Ingrediente
●
Apa clocotita
0.5 pahare
●
Ulei de floarea-soarelui
0.5 pahare
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Dulceata
400 ml
sau gem
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
După acest timp mai frământați puțin aluatul cu făină pe masă, lăsați-l 15 minute să se odihnească după care îl împărțiți în 2 bucăți - una mai mare și alta mai mică (cam 1 sfert și 3 sferturi de aluat).
Pas 3
Bila mai mare de aluat o întindeți într-o foaie de mărimea tăvii de tartă pe care o aveți, așa ca să ridicați și bordurile. Tava mea are 30 cm în diametru, cu degetele mai întindeți și nivelați aluatul ca să se aranjeze bine în tavă și pe pereți.
Peste aluat presărați grișul și turnați dulceața sau gemul - întindeți atent cu o furculiță pe toată suprafața.
Pas 4
Peste gem presărați nucile tocate nu foarte mărunt.
Pas 5
Bila mai mică de aluat o întindeți într-o foaie subțire și tăiați dungi subțiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tartă.
Pas 6
Le aranjați ca în poză, sau după cum vă place.
Pas 7
Coaceți tarta la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, până se rumenește frumos.
Pas 8
Lăsați să se răcorească puțin și opțional puteți s-o decorați cu zahăr pudră.
Pas 9
Puteți s-o serviți și caldă și rece, este absolut delicioasă în ambele variante.
Poftă Bună!
Cantitate:
700 g
(8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)