Prajitura cu ananas si crema de cocos

Prajitura cu ananas si crema de cocos

Foarte aromata prajitura, se prepara repede si iar am umplut casa cu miros de cocos :) Autoarea retetei mentioneaza ca a luat reteta dintr-o carte germana de culinarie, denumirea originala fiind "Ananas-Kokos-Kuchen".

Cu siguranta o voi mai face, mai ales ca a mancat si copilasul meu mofturos la mancare - nu ar manca ananas asa cum este el, dar in prajitura nici nu l-o simtit, tot mai cerea.

Ingrediente

Unt
200 g
untul sa fie moale
Zahar
200 g
Oua
2 buc
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Faina alba calitate superioara
150 g
Amidon alimentar
50 g
Praf de copt
1 lingurita
Lapte de vaca
3 linguri
Nuca de cocos
150 g
Ananas bucati/conserva
1 buc
sau ananas proaspat

Pasi de urmat

Pas 1

Mai intai pregatim tava pentru prajitura - folositi una de 26-28cm diametru - o asterneti cu hartie de copt si ca sa se tina mai bine hartia de tava o ungeti cu putin unt pe ambele parti.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 1
Pas 2

Amestecati faina cu amidon, sare si praful de copt.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 2
Pas 3

Intr-un bol mai adanc puneti 50g de unt moale si 50g de zahar.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 3
Pas 4

Amestecati cu mixerul untul si zaharul, apoi adaugati ouale,cate unul -  dupa fiecare ou mixati bine compozitita.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 4
Pas 5

Adaugati amestecul de faina la compozitia de unt si oua.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 5
Pas 6

Se formeaza un aluat mai gros, dar nu o coca tare.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 6
Pas 7

Turnati aluatul in tava, si usor cu o lingura il intindeti uniform pe toata suprafata.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 7
Pas 8

Ananasul il taiati bucatele(daca luati ananas rondele sau proaspat) si puneti pe aluat.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 8
Pas 9

Acum pregatim crema de cocos - intr-o cratita puneti pe foc laptele, 150g de unt si 150g de zahar.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 9
Pas 10

Cand se topeste untul si zaharul, adaugati nuca de cocos si lasati sa fiarba 1-2 min. Amestecati bine.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 10
Pas 11

Asa arata crema de cocos.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 11
Pas 12

Intindeti crema de cocos uniform peste bucatile de ananas.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 12
Pas 13

Puneti la cuptor la temperatura medie si lasati pana se rumeneste bine.

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 13
Pas 14

Cand se raceste complet, o scoateti din forma, puteti presara cu zahar pudra, portionati si serviti cu placere :)

Pofta Buna!

Prajitura cu ananas si crema de cocos - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 4 (5 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

alinutza85
alinutza85 13 Jan 2010, 19:04

ce bine arata...vreau si eu....dar nu am amidon....as putea sa-l inlocuiesc cu faina??merci!!

lena
Elena (lena) alinutza85 13 Jan 2010, 19:07

Nu stiu, incearca si ne spui si noua cum a fost. Logic nu ar trebui sa conteze mult, poate va fi mai tare aluatul.

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 14 Jan 2010, 19:03

Este super! Nici nu ma asteptam ca o sa iasa atat de buna!

cosmina30
cosmina30 18 Jan 2010, 09:07

o prajitura DELICIOASA! De altfel, atunci cand incerc o reteta de la tine, o fac "cu ochii inchisi", convinsa fiind ca nu poate sa iasa altfel decat foarte bine. Felicitari pentru site si multumesc pentru retete. M-ai salvat in nenumarate randuri!

lena
Elena (lena) 18 Jan 2010, 23:09

Raspund aici la o intrebare trimisa pe mail  - Ce rol are amidonul in reteta - face aluatul mai usor, faina este mai densa decat amidonul si ia mult mai mult din lichidul din aluat. Din acest motiv il folosesc si la pandispan, acesta se face foarte fin, se topeste in gura.

