Ingrediente
●
Unt
380 g
200g unt mai tare pentru aluat și 180g de unt moale la temperatura camerei
●
Făină albă calitate superioară
350 g
●
Budincă de vanilie la plic
1 buc
am pus un plic din acela de la dr.oetker, vedeți poza în pași
●
Praf de copt
10 g
adică 1 plic
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un robot sau blender se pun 200 g de unt tăiat bucățele, plus 150g de zahăr.
Pas 2
Urmează să adăugați făina, 1 ou, cacao și praful de copt.
Pas 3
Și lăsați blenderul să-și facă treaba.
Pas 4
Trebuie să vă iasă un aluat mai sfărâmicios, gen cocoloașe sau fărâmituri.
Pas 5
Puneți 2/3 din aluat într-o tavă de cuptor (eu am folosit una cu pereți detașabili de 28cm), distribuiți aluatul pe tot fundul tăvii și cam 2 cm pe pereți - presați puțin cu degetele.
Pas 6
Pentru umplutură trebuie să vă luați niște budincă din comerț - cam așa cum este cea de la Dr.Oetker, de vanilie, simplă.
Pas 7
Și facem umplutura, la fel în cuva robotului, bineînțeles spălat de la coca de aluat :)
Deci se pun 180g unt moale, la temperatura camerei - plus brânza de vaci și 150g de zahăr.
Pas 8
Apoi adăugați 4 ouă, budinca de vanilie și esența de vanilie.
Pas 9
Blendați toată compoziția bine, să fie omogenă.
Pas 10
Turnați umplutura de brânză peste blatul pregătit anterior.
Pas 11
Restul de 1/3 de aluat se rupe bucățele și se aruncă aleatoriu pe toată suprafața prăjiturii, peste brânză.
Pas 12
O puneți la cuptor pentru 45-50 de minute, la 160-180 de grade.
O lăsați până începe să se rumenească pe margini - eu am bronzat-o cam mult - deci aveți grijă.
Pas 13
Lăsați să se răcească complet, ca să se prindă bine umplutura de brânză.
Pas 14
O serviți cu mare plăcere, sigur va fi o delectare pentru toată familia.
Poftă bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)