Tartă cu gem și nuci (de post)

Tartă cu gem și nuci (de post)

Nu mă satur să testez în continuare aluatul de la Galeta cu mere, acum vă propun o super variantă cu același aluat dar în formă de tartă.

Deși este o variantă destul de banală și simplă, a avut un mare succes la toți care au gustat-o - este puțin crocantă, fragedă, caramelizată, cu gust de căpșuni (am folosit gem de căpșuni aici) și nuci.

Ingrediente

Faina alba
2 pahare
   
Apa clocotita
0.5 pahare
   
Ulei de floarea-soarelui
0.5 pahare
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Sare
0.5 lingurite
   
Dulceata
400 ml
sau gem
Nuci tocate
1 pahar
   
Gris de grau
3 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Preparați aluatul conform cu pașii 1-5 din Rețeta de Galetă cu mere.

Lăsați să se odihnească 30 minute.

Tartă cu gem și nuci (de post) - Pas 1
Pas 2

După acest timp mai frământați puțin aluatul cu făină pe masă, lăsați-l 15 minute să se odihnească după care îl împărțiți în 2 bucăți - una mai mare și alta mai mică (cam 1 sfert și 3 sferturi de aluat).

Tartă cu gem și nuci (de post) - Pas 2
Pas 3

Bila mai mare de aluat o întindeți într-o foaie de mărimea tăvii de tartă pe care o aveți, așa ca să ridicați și bordurile. Tava mea are 30 cm în diametru, cu degetele mai întindeți și nivelați aluatul ca să se aranjeze bine în tavă și pe pereți.

Peste aluat presărați grișul și turnați dulceața sau gemul - întindeți atent cu o furculiță pe toată suprafața.

Tartă cu gem și nuci (de post) - Pas 3
Pas 4

Peste gem presărați nucile tocate nu foarte mărunt.

Tartă cu gem și nuci (de post) - Pas 4
Pas 5

Bila mai mică de aluat o întindeți într-o foaie subțire și tăiați dungi subțiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tartă.

Tartă cu gem și nuci (de post) - Pas 5
Pas 6

Le aranjați ca în poză, sau după cum vă place.

Tartă cu gem și nuci (de post) - Pas 6
Pas 7

Coaceți tarta la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, până se rumenește frumos.

Tartă cu gem și nuci (de post) - Pas 7
Pas 8

Lăsați să se răcorească puțin și opțional puteți s-o decorați cu zahăr pudră.

Tartă cu gem și nuci (de post) - Pas 8
Pas 9

Puteți s-o serviți și caldă și rece, este absolut delicioasă în ambele variante.

Poftă Bună!

Tartă cu gem și nuci (de post) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (8-10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

Carmen Silvia
Carmen Silvia 06 Oct 2018, 13:56

Si mini tartele ! imi plac chiar mai mult, doar ca trebuie sa mesteresti ceva mai mult, dar rezultatul e pe masura !

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 06 Oct 2018, 14:29

Ce frumoase! Multumesc si sa le mancati cu pofta, chiar buna ideea cu mini-tarte 😉😘

Carmen Silvia
Carmen Silvia 06 Oct 2018, 13:55

Ai dreptate cu acest aluat foar bun si usor de facut ! Ieri am facut tarta iar astazi am facut mini tarte pentru a le lua in deplasare . Foarte bune si fara prea mult zahar, doar cel din gem. Multumesc de minunatele retete!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
eduardu
Eduardu (eduardu) 13 Mar 2018, 22:12

A iesit foarte buna,dar cred ca in varianta cu unt si lapte aluatul ar fi mult mai fraged si pufos! Oricum ne multumim ca savuram ceva bun si in post. Urmeaza sa testez si celelante retete de post,sunt puse acolo ca o provocare! Multumim!

Poza mea pentru rețetă:
Emanuela0809
Emanuela (Emanuela0809) 02 Feb 2017, 15:38

O rețetă ft delicioasa. Multumesc de rețetă!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:13

foarte gustos nici nu mai stiu ce sa zic toate recetele se primesc super delicioase in toata ziua fac cite ceva de aici Lena iti multumesc !! 

Poza mea pentru rețetă:
Egen
Egen 13 May 2015, 22:02

In loc de ulei de floare soarelui i-am adaugat ulei de cocos si unt de cacao. A iesit efectul ala de foietaj. A iesit foarte gustoasa. 

Poza mea pentru rețetă:
natinati
natinati 12 Dec 2013, 17:33

Am incercat si eu reteta, nu ca tin post ci pentru ca era frigiderul gol, iar ingredientele de aici sint foarte simple. Numai ca ulei aveam numai de la mama de la tara, facut proaspat la oloinita, deci cu un miros specific care si s-a simtit la produsul final. Dar a iesit buna si crocanta. Merci de reteta!

Poza mea pentru rețetă:
LORINDA
LORINDA 10 Dec 2013, 21:14

Am revenit cu poza. eu am pus alune maruntite in loc de nuci si dulceata de cirese amare in loc de dulceata de capsuni

Poza mea pentru rețetă:
Nelly.Bo
Nelly.Bo 10 Dec 2013, 16:07

Multumesc! Aceasta este a doua cu dulceata de afine si coacaze cu nuci! Incep sa devin profesionista! 

Poza mea pentru rețetă:
Nelly.Bo
Nelly.Bo 09 Dec 2013, 22:27

Am revenit si cu poza, am incercat si mai devreme, dar nu a vrut sa se incarce... A iesit foarte buna si crocanta! Delicioasa!!!

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile