Ingrediente
●
Portocale
1 buc
vom folosi doar sucul de la ea, cam 100ml
●
Faina alba
400 g
eu am inlcuit 100g de faina cu 100g de fulgi fini de ovaz
●
Scortisoara
2 lingurite
●
Praf de copt
10 g
1 plic
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Stoarceti zeama de la portocala.
Pas 2
Merele se spala si se curata de cotor.
Pas 3
Le maruntiti bine in robot sau blender, dar puteti si sa le dati prin razatoare.
Eu as prefera totusi robotul, asa puteti lasa bucatile de mere un pic mai mari si se vor simti in prajitura.
Pas 4
Intr-un bol puneti merele, adaugati zaharul, uleiul si zeama de portcale - amestecati bine.
Pas 5
Acum adaugati si faina(si fulgii de ovaz daca folositi), scortisoara, praful de copt si sarea - amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 6
Aluatul este ceva mai dens, asa si trebuie. Puneti stafidele si nucile putin taiate cu un cutit, sau in robot, amestecati.
Pas 7
Turnati aluatul intr-o tava(a mea a fost de 28x28cm) asternuta cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Nivelati si distribuiti uniform aluatul cu o lingura sau spatula.
Pas 8
Se coace la cuptor preincalzti la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute.
Cand este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.
Pas 9
Portionati si savurati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(un platou mare)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)