Chec cu nucă și scorțișoară, de post
Îmi place mult perioada postului pentru că este o provocare pentru mine să găsesc și gătesc rețete deosebite și bineînțeles gustoase.
Acest chec este încă o dovadă că se poate mânca gustos și în post - aromat, gustos și fraged, vi-l recomand cu mare plăcere.
Merge să adăugați și bucățele de ciocolată neagră în el, sau îl faceți ca blat de tort și acoperiți cu cremă de ciocolată de post. Nucile recomand să nu le măcinați făină, lăsați bucățelele mici, să se simtă în chec.
Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
125 ml
sau 100g=12 linguri
●
Apă
130 ml
sau 140g = 14 linguri
●
Zahăr
220 g
sau 10 linguri
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Scorțișoară
1 lingurita
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Cacao pudră
2 linguri
puteți adăuga și ciocolată neagră bucățele - 50-100g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol turnați uleiul, apa, zahărul și vanilia, amestecați bine cu un tel sau lingură.
Pas 2
Adăugați făina, scorțișoara, praful de copt și cacao - amestecați cu telul bine să nu fie cocoloașe.
Pas 3
La urmă puneți nuca măcinată și opțional bucățelele de ciocolată.
Pas 4
Trebuie să vă iasă un aluat mai dens, ca smântâna groasă.
Pas 5
Îl turnați într-o tavă așternută cu hârtie de copt și puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute.
Pas 6
La mine a avut tendința să se rumenească cam tare la urmă, deși nu trecuse testul scobitorii.
Așadar, ultimele 10-15 minute l-am copt cu folie de aluminiu deasupra, să nu se usuce prea tare, dar să fie sigur copt înăuntru.
Îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească în tavă timp de vreo oră, acoperit cu un prosop.
Pas 7
Recomand să-l tăiați după ce se răcește complet, fiindcă nu are ouă în compoziție este mai sfărâmicios puțin.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)