Ingrediente
●
Unt
380 g
200g unt mai tare pentru aluat si 180g de unt moale la temperatura camerei
●
Faina alba calitate superioara
350 g
●
Budinca de vanilie la plic
1 buc
am pus un plic din acela de la dr.oetker, vedeti poza in pasi
●
Praf de copt
10 g
adica 1 plic
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un robot sau blender se pun 200 g de unt taiat bucatele, plus 150g de zahar.
Pas 2
Urmeaza sa adaugati faina, 1 ou, cacao si praful de copt.
Pas 3
Si lasati blenderul sa-si faca treaba.
Pas 4
Trebuie sa va iasa un aluat mai sfaramicios, gen cocoloase sau faramituri.
Pas 5
Puneti 2/3 din aluat intr-o tava de cuptor (eu am folosit una cu pereti detasabili de 28cm), distribuiti aluatul pe tot fundul tavii si cam 2 cm pe pereti - presati putin cu degetele.
Pas 6
Pentru umplutura trebuie sa va luati niste budinca din comert - cam asa cum este cea de la Dr.Oetker, de vanilie, simpla.
Pas 7
Si facem umplutura, la fel in cuva robotului, bineinteles spalat de la coca de aluat :)
Deci se pun 180g unt moale, la temperatura camerei - plus branza de vaci si 150g de zahar.
Pas 8
Apoi adaugati 4 oua, budinca de vanilie si esenta de vanilie.
Pas 9
Blendati toata compozitia bine, sa fie omogena.
Pas 10
Turnati umplutura de branza peste blatul pregatit anterior.
Pas 11
Restul de 1/3 de aluat se rupe bucatele si se arunca aleatoriu pe toata suprafara prajiturii, peste branza.
Pas 12
O puneti la cuptor pentru 45-50 de minute, la 160-180 de grade.
O lasati pana incepe sa se rumeneasca pe margini - eu am bronzat-o cam mult - deci aveti grija.
Pas 13
Lasati sa se raceasca complet, ca sa se prinda bine umplutura de branza.
Pas 14
O serviti cu mare placere, sigur va fi o delectare pentru toata familia.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)