Ingrediente
●
Unt
200 g
untul să fie moale
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Făină albă calitate superioară
150 g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Lapte de vacă
3 linguri
●
Ananas bucăți/conservă
1 buc
sau ananas proaspăt
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi pregătim tava pentru prăjitură - folosiți una de 26-28 cm diametru - o așterneți cu hârtie de copt și ca să se țină mai bine hârtia de tavă o ungeți cu puțin unt pe ambele părți.
Pas 2
Amestecați făina cu amidon, sare și praful de copt.
Pas 3
Într-un bol mai adânc puneți 50 g de unt moale și 50 g de zahăr.
Pas 4
Amestecați cu mixerul untul și zahărul, apoi adăugați ouăle, câte unul - după fiecare ou mixați bine compoziția.
Pas 5
Adăugați amestecul de făină la compoziția de unt și ouă.
Pas 6
Se formează un aluat mai gros, dar nu o cocă tare.
Pas 7
Turnați aluatul în tavă, și ușor cu o lingură îl întindeți uniform pe toată suprafața.
Pas 8
Ananasul îl tăiați bucătele (dacă luați ananas rondele sau proaspăt) și puneți pe aluat.
Pas 9
Acum pregătim crema de cocos - într-o cratiță puneți pe foc laptele, 150 g de unt și 150 g de zahăr.
Pas 10
Când se topește untul și zahărul, adăugați nuca de cocos și lăsați să fiarbă 1-2 min. Amestecați bine.
Pas 11
Așa arată crema de cocos.
Pas 12
Întindeți crema de cocos uniform peste bucățile de ananas.
Pas 13
Puneți la cuptor la temperatură medie și lăsați până se rumenește bine.
Pas 14
Când se răcește complet, o scoateți din formă, puteți presăra cu zahăr pudră, porționați și serviți cu plăcere :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
4 (5 voturi)