Sos de ciocolata
Un sos foarte simplu de preparat, chiar banal - dar atat de delicios, merge folosit la orice va place cu ciocolata - clatite, deserturi, insiropat torturi/prajituri.
Desi nu are in compozitie lactate, are un gust foarte fin si matasos - deci bun si pentru cei care tin post. Se poate pastra mai mult timp la frigider si folositi cand aveti nevoie.
In varianta dietetica folositi indulcitor in loc de zahar si cacao de 11% grasime.
Ingrediente
●
Cacao pudra
40 g
eu am folosit cacao de 40%(neagra) de la Dr.Oetker
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o cratita mica turnati apa si adaugati zaharul. Puneti la fiert si amestecati sa se dizolve zaharul.
Pas 2
Cand incepe sa fiarba adaugati pudra de cacao, amestecati bine cu un tel.
Pas 3
Mai lasati un minut pe foc apoi dati la o parte, amestecati si lasati sa se racoreasca.
Pas 4
Cu cat mai bine se raceste cu atat mai gros va fi, dar oricum va ramane la consistenta unui sos.
Daca vreti sa insiropati tort cu el, adaugati putina apa calda, sa-l mai dizolvati - nu mai mult de 100ml, sau cafea la ibric.
Pas 5
Si gata, simplu, repede ieftin si foarte bun.
Bine de avut la indemana in frigider pentru amatorii de clatite cu sos de ciocolata, inghetata :)
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)