Negresa de post cu gem Reteta VIDEO

Negresa de post cu gem

Aceasta negresa de post este neasteptat de buna, ciocolatoasa, un pic umeda, destul de consistenta de la gem si fructe uscate, nucile ii dau nota finala satioasa si crocanta. Dupa toate astea, servind din prajitura, ma tot gandeam - oare de ce se inventeaza atatea retete de chec-uri si prajituri, daca din doar atatea ingrediente simple iese asa o buntatate de desert?

Si bineinteles a trecut testul cu brio la cel mai sofisticat degustator de dulciuri din casa, nu s-a dezlipit pitica mea de farfuria cu negresa de post pana nu a mancat vreo 3 felii ca cea din poza. Imi tot crestea inima cand ma gandeam ce bine ca am completat-o cu nuci, caise uscate si prune, cat mai multe vitamine in acest sezon rece.

Ingrediente

Apa
250 ml
folositi cana gradata
Zahar
150 g
Ulei de floarea soarelui
150 ml
Gem de casa
4 linguri
sau dulceata - eu am pus dulceata de cirese
Cacao pudra
3 linguri
Praf de copt
1 lingurita
Faina alba calitate superioara
300 g
folositi cantarul pentru masurat
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
100 g
Puneti sau amestec sau unul din ele care va place mai mult - puteti sa nu le puneti deloc daca nu aveti sau nu va place
Nuci
100 g
o mana de nuci pisate sau nuca de cocos

Pasi de urmat

1

Amestecati apa, zaharul si uleiul.

2

Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se adauga la amestecul de mai sus.

3

Amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data.

4

Urmeaza nucile pisate si fructele uscate taiate bucati mai mici, dupa preferinta. Eu am pus caise si prune uscate. Amesetcati bine toata compozitia.

5

Turnati aluatul intr-o tava de cuptor adanca asternuta cu hartie de copt - eu am folosit o tava rotunda de 28 cm diametru.

Daca vreti cantitate mai mare de prajitura dublati cantitatea de ingrediente.

6

Puneti tava la cuptor pt 35-40 de min la o temperatura medie, eu am pus 200 de grade. Probati cu o scobitoare inainte s-o scoateti.

Dupa ce s-a copt o lasati sa se raceasca complet apoi o taiati.

7

Se poate servi cu zahar pudra deasupra, scortisoara, nuca de cocos sau ciocolata de post topita.

Cea mai buna varianta dupa noi, a fost asa simpla fara nimic, dar na... trebuie sa o facem si putin frumoasa :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (32 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 134

olearus
olearus 22 Mar 2022, 15:59

Delicioasa negresa! Am pus 4 linguri de pudra de roșcove in loc de cacao și 4 linguri de magiun făcut de mama!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nelu
Nelu 09 Dec 2021, 20:30

Nu a crescut deloc, la mijloc a rămas crud.Poate făina este de vină,  am folosit Boromir. Am pus chiar un prăfuleț de praf de copt Dr. Oetker.

IsabelaElena111
Isabela Elena (IsabelaElena111) 28 Nov 2021, 17:43

Minunata reteta!

Am respectat lista de ingrediente, doar am adaugat o glazura de ciocolata neagra si bombonele de decor.
Cu siguranta voi mai face aceasta negresa!
E delicioasa!



 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Isabela Elena (IsabelaElena111) 28 Nov 2021, 17:53

Minunat, ma bucur mult ca va place!🤗

eduardu
Eduardu (eduardu) 24 Mar 2021, 17:19

Cea mai buna! Multumim de reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
RoxanaCătălina463
Roxana Cătălina (RoxanaCătălina463) 18 May 2017, 22:12

Cea mai buna negresa pe care am mancat-o pana acum!Multumesc pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
OlgaSarateanu275
Olga Sarateanu (OlgaSarateanu275) 05 Mar 2017, 19:53

Buna. Spuneti-mi va rog de ce cuptura a scazut din volum. Cit timp se cocea crestea foarte bine. Am pus praf de copt ai faina am luat de calitate. O alta cauza care ar fi? Ms

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Olga Sarateanu (OlgaSarateanu275) 05 Mar 2017, 20:10

Puneti un pic mai multa faina si aveti grija sa se coaca suficient, de obicei se lasa daca e cruda sau aluatul mai lichid.

OlgaSarateanu275
Olga Sarateanu (OlgaSarateanu275) Elena (lena) 06 Mar 2017, 18:05

Multumesc

EmiliaDumitru392
Emilia Dumitru (EmiliaDumitru392) 12 Aug 2016, 18:54

Multumesc pentru reteta,a iesit delicioasa.Nu am avut gem la indemana,dar am pus stafide si miez de nuca.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Geta A
Geta A 02 Apr 2016, 18:55

Extraordinar de buna.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
GiuDav
GiuDav 18 Apr 2014, 16:58

Buna Lena!

Multumim  pentru retetele delicioase! Recunosc faptul ca nu e prima reteta pe care o imprumut de la tine, dar acum vreau sa iti multumesc pentru toate retetele! A iesit super negresa de post! Eu am pus apa incalzita (asa este reteta mea de negresa, cu lapte cald si cred ca e un lucru care ajuta) si a iesit minunat! Nu a crescut nemaipomenit de mult, dar e exact cum ai spus: umeda si ciocolatoasa! P.S. Am pus o faina normala, si am cernut-o de 2 ori impreuna cu cacaoa. Mutumesc inca o data! Sarbatori frumoase tuturor! Paste fericit!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 28 Nov 2013, 13:30

Deci nu pot exprima in scris cat de minunata e aceasta reteta, ce textura are... Nu va ramane decat sa o incercati. Merita! Multumesc draga Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile