Negresa de post cu gem Reteta VIDEO
Aceasta negresa de post este neasteptat de buna, ciocolatoasa, un pic umeda, destul de consistenta de la gem si fructe uscate, nucile ii dau nota finala satioasa si crocanta. Dupa toate astea, servind din prajitura, ma tot gandeam - oare de ce se inventeaza atatea retete de chec-uri si prajituri, daca din doar atatea ingrediente simple iese asa o buntatate de desert?
Si bineinteles a trecut testul cu brio la cel mai sofisticat degustator de dulciuri din casa, nu s-a dezlipit pitica mea de farfuria cu negresa de post pana nu a mancat vreo 3 felii ca cea din poza. Imi tot crestea inima cand ma gandeam ce bine ca am completat-o cu nuci, caise uscate si prune, cat mai multe vitamine in acest sezon rece.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Apa
250 ml
folositi cana gradata
●
Ulei de floarea soarelui
150 ml
●
Gem de casa
4 linguri
sau dulceata - eu am pus dulceata de cirese
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Faina alba calitate superioara
300 g
folositi cantarul pentru masurat
●
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
100 g
Puneti sau amestec sau unul din ele care va place mai mult - puteti sa nu le puneti deloc daca nu aveti sau nu va place
●
Nuci
100 g
o mana de nuci pisate sau nuca de cocos
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecati apa, zaharul si uleiul.
Pas 2
Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se adauga la amestecul de mai sus.
Pas 3
Amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data.
Observati aici textura aluatului, acesta trebuie sa fie ceva mai lichid, dar totusi dens, ca un iaurt. Poate sa fie mai lichid daca gradul de absorbtie al fainii dvs este diferit de ce am folosit eu, in acest caz mai adaugati 40-50g de faina, sa va asigurati ca va fi negresa asa cum trebuie.
Pas 4
Urmeaza nucile pisate si fructele uscate taiate bucati mai mici, dupa preferinta. Eu am pus caise si prune uscate.
Amesetcati bine toata compozitia.
Pas 5
Turnati aluatul intr-o tava de cuptor adanca asternuta cu hartie de copt - eu am folosit o tava rotunda de 28 cm diametru.
Daca vreti cantitate mai mare de prajitura dublati cantitatea de ingrediente.
Pas 6
Puneti tava la cuptor pt 35-40 de min la o temperatura medie, eu am pus 200 de grade. Probati cu o scobitoare inainte s-o scoateti.
Dupa ce s-a copt o lasati sa se raceasca complet apoi o taiati.
Pas 7
Se poate servi cu zahar pudra deasupra, scortisoara, nuca de cocos sau ciocolata de post topita.
Cea mai buna varianta dupa noi, a fost asa simpla fara nimic, dar na... trebuie sa o facem si putin frumoasa :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (32 voturi)