De ce se mai foloseste bicarbonat, daca este si praf de copt - sincera sa fiu nu stiu exact, doar ca praful de copt actioneaza un pic altfel decat bicarbonatul (acesta are proprietate sa faca anumite reactii chimice cu ingredientele din aluat).

Si ultima - secretul reusitei multor retete este faptul ca la baza lor stau anumite cantitati de ingrediente, fiecare ingredient isi are rostul lui chimic - deci respectati retetele si intotdeauna veti avea succes in bucatarie. Cand ajungeti la un nivel destul de inalt in arta culiinara, atunci incepeti usor improvizatiile.

MiDor
MiDor 22 Jan 2010, 06:38

in general prajitura a fost  reusita .Iubitul meu sot a fost din nou placut impresionat. Singurul lucru care as reprosa este ca blatul mi s-a parut putin cam uscat in comparatie cu "umplutura" (daca as putea numi ananasul si nuca de cocos asa). Nu stiu daca am gresit eu ceva sau asa ar trebui sa fie.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 Jan 2010, 11:41

Dap, asa a fost si la mine, nu ai gresit deloc. Blatul intr-adevar este un pic mai tare, poate data viitoare de pus mai putina faina, o sa incerc si asa. Umplutura este mai lichida, posibil asa si trebuie sa fie, asa arata si pe poza sursa.

anutza
Ana (anutza) 20 Apr 2010, 15:40

dar daca punem praf de copt dc mai punem si amidon? mie una nu-mi place amidon in prajituri

lena
Elena (lena) Ana (anutza) 20 Apr 2010, 15:43

Nu am incercat fara amidon, nu cred ca ar fi o mare problema, poate aluatul va fi mai tare, dar nu este grav..

anutza
Ana (anutza) 28 Apr 2010, 21:13

as putea pune mere in loc de ananas nu?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana (anutza) 28 Apr 2010, 21:15

Cred ca poti

Galia
Galia 19 May 2010, 21:32

O prajitura superba!


Am facut-o astazi si am fost surprinsa de rezultat, am fost laudata si mi s-a spus ca mirosea si pe scara blocului a prajitura, sarmanii vecini


Nu am pus amidon, insa blatul de parca nici nu exista, a iesit super pufos si s-a combinat de minune cu anansul si cocosul.

Va recomand reteta aceasta cu incredere!!!

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 16 Oct 2010, 08:48

Îmi place combinaţia ! Trebuie să fie tare gustoasă această prăjitură !

Nota mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 07 Sep 2012, 22:31

nu trebuie lasata prea mult la copt. eu am dat focul mic si am clocit-o cam mult pt. ca mi-era frica blatul sa ramana necopt. eu am cuptor clasic de aragaz. deasupra e mai caramelizata dar nu suparator iar blatul foarte uscacios. asta este mai putin placut.

Nota mea pentru reteta:
maria T
maria T 28 Oct 2012, 08:58

e faina dar nuca de cocos cred ca e prea multa si e sfaramicioasa.

Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 08 Nov 2012, 14:49

Si eu cred ca e multa nuca de cocos sau poate cea pe care am folosit-o a fost mai putin calitativa dar s-a primit ceva bun orcum. 

Poza mea pentru reteta:
maria T
maria T 08 Nov 2012, 22:19

Eu am so mai incerc odata dar am sa combin acea crema de deasupra cu gris ca sa se lege pentru ca nuca de cocos nu are cu ce sa se lege si de asta se imprastie toata. In rest combinatia, aluatul cu ananas e super.

Lia1
Lia1 10 Nov 2012, 13:54

mie tocmai blatul nu mi-a reusit, era foarte uscacios, n-avea de la ce sa se insiropeze, ananasul n-a fost deajuns  ... nu l-a inmuiat; mai multi au semnalat asta aici

pyty
angy rosieanu (pyty) 13 Nov 2012, 13:03

foarte buna prajiturica,am facut-o de cel putin 5 ori si mi-a iesit super buna,o combinatie reusita.felicitari pentru reteta,pupi

Rocsana Dan
Rocsana Dan 04 Jan 2015, 19:14

Am incercat si eu reteta si mi-a iesit foarte bunaaa :)

Poza mea pentru reteta: