Crema cu lapte si oua
Am vazut eu creme multe de acest gen si cand mi s-a propus s-o gust eram destul de calma. Dar, ce gustasem era ceva superb, ca un fel de inghetata cremoasa, fina si perfecta - si asta dupa ce fusese decongelata, nu proaspata.
Acum o fac atunci cand vreau o crema de lapte mai fina - imi place mult ca o pot congela - fac o cantitate mai mare si dupa decongelare este la fel de buna. Nu mai trebuie sa fac crema pentru eclere sau alt tort.
Chiar o recomand cu mare incredere si fara ezitare!
Ingrediente
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
Crema va fi mai buna daca puneti 2 litri de smantana - eu pun jumate lapte, jumate smantana. Dar puteti pune si 2 litri de lapte, fara smantana.
●
Zahar
1.5 pahare
pahar de 250ml
●
Faina alba calitate superioara
10 linguri
sau amidon
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Lapte condensat
1 buc
1 cutie - este optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti laptele si smantana la fiert intr-un tuci sau oala cu fund mai gros.
Pas 2
In acest timp puneti intr-un bol zaharul si ouale.
Pas 3
Le bateti bine cu mixerul.
Pas 4
Turnati din oala cu lapte 1 pahar de lapte cald si il amestecati cu faina - folositi un tel sa nu faceti cocoloase.
Pas 5
Turnati acest amestec de faina in compozitia de oua - mIxati bine.
Pas 6
Cand incepe sa fiarba laptele, luati oala de pe foc si turnati incet compozitia de oua - si atentie, in acest timp sa amestecati continuu cu mixerul.
Pas 7
Puneti oala pe foc si amestecati continuu - pana incepe sa fiarba, apoi inca 5-10 minute pana se ingroasa.
Pas 8
La inceput va fi parca nu foarte groasa, dar dupa racire va fi perfecta.
Adaugati si esenta de vanile sau pudra de vanilie.
Pas 9
Pentru un gust si mai bun se poate adauga si o cutie de lapte condensat cat crema este fierbinte. Amestecati bine cu mixerul.
Pas 10
Apoi acoperiti oala cu un capac si lasati sa se raceasca complet.
Pas 11
Observati ca dupa racire crema este mai groasa.
Pas 12
Folositi crema rece pentru orice va place - tort, eclere, gogosi, etc.
Pas 13
Ce ramane puneti la congelat intr-o casoleta - si cand aveti nevoie o decongelati si folositi - isi pastreaza perfect consistenta si gustul.
Pofta Buna!
Cantitate:
2500 ml
(cam pentru 2 torturi)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)