Ingrediente
●
Portocale
1 buc
vom folosi doar sucul de la ea, cam 100ml
●
Făină albă
400 g
eu am înlocuit 100g de făină cu 100g de fulgi fini de ovăz
●
Scorțișoară
2 lingurite
●
Praf de copt
10 g
1 plic
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Stoarceți zeama de la portocală.
Pas 2
Merele se spală și se curăță de cotor.
Pas 3
Le mărunțiți bine în robot sau blender, dar puteți și să le dați prin răzătoare.
Eu aș prefera totuși robotul, așa puteți lăsa bucățile de mere un pic mai mari și se vor simți în prăjitură.
Pas 4
Într-un bol puneți merele, adăugați zahărul, uleiul și zeama de portocală - amestecați bine.
Pas 5
Acum adăugați și făina (și fulgii de ovăz dacă folosiți), scorțișoara, praful de copt și sarea - amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 6
Aluatul este ceva mai dens, așa și trebuie. Puneți stafidele și nucile puțin tăiate cu un cuțit, sau în robot, amestecați.
Pas 7
Turnați aluatul într-o tavă (a mea a fost de 28x28cm) așternută cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Nivelați și distribuiți uniform aluatul cu o lingură sau spatulă.
Pas 8
Se coace la cuptor preîncălzit la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute.
Când este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă.
Pas 9
Porționați și savurați.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(un platou mare)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)