Prăjitura rusească cu brânză de vaci

Prăjitura rusească cu brânză de vaci

Nu știu de ce este anume rusească, dar așa o numește și autoarea rețetei, deci așa să fie. Oricum denumirea nu are importanță, dar faptul că este una din cele mai delicioase prăjituri, a fost apreciată de toți membrii familiei - și să știți că se face foarte repede și frumos.

Ar fi ceva asemănător la gust cu un cheesecake, dar mai simplu la preparat și mai repede - plus blatul de cacao....deci cum se zice la restaurantul unde fac practică "Belea!" :)

Ingrediente

Unt
380 g
200g unt mai tare pentru aluat și 180g de unt moale la temperatura camerei
Zahăr
300 g
   
Brânză de vaci
500 g
   
Ouă
5 buc
   
Făină albă calitate superioară
350 g
   
Cacao pudră
30 g
   
Budincă de vanilie la plic
1 buc
am pus un plic din acela de la dr.oetker, vedeți poza în pași
Praf de copt
10 g
adică 1 plic
Esență de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un robot sau blender se pun 200 g de unt tăiat bucățele, plus 150g de zahăr.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

Urmează să adăugați făina, 1 ou, cacao și praful de copt.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Și lăsați blenderul să-și facă treaba.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

Trebuie să vă iasă un aluat mai sfărâmicios, gen cocoloașe sau fărâmituri.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 4
Pas 5

Puneți 2/3 din aluat într-o tavă de cuptor (eu am folosit una cu pereți detașabili de 28cm), distribuiți aluatul pe tot fundul tăvii și cam 2 cm pe pereți - presați puțin cu degetele.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 5
Pas 6

Pentru umplutură trebuie să vă luați niște budincă din comerț - cam așa cum este cea de la Dr.Oetker, de vanilie, simplă.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 6
Pas 7

Și facem umplutura, la fel în cuva robotului, bineînțeles spălat de la coca de aluat :)

Deci se pun 180g unt moale, la temperatura camerei - plus brânza de vaci și 150g de zahăr.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 7
Pas 8

Apoi adăugați 4 ouă, budinca de vanilie și esența de vanilie.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 8
Pas 9

Blendați toată compoziția bine, să fie omogenă.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 9
Pas 10

Turnați umplutura de brânză peste blatul pregătit anterior.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 10
Pas 11

Restul de 1/3 de aluat se rupe bucățele și se aruncă aleatoriu pe toată suprafața prăjiturii, peste brânză.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 11
Pas 12

O puneți la cuptor pentru 45-50 de minute, la 160-180 de grade.

O lăsați până începe să se rumenească pe margini - eu am bronzat-o cam mult - deci aveți grijă.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 12
Pas 13

Lăsați să se răcească complet, ca să se prindă bine umplutura de brânză.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 13
Pas 14

O serviți cu mare plăcere, sigur va fi o delectare pentru toată familia.

Poftă bună!

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

CristinaUrsache421
Cristina Ursache (CristinaUrsache421) 03 Apr 2021, 21:39

Este extraordinara această reteta! Mulțumim

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Tetpmeptti11
Tetpmeptti11 09 Mar 2021, 16:59

Multumesc frumos ptr reteta . este minunata si eu am redus la aluat zaharul laa jumatate , nu imi plac asa dulci ...Este perfecta ! Mersi Lena

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Roxana
Roxana 04 Dec 2020, 16:35

Desi am preparat de foarte multe ori aceasta prajitura, a venit si randul pozei: e o delicatesa, la propriu! Desi eu nu sunt cel mai mare fan al prajiturilor cu branza dulce ori cheesecake-uri ( prajituri "cremoase" cu branza ), pe aceasta "rusoaica" o devorez la propriu! Multumesc, Lena, pentru reteta! De data aceasta, am adaugat, in plus, 200 grame branza mascarpone ( intrucat ne place cu multa umplutura ) si am redus cantitatea de zahar la jumatate.  Un weekend cat mai frumos!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 27 Jan 2018, 19:19

Este prajitura preferată a copiilor mei. Multumesc inca o data, draga Lena! :)

Nota mea pentru rețetă:
C.Bianca
C.Bianca 19 Jan 2017, 20:27

Lena,poti oare sa.mi spui dc cand am taiat.o era lichida inauntru si pe dinafara e coapta. Pe margini era ok branza dar la interior e lichida. Amestecul foarte bun. Era putin calduta cand am taiat.o. Mersi

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) C.Bianca 19 Jan 2017, 20:42

Cred ca nu ati copt-o bine, mai trebuia tinuta in cuptor.

ETA
ETA 16 Feb 2016, 23:10

Am facut astăzi aceasta prajitura, a plăcut mult copiilor, am trimis si parinților, au apreciat-o si ei. Se face destul de repede, la copt a trebuit sa astept ceva mai mult, am lăsat- o la foc mic cam o ora jumate, pana s-a rumenit frumos. După ce am scos-o din cuptor s- a lăsat un pic, dar cred ca e normal. Crema de branza e mai moale, fina, dar ferma. Minunata combinatia de branza si cacao! Multumim Lena! Multa sanatate tie si familiei tale!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
HDorina
HDorina 15 Aug 2013, 16:52

Deci e minunata aceasta prajitura. Am pus in loc de budinca de vanilie, de caramel pt ca de aceea aveam prin casa. Dar ce mai conteaza...e mirifica. Ador retetele tale draga Lena! Si nu numai eu...

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Nov 2012, 13:04

E foarte foarte delicioasa!!!

Poza mea pentru rețetă:
camelia dobre
camelia dobre 28 Mar 2012, 20:56

este foarte buna nici nu zici ca are in compozitie branza

Poza mea pentru rețetă:
olguta
olguta 07 Nov 2011, 21:35

Este de mii de ori mai bun decat cheesecake-urile pe care le-am comandat la cafenele si restaurante. Umplutura este fina, cremoasa. Cei drept, dupa cateva ore la frigider a fost mai gustos. Ai mei, initial s-au aratat sceptici, dar pe urma au mancat pe nerasuflate. Azi, am venit repede de la serviciu pentru a reusi inainte de ora 6 sa mananc o feliuta si surpriza: din jumatate de prajitura, cat am lasat dimineata in frigider, nu a ramas nimic. Merci mult, Lena, pentru ca aduni recete extraordinare, dar in acelasi timp foarte usoare.

P.S. Nu am robot de bucatarie. Atat aluatul, cat si umplutura le-am facut cu mixerul, iar pe alocuri chiar si cu mana

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile