Prăjitură cu ananas și cremă de cocos

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos

Foarte aromată prăjitură, se prepară repede și iar am umplut casa cu miros de cocos :) Autoarea rețetei menționează că a luat rețeta dintr-o carte germană de culinărie, denumirea originală fiind "Ananas-Kokos-Kuchen".

Cu siguranță o voi mai face, mai ales că a mâncat și copilașul meu mofturos la mâncare - nu ar mânca ananas așa cum este el, dar în prăjitură nici nu l-a simțit, tot mai cerea.

Ingrediente

Unt
200 g
untul să fie moale
Zahăr
200 g
   
Ouă
2 buc
   
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Făină albă calitate superioară
150 g
   
Amidon alimentar
50 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Lapte de vacă
3 linguri
   
Nucă de cocos
150 g
   
Ananas bucăți/conservă
1 buc
sau ananas proaspăt

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi pregătim tava pentru prăjitură - folosiți una de 26-28 cm diametru - o așterneți cu hârtie de copt și ca să se țină mai bine hârtia de tavă o ungeți cu puțin unt pe ambele părți.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 1
Pas 2

Amestecați făina cu amidon, sare și praful de copt.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 2
Pas 3

Într-un bol mai adânc puneți 50 g de unt moale și 50 g de zahăr.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 3
Pas 4

Amestecați cu mixerul untul și zahărul, apoi adăugați ouăle, câte unul -  după fiecare ou mixați bine compoziția.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 4
Pas 5

Adăugați amestecul de făină la compoziția de unt și ouă.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 5
Pas 6

Se formează un aluat mai gros, dar nu o cocă tare.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 6
Pas 7

Turnați aluatul în tavă, și ușor cu o lingură îl întindeți uniform pe toată suprafața.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 7
Pas 8

Ananasul îl tăiați bucătele (dacă luați ananas rondele sau proaspăt) și puneți pe aluat.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 8
Pas 9

Acum pregătim crema de cocos - într-o cratiță puneți pe foc laptele, 150 g de unt și 150 g de zahăr.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 9
Pas 10

Când se topește untul și zahărul, adăugați nuca de cocos și lăsați să fiarbă 1-2 min. Amestecați bine.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 10
Pas 11

Așa arată crema de cocos.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 11
Pas 12

Întindeți crema de cocos uniform peste bucățile de ananas.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 12
Pas 13

Puneți la cuptor la temperatură medie și lăsați până se rumenește bine.

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 13
Pas 14

Când se răcește complet, o scoateți din formă, puteți presăra cu zahăr pudră, porționați și serviți cu plăcere :)

Poftă Bună!

Prăjitură cu ananas și cremă de cocos - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 4 (5 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

alinutza85
alinutza85 13 Jan 2010, 19:04

ce bine arata...vreau si eu....dar nu am amidon....as putea sa-l inlocuiesc cu faina??merci!!

lena
Elena (lena) alinutza85 13 Jan 2010, 19:07

Nu stiu, incearca si ne spui si noua cum a fost. Logic nu ar trebui sa conteze mult, poate va fi mai tare aluatul.

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 14 Jan 2010, 19:03

Este super! Nici nu ma asteptam ca o sa iasa atat de buna!

cosmina30
cosmina30 18 Jan 2010, 09:07

o prajitura DELICIOASA! De altfel, atunci cand incerc o reteta de la tine, o fac "cu ochii inchisi", convinsa fiind ca nu poate sa iasa altfel decat foarte bine. Felicitari pentru site si multumesc pentru retete. M-ai salvat in nenumarate randuri!

lena
Elena (lena) 18 Jan 2010, 23:09

Raspund aici la o intrebare trimisa pe mail  - Ce rol are amidonul in reteta - face aluatul mai usor, faina este mai densa decat amidonul si ia mult mai mult din lichidul din aluat. Din acest motiv il folosesc si la pandispan, acesta se face foarte fin, se topeste in gura.

De ce se mai foloseste bicarbonat, daca este si praf de copt - sincera sa fiu nu stiu exact, doar ca praful de copt actioneaza un pic altfel decat bicarbonatul (acesta are proprietate sa faca anumite reactii chimice cu ingredientele din aluat).

