Negresa de post cu gem Reteta VIDEO

Negresa de post cu gem

Negresa cred ca este unul din cele mai bune deserturi in post - am incercat sa gasesc mai multe variante pe Google dar tot m-am intors la varianta Laurei Sava, foarte, foarte simpla si deosebit de gustoasa.

Pajitura este foarte buna, ciocolatoasa, un pic umeda, destul de consistenta de la gem si fructe uscate, nucile ii dau nota finala..... Si dupa toate astea, mancand din prajitura, ma tot gandeam - Oare de ce se inventeaza atatea retete de chec-uri si prajituri, daca din asa ingrediente simple iese asa o buntatate de desert?....

Si bineinteles a trecut testul cu brio la cel mai sofisticat degustatot de dulciuri din casa, nu s-a dezlipit pitica mea de farfuria cu negresa pana nu a mancat vreo 3 felii ca cea din poza :) Imi tot crestea inima cand ma gandeam ce bine ca am pus si nuci si caise uscate si prune.... cat mai multe vitamine in acest sezon rece.

Ingrediente

Apa
300 ml
Zahar
150 g
Ulei de floarea soarelui
150 ml
Gem de casa
4 linguri
sau dulceata - eu am pus dulceata de cirese
Cacao pudra
3 linguri
Praf de copt
1 lingurite
Faina alba calitate superioara
300 g
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
100 g
Puneti sau amestec sau unul din ele care va place mai mult - puteti sa nu le puneti deloc daca nu aveti sau nu va place
Nuci
100 g
o mana de nuci pisate sau nuca de cocos

Pasi de urmat

1

Amestecati apa, zaharul si uleiul.

2

Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se adauga la amestecul de mai sus.

3

Amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data.

4

Urmeaza nucile pisate si fructele uscate taiate bucati mai mici, dupa preferinta. Eu am pus caise si prune uscate. Amesetcati bine toata compozitia.

5

Turnati aluatul intr-o tava de cuptor adanca asternuta cu hartie de copt - eu am folosit o tava rotunda de 28 cm diametru.

Daca vreti cantitate mai mare de prajitura dublati cantitatea de ingrediente.

6

Puneti tava la cuptor pt 35-40 de min la o temperatura medie, eu am pus 200 de grade. Probati cu o scobitoare inainte s-o scoateti.

Dupa ce s-a copt o lasati sa se raceasca complet apoi o taiati.

7

Se poate servi cu zahar pudra deasupra, scortisoara, nuca de cocos sau ciocolata de post topita.

Cea mai buna varianta dupa noi, a fost asa simpla fara nimic, dar na... trebuie sa o facem si putin frumoasa :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (29 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 125

Issa
Issa 18 mar 2019, 19:50

E gustoasa, pufoasa si cu un gust deosebit. Mersi Lena ca ne oferi retete de desert in post.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 14 mar 2019, 19:35

Salut Lena in loc de apa pot pune lapte de migdale ??? Merci

lena
Elena (lena) Vio84 14 mar 2019, 19:38

Sigur, chiar mai bine😉

Vio84
Vio84 Elena (lena) 19 mar 2019, 23:46

A esit minunat !!!! Merci mult ça existi 💋💋💋

DianaNicoletaAnton424
Diana Anton (DianaNicoletaAnton424) 30 mar 2018, 15:59

Am facut azi negresa. Am pus ingredientele masurate si de calitate. De la inceput mi s-a parut cam multa faina, nu curgea frumos. A crescut frumos in cuptor dar la final a crapat tare urat la suprafata. Oare de ce?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diana Anton (DianaNicoletaAnton424) 30 mar 2018, 16:49

Sunt diferente in calitatea fainii, o adaugati treptat, sa nu fie aluatul prea gros.

DianaNicoletaAnton424
Diana Anton (DianaNicoletaAnton424) Elena (lena) 30 mar 2018, 16:55

Asta am reglat din ochi. Dar oare de ce sa fi crapat asa urat? Nu am patit niciodata, la nici un chec sau blat de tort. :(

lena
Elena (lena) Diana Anton (DianaNicoletaAnton424) 30 mar 2018, 16:57

De obicei pentru ca nu are oua, se poate intampla.

DianaNicoletaAnton424
Diana Anton (DianaNicoletaAnton424) Elena (lena) 30 mar 2018, 17:00

ok. multumesc mult! <3

Stefy3
Stefy3 24 iun 2017, 14:28

Am facut negresa aseara,foarte buna!

Spor la retete,Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
RoxanaC?t?lina463
Roxana C?t?lina (RoxanaC?t?lina463) 18 mai 2017, 22:12

Cea mai buna negresa pe care am mancat-o pana acum!Multumesc pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
OlgaSarateanu275
Olga Sarateanu (OlgaSarateanu275) 05 mar 2017, 19:53

Buna. Spuneti-mi va rog de ce cuptura a scazut din volum. Cit timp se cocea crestea foarte bine. Am pus praf de copt ai faina am luat de calitate. O alta cauza care ar fi? Ms

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Olga Sarateanu (OlgaSarateanu275) 05 mar 2017, 20:10

Puneti un pic mai multa faina si aveti grija sa se coaca suficient, de obicei se lasa daca e cruda sau aluatul mai lichid.

OlgaSarateanu275
Olga Sarateanu (OlgaSarateanu275) Elena (lena) 06 mar 2017, 18:05

Multumesc

EmiliaDumitru392
Emilia Dumitru (EmiliaDumitru392) 12 aug 2016, 18:54

Multumesc pentru reteta,a iesit delicioasa.Nu am avut gem la indemana,dar am pus stafide si miez de nuca.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Geta A
Geta A 02 apr 2016, 18:55

Extraordinar de buna.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 28 nov 2013, 13:30

Deci nu pot exprima in scris cat de minunata e aceasta reteta, ce textura are... Nu va ramane decat sa o incercati. Merita! Multumesc draga Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 17 ian 2012, 15:36

O prajitura de nota 10

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile