oetker
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o cratiță mică turnați apa și adăugați zahărul. Puneți la fiert și amestecați să se dizolve zahărul.
Pas 2
Când începe să fiarbă adăugați pudra de cacao, amestecați bine cu un tel.
Pas 3
Mai lăsați un minut pe foc apoi dați la o parte, amestecați și lăsați să se răcorească.
Pas 4
Cu cât mai bine se răcește cu atât mai gros va fi, dar oricum va rămâne la consistența unui sos.
Dacă vreți să însiropați tort cu el, adăugați puțină apă caldă, să-l mai dizolvați - nu mai mult de 100ml, sau cafea la ibric.
Pas 5
Și gata, simplu, repede ieftin și foarte bun.
Bine de avut la îndemână în frigider pentru amatorii de clătite cu sos de ciocolată, înghețată :)
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)