Prajitura ruseasca cu branza de vaci

Prajitura ruseasca cu branza de vaci

Nu stiu de ce este anume ruseasca, dar asa o numeste si autoarea retetei, deci asa sa fie. Oricum denumirea nu are importanta, da faptul ca este una din cele mai delicioase prajituri, a fost apreciata de toti membrii familiei - si sa stiti ca se face foarte repede si frumos.

Ar fi ceva asemanator la gust cu un cheescake, dar mai simplu la preparat si mai repede - plus blatul de cacao ....deci cum se zice la restaurantul unde fac practica " Belea!" :)

Ingrediente

Unt
380 g
200g unt mai tare pentru aluat si 180g de unt moale la temperatura camerei
Zahar
300 g
Branza de vaci
500 g
Oua
5 buc
Faina alba calitate superioara
350 g
Cacao pudra
30 g
Budinca de vanilie la plic
1 buc
am pus un plic din acela de la dr.oetker, vedeti poza in pasi
Praf de copt
10 g
adica 1 plic
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Intr-un robot sau blender se pun 200 g de unt taiat bucatele, plus 150g de zahar.

2

Urmeaza sa adaugati faina, 1 ou, cacao si praful de copt.

3

Si lasati blenderul sa-si faca treaba.

4

Trebuie sa va iasa un aluat mai sfaramicios, gen cocoloase sau faramituri.

5

Puneti 2/3 din aluat intr-o tava de cuptor (eu am folosit una cu pereti detasabili de 28cm), distribuiti aluatul pe tot fundul tavii si cam 2 cm pe pereti - presati putin cu degetele.

6

Pentru umplutura trebuie sa va luati niste budinca din comert - cam asa cum este cea de la Dr.Oetker, de vanilie, simpla.

7

Si facem umplutura, la fel in cuva robotului, bineinteles spalat de la coca de aluat :)

Deci se pun 180g unt moale, la temperatura camerei - plus branza de vaci si 150g de zahar.

8

Apoi adaugati 4 oua, budinca de vanilie si esenta de vanilie.

9

Blendati toata compozitia bine, sa fie omogena.

10

Turnati umplutura de branza peste blatul pregatit anterior.

11

Restul de 1/3 de aluat se rupe bucatele si se arunca aleatoriu pe toata suprafara prajiturii, peste branza.

12

O puneti la cuptor pentru 45-50 de minute, la 160-180 de grade.

O lasati pana incepe sa se rumeneasca pe margini - eu am bronzat-o cam mult - deci aveti grija.

13

Lasati sa se raceasca complet, ca sa se prinda bine umplutura de branza.

14

O serviti cu mare placere, sigur va fi o delectare pentru toata familia.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

CristinaUrsache421
Cristina Ursache (CristinaUrsache421) 03 apr 2021, 21:39

Este extraordinara această reteta! Mulțumim

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tetpmeptti11
Tetpmeptti11 09 mar 2021, 16:59

Multumesc frumos ptr reteta . este minunata si eu am redus la aluat zaharul laa jumatate , nu imi plac asa dulci ...Este perfecta ! Mersi Lena

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roxana
Roxana 04 dec 2020, 16:35

Desi am preparat de foarte multe ori aceasta prajitura, a venit si randul pozei: e o delicatesa, la propriu! Desi eu nu sunt cel mai mare fan al prajiturilor cu branza dulce ori cheesecake-uri ( prajituri "cremoase" cu branza ), pe aceasta "rusoaica" o devorez la propriu! Multumesc, Lena, pentru reteta! De data aceasta, am adaugat, in plus, 200 grame branza mascarpone ( intrucat ne place cu multa umplutura ) si am redus cantitatea de zahar la jumatate.  Un weekend cat mai frumos!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 27 ian 2018, 19:19

Este prajitura preferată a copiilor mei. Multumesc inca o data, draga Lena! :)

Nota mea pentru reteta:
C.Bianca
C.Bianca 19 ian 2017, 20:27

Lena,poti oare sa.mi spui dc cand am taiat.o era lichida inauntru si pe dinafara e coapta. Pe margini era ok branza dar la interior e lichida. Amestecul foarte bun. Era putin calduta cand am taiat.o. Mersi

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) C.Bianca 19 ian 2017, 20:42

Cred ca nu ati copt-o bine, mai trebuia tinuta in cuptor.

ETA
ETA 16 feb 2016, 23:10

Am facut astăzi aceasta prajitura, a plăcut mult copiilor, am trimis si parinților, au apreciat-o si ei. Se face destul de repede, la copt a trebuit sa astept ceva mai mult, am lăsat- o la foc mic cam o ora jumate, pana s-a rumenit frumos. După ce am scos-o din cuptor s- a lăsat un pic, dar cred ca e normal. Crema de branza e mai moale, fina, dar ferma. Minunata combinatia de branza si cacao! Multumim Lena! Multa sanatate tie si familiei tale!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 15 aug 2013, 16:52

Deci e minunata aceasta prajitura. Am pus in loc de budinca de vanilie, de caramel pt ca de aceea aveam prin casa. Dar ce mai conteaza...e mirifica. Ador retetele tale draga Lena! Si nu numai eu...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 nov 2012, 13:04

E foarte foarte delicioasa!!!

Poza mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 28 mar 2012, 20:56

este foarte buna nici nu zici ca are in compozitie branza

Poza mea pentru reteta:
olguta
olguta 07 nov 2011, 21:35

Este de mii de ori mai bun decat cheesecake-urile pe care le-am comandat la cafenele si restaurante. Umplutura este fina, cremoasa. Cei drept, dupa cateva ore la frigider a fost mai gustos. Ai mei, initial s-au aratat sceptici, dar pe urma au mancat pe nerasuflate. Azi, am venit repede de la serviciu pentru a reusi inainte de ora 6 sa mananc o feliuta si surpriza: din jumatate de prajitura, cat am lasat dimineata in frigider, nu a ramas nimic. Merci mult, Lena, pentru ca aduni recete extraordinare, dar in acelasi timp foarte usoare.

P.S. Nu am robot de bucatarie. Atat aluatul, cat si umplutura le-am facut cu mixerul, iar pe alocuri chiar si cu mana

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile