Ingrediente
●
Unt
200 g
untul sa fie moale
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Faina alba calitate superioara
150 g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Lapte de vaca
3 linguri
●
Ananas bucati/conserva
1 buc
sau ananas proaspat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai pregatim tava pentru prajitura - folositi una de 26-28cm diametru - o asterneti cu hartie de copt si ca sa se tina mai bine hartia de tava o ungeti cu putin unt pe ambele parti.
Pas 2
Amestecati faina cu amidon, sare si praful de copt.
Pas 3
Intr-un bol mai adanc puneti 50g de unt moale si 50g de zahar.
Pas 4
Amestecati cu mixerul untul si zaharul, apoi adaugati ouale,cate unul - dupa fiecare ou mixati bine compozitita.
Pas 5
Adaugati amestecul de faina la compozitia de unt si oua.
Pas 6
Se formeaza un aluat mai gros, dar nu o coca tare.
Pas 7
Turnati aluatul in tava, si usor cu o lingura il intindeti uniform pe toata suprafata.
Pas 8
Ananasul il taiati bucatele(daca luati ananas rondele sau proaspat) si puneti pe aluat.
Pas 9
Acum pregatim crema de cocos - intr-o cratita puneti pe foc laptele, 150g de unt si 150g de zahar.
Pas 10
Cand se topeste untul si zaharul, adaugati nuca de cocos si lasati sa fiarba 1-2 min. Amestecati bine.
Pas 11
Asa arata crema de cocos.
Pas 12
Intindeti crema de cocos uniform peste bucatile de ananas.
Pas 13
Puneti la cuptor la temperatura medie si lasati pana se rumeneste bine.
Pas 14
Cand se raceste complet, o scoateti din forma, puteti presara cu zahar pudra, portionati si serviti cu placere :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
4 (5 voturi)