Tartă cu mere și fructe de pădure (blat de ovăz)
Fiind acum la regim dacă m-ați întreba ce aș pofti să mănânc de dulce - aș zice că nu vreau nimic deosebit, nici prăjituri, nici ciocolate - dar această tartă aș servi cu mare plăcere! Deși este o tartă mai light în grăsimi, întrece la gust, aromă și textură orice tartă clasică de fructe.
Blatul de ovăz este o mare chestie, face tarta puțin mai crocantă și o textură mai interesantă, iar după ce mai absoarbe din zeama de fructe e o nebunie...
Recomand s-o încercați cu orice fructe congelate aveți: vișine, coacăze, afine, căpșuni (eu le pun așa congelate, nu le mai decongelez) - și neapărat să încercați să le combinați și cu mere, deși nu este obligatoriu.
Ingrediente
●
Fulgi de ovăz
300 ml
alegeți fulgi mai mici și mai fini
●
Fructe congelate
500 g
vișine, coacăze, afine, căpșuni, caise, plus 2 mere, opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un robot se pun fulgii de ovăz, făina, 50 ml de zahăr, 1 ou și untul.
Pas 2
Se mixează bine până se formează un aluat omogen.
Pas 3
Iese ca un aluat obișnuit de tartă, puțin lipicios și mai tare.
Pas 4
Acesta se întinde cu mâinile (sau cu sucitorul) și se pune în forma de tartă (nu am uns-o cu ulei).
Presați bine cu degetele ca să vină perfect pe formă.
Pas 5
Peste aluat se pun fructele congelate și felii de mere (dacă vreți).
Fructele pot fi și congelate și decongelate, eu am făcut și așa și așa, nu a fost nici o diferență - doar că este mai comod, dacă vă vine brusc să faceți tarta, nu mai trebuie decongelate fructele din timp.
Pas 6
Într-un bol se amestecă 1 ou, laptele și 50 ml de zahăr.
Pas 7
Se toarnă această compoziție peste fructele din tavă și se pune la cuptor - la 180 grade, pentru aproximativ 40 minute.
Pas 8
După ce s-a copt, lăsați să se răcorească bine, este și mai gustoasă dacă o lăsați câteva ore sau chiar peste noapte.
Înainte de servire se poate orna cu zahăr pudră.
Pas 9
Tarta de mai sus am făcut-o cu coacăze roșii și mere. Aceasta de aici este cu coacăze negre și mere.
Variațiile de fructe pot fi după cum vreți și aveți, oricum va fi delicioasă și sănătoasă - cu ușoară aromă de unt, fructe și crocantă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)