Si ultima - secretul reusitei multor retete este faptul ca la baza lor stau anumite cantitati de ingrediente, fiecare ingredient isi are rostul lui chimic - deci respectati retetele si intotdeauna veti avea succes in bucatarie. Cand ajungeti la un nivel destul de inalt in arta culiinara, atunci incepeti usor improvizatiile.

MiDor
MiDor 22 Jan 2010, 06:38

in general prajitura a fost  reusita .Iubitul meu sot a fost din nou placut impresionat. Singurul lucru care as reprosa este ca blatul mi s-a parut putin cam uscat in comparatie cu "umplutura" (daca as putea numi ananasul si nuca de cocos asa). Nu stiu daca am gresit eu ceva sau asa ar trebui sa fie.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 22 Jan 2010, 11:41

Dap, asa a fost si la mine, nu ai gresit deloc. Blatul intr-adevar este un pic mai tare, poate data viitoare de pus mai putina faina, o sa incerc si asa. Umplutura este mai lichida, posibil asa si trebuie sa fie, asa arata si pe poza sursa.

anutza
Ana (anutza) 20 Apr 2010, 15:40

dar daca punem praf de copt dc mai punem si amidon? mie una nu-mi place amidon in prajituri

lena
Elena (lena) Ana (anutza) 20 Apr 2010, 15:43

Nu am incercat fara amidon, nu cred ca ar fi o mare problema, poate aluatul va fi mai tare, dar nu este grav..

anutza
Ana (anutza) 28 Apr 2010, 21:13

as putea pune mere in loc de ananas nu?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Ana (anutza) 28 Apr 2010, 21:15

Cred ca poti

Galia
Galia 19 May 2010, 21:32

O prajitura superba!


Am facut-o astazi si am fost surprinsa de rezultat, am fost laudata si mi s-a spus ca mirosea si pe scara blocului a prajitura, sarmanii vecini


Nu am pus amidon, insa blatul de parca nici nu exista, a iesit super pufos si s-a combinat de minune cu anansul si cocosul.

Va recomand reteta aceasta cu incredere!!!

Nota mea pentru rețetă:
claudia1976
claudia1976 16 Oct 2010, 08:48

Îmi place combinaţia ! Trebuie să fie tare gustoasă această prăjitură !

Nota mea pentru rețetă:
Lia1
Lia1 07 Sep 2012, 22:31

nu trebuie lasata prea mult la copt. eu am dat focul mic si am clocit-o cam mult pt. ca mi-era frica blatul sa ramana necopt. eu am cuptor clasic de aragaz. deasupra e mai caramelizata dar nu suparator iar blatul foarte uscacios. asta este mai putin placut.

Nota mea pentru rețetă:
maria T
maria T 28 Oct 2012, 08:58

e faina dar nuca de cocos cred ca e prea multa si e sfaramicioasa.

Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 08 Nov 2012, 14:49

Si eu cred ca e multa nuca de cocos sau poate cea pe care am folosit-o a fost mai putin calitativa dar s-a primit ceva bun orcum. 

Poza mea pentru rețetă:
maria T
maria T 08 Nov 2012, 22:19

Eu am so mai incerc odata dar am sa combin acea crema de deasupra cu gris ca sa se lege pentru ca nuca de cocos nu are cu ce sa se lege si de asta se imprastie toata. In rest combinatia, aluatul cu ananas e super.

Lia1
Lia1 10 Nov 2012, 13:54

mie tocmai blatul nu mi-a reusit, era foarte uscacios, n-avea de la ce sa se insiropeze, ananasul n-a fost deajuns  ... nu l-a inmuiat; mai multi au semnalat asta aici

pyty
angy rosieanu (pyty) 13 Nov 2012, 13:03

foarte buna prajiturica,am facut-o de cel putin 5 ori si mi-a iesit super buna,o combinatie reusita.felicitari pentru reteta,pupi

Rocsana Dan
Rocsana Dan 04 Jan 2015, 19:14

Am incercat si eu reteta si mi-a iesit foarte bunaaa :)

Poza mea pentru rețetă: