Prajitura marmorata la tigaie
Sunt multe retete care imi fac click, ies din prima si sunt chiar "Oau!", recunosc ca imi place sa le descopar pentru ca sa va usurez si voua, si mie, munca in bucataria de zi cu zi. Aceasta prajitura marmorata asa este - rapida, se prepara fara cuptor, o gatiti la tigaie si merge sa va alintati cu ceva dulce de casa chiar si cand mergeti in vacante sau nu aveti la dispozitie un cuptor.
Am fost sceptica, dar curioasa, si a meritat incercarea! Chiar va recomand reteta aceasta de prajitura marmorata la tigaie cu insistenta - in jumatate de ora este gata, cu minim efort si ingrediente la indemana in cam orice bucatarie. Iese pufoasa, moale, aromata si foarte gustoasa, cred ca merge folosita si ca blat de tort chiar.
Cantitatile de mai jos se potrivesc perfect pentru o tigaie mare, de 28cm in diametru, dar daca folositi tigaie de 24-26cm, puteti usor reduce la jumatate ingredientele.
Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
aproximativ 1 pahar
●
Praf de copt
10 g
sau 1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti intr-un bol mare ouale, zaharul si vanilia, amestecati bine compozitia cu un tel sau mixer.
Pas 2
Incorporati incet uleiul.
Pas 3
Apoi adaugati iaurtul si iarasi amestecati.
Pas 4
La final puneti faina impreuna cu praful de copt, amestecati bine cu telul pana nu mai sunt cocoloase.
Pas 5
Ungeti cu putin ulei tigaia(neincalzita) si turnati jumatate din aluat in ea.
Pas 6
In jumatatea ramasa din bol adaugati 2 linguri de cacao si 2 linguri de lapte, amestecati bine.
Merg bine combinate aici si stafide, merisoare, nuci, etc.
Pas 7
Cu lingura puneti acest aluat cu cacao peste cel din tigaie.
Pas 8
Treceti cu o scobitoare prin aceste randuri de aluat, usor sa amestecati cele 2 straturi.
Pas 9
Acum puneti capacul pe tigaie si lasati la foc foarte mic timp de 30 de minute.
Pas 10
Dupa acest timp recomand sa faceti testul scobitorii - daca iese curata, prajitura este gata.
Partea de sus este normal sa nu se rumeneasca, dar nu va speriati, asa este ok.
Lasati 15-20 minute sa se racoreasca in tigaie, apoi o scoateti atent pe un platou.
Pas 11
In schimb baza este rumena si foarte faina, o puteti servi asa, cu fundul in sus.
Pas 12
Sau cu fata in sus, dar presarata deasupra cu putin zahar pudra sau cacao.
Pas 13
Portionati si serviti, este neasteptat de buna si cu siguranta va fi apreciata de toata familia.
Pofta Buna!
Cantitate:
900 g
(12-14 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)