Prajitura cu mere, nuci si scortisoara, de post

Prajitura cu mere, nuci si scortisoara, de post

Eu zic ca reteta asta de prajitura suna bine deja din titlu, si chiar este(chestia cu -de post- sa nu va intimideze, chiar nu seamana). Desi eu numai am mirosit-o si pipait-o bine, dupa viteza cu care a disparut si "mmm..."-urile familiei pot sa va spun ca e delicioasa.

Scortisoara ii da culoare si aroma deosebita, in combinatie cu mere si nuci, e nebunie de arome. Eu am mai inlocuit o parte din faina cu fulgi de ovaz fini si asa am facut-o si mai sanatoasa, cu un plus de fibre sanatoase.

Ingrediente

Mere
4 buc
Portocale
1 buc
vom folosi doar sucul de la ea, cam 100ml
Zahar
200 g
Ulei
100 ml
Faina alba
400 g
eu am inlcuit 100g de faina cu 100g de fulgi fini de ovaz
Scortisoara
2 lingurite
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.25 lingurite
Stafide
100 g
Nuci
100 g
optional

Pasi de urmat

1

Stoarceti zeama de la portocala.

2

Merele se spala si se curata de cotor.

3

Le maruntiti bine in robot sau blender, dar puteti si sa le dati prin razatoare.

Eu as prefera totusi robotul, asa puteti lasa bucatile de mere un pic mai mari si se vor simti in prajitura.

4

Intr-un bol puneti merele, adaugati zaharul, uleiul si zeama de portcale - amestecati bine.

5

Acum adaugati si faina(si fulgii de ovaz daca folositi), scortisoara, praful de copt si sarea - amestecati bine sa nu fie cocoloase.

6

Aluatul este ceva mai dens, asa si trebuie. Puneti stafidele si nucile putin taiate cu un cutit, sau in robot, amestecati.

7

Turnati aluatul intr-o tava(a mea a fost de 28x28cm) asternuta cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Nivelati si distribuiti uniform aluatul cu o lingura sau spatula.

8

Se coace la cuptor preincalzti la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute.

Cand este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.

9

Portionati si savurati.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (un platou mare)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 25

DianaU
DianaU 11 mar 2019, 00:12

Am incercat si eu in aceasta seara facand mici ajustari:am folosit faina integrala, o portocala 1/2 si fulgi de migdale in loc de nuci. La final am topit un pic de ciocolata si a iesit minunat. Multumesc pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Head863
Head (Head863) 23 feb 2018, 21:12

Cred că secretul unei prăjituri mai aerate este şi faptul că făina nu trebuie amestecată prea mult în compoziţie, doar atât cât să nu fie cocoloaşe mari de făină.

Nota mea pentru reteta:
IuliaWeiss451
Iulia Weiss (IuliaWeiss451) 23 feb 2018, 19:50

Foarte ușor de preparat și familia a fost încântată de rezultat. Mulțumim!

Nota mea pentru reteta:
VioricaGhervas758
Viorica Ghervas (VioricaGhervas758) 08 dec 2017, 23:26

Eu am făcut-o exact cum e indicat în rețeta ta, am respectat gramajul fiecărui ingredient și am pus făină doar, fără fulgi de ovăz, nu mi-a ieșit deloc lipicioasă! Super gustoasă, merci, Lena!

Nota mea pentru reteta:
AndroneMirela326
Mirela Androne (AndroneMirela326) 24 nov 2017, 20:52

Prajiturile sunt superbe! am facut astazi reteta, intocmai cu cantitatile mentionate in reteta, singura diferente fiind la cantitatea de zahar (am folosit 100 g) si la mere - le-am taiat cubulete cu cutitul. Sunt moi si aromate! Multumesc mult! voi reveni si cu poza

Nota mea pentru reteta:
VasileEcaterinaMoraru275
Vasile Ecaterina Moraru (VasileEcaterinaMoraru275) 27 mar 2017, 19:41

A iesit extraordinar de delicioasa, am taiat merele manual - mici cuburi, n-am folosit blender-ul si am pus mai multi fulgi decat faina si adaugat vanilie... mmm, am lansat in bucatarie un parfum discret asemanator celiui de strudel cu scortisoara.
Multumesc.

 

Ramona Popa
Ramona Popa 01 dec 2016, 08:14

A iesit super. Am dublat cantitatile deoarece am pregatit-o pentru parastasul bunicii mele. A fost foarte apreciata. Multumesc pentru reteta!!! 🌹🌹🌹

Nota mea pentru reteta:
Maria K
Maria K 19 mar 2016, 20:34

Fetelor eu aveam 3 mere si am pus si o banana si numai faina,a iesit super gusotasa! poate o mai tineti un pic la cuptor?! eu am pus cuptorul ventilat si 40 min  Mersi Lena ! e tare gustoasa! 

 
Nota mea pentru reteta:
Lucella
Lucella 18 dec 2015, 15:07

Trebuie de incercat, pare a fi minunata

mia barboiu
mia barboiu 28 nov 2015, 19:36

Minunata....eu am facut-o chiar mai dietetica cu  faina integrala si 200 g de fulgi de ovaz si inlocuind zaharul cu un indulcitor, nota 20...simpla, rapida si sanatoasa, de facut cu cea mai mare incredere..mii de multumiri Lena!!! